עבור לתוכן

סלולרי בחו"ל - איך הכי כדאי לעשות את זה?

Featured Replies

פורסם

אני חושב לנסוע לשבוע ליוון, ומתלבט איך וכמה יעלה לי להחזיק סלולרי זמין.

איך הייתם ממליצים לי לעשות דבר כזה, וכמה זה יעלה לי?

פורסם

SIM מקומי תמיד יצא לך מאוד משתלם ביחס לרכישת חבילה בארץ.

מה השימושים הצפויים להיות?

חבר שלי לדוגמא קנה בחול SIM זר ב99 שקל עם גלישה חופשית +שיחות נכנסות חינם +שיחות לארץ ב35 אג לדקה.

בגלישה אתה עושה הכל כולל שליחת הודעות דרך וואטסאפ ולדבר עם אנשים בסקייפ/ויבר.

בשיחות רגילות אתה מתקשרת למי שאין לו את האפליקציות.

פורסם
  • מחבר

כנראה שאני הולך לדבר מעט מאד בטלפון, זה שם בעיקר למקרי חירום הביתה (ישראל), ושיחות קצרות בתוך יוון. (אם אאבד את חבריי לטיול)

פורסם

אם לקנות סים מקומי אז מי שרוצה להתקשר אלי צריך לשלם מחיר בעייתי ולחייג למספר אחר נכון?

אני בדיוק באותה דילמה, טס לשבועיים לרוסיה תחילת שבוע הבא. בגדול אני לא הולך לדבר יותר מידי (חוץ משיחות חירום), אולם קיים סיכוי לקבל מספר שיחות חשובות ו\או מספר כאלו שאצטרך לעשות

פורסם

קודם כל תבדקו שהטלפון שלכם פתוח לסימים זרים

אחר כך בנתב"ג לפני ההמראה להוציא את הסים הישראלי (מחזירים אותו בנחיתה בארץ)

בחו"ל קונים או שמקבלים בחינם סים מקומי, מי שנוסע לרוסיה, יש חברה עם סמל הדבורה beeline

מטעינים את הסים אצל סוכנים או במכונות אוטומטיות (שוב למי שנוסע לרוסיה)

ככה לעולם לא יהיו לך הפתעות, מקסימום הסים נגמר, מנסיון מי שלקח תוכנית של מפעילה ישראלית שילם הרבה יותר וחלקם גם קיבלו הפתעות שלא ישכחו לעולם, אני נתקלתי בשניים שהיו להם שיחות חירום לישראל עם סים ישראלי, אחד קיבל 1500 ש"ח והשני 1800.

שיחות לסים המקומי אפשר לעשות מישראל עם SKYPE, ככה יודעים בדיוק כמה משלמים.

פורסם

זה מאוד תלוי בעלות של הסים לעומת עלות הנדידה שלך בחברה הסלולרית.

היום חלק מספקיות הסלולר מציעות דקה יוצאת/נכנסת באזור השקל לדקה, כך שלשימוש מועט זה תעריף סביר. אם תשתמש יותר, רכוש כרטיס prepaid מקומי, ובקש מהאנשים בארץ שאתה יודע שידברו אתך שיחייגו אליך למספר זה. עלות שיחה נכנסת 0, עלות שיחה בינ"ל יוצאת מהארץ לטלפון נייד אירופאי עולה כמה עשרות אגורות לדקה, תלוי במפעיל הבינ"ל שלך ובחבילה שיש לך אצלו.

אפשרות נוספת שעלה פה, במידה ותהיה לך גישה ל-WIFI זה סקייפ. פשוט חייג בסקייפ למי שאתה צריך - חינם אין כסף, במיוחד אם יהיה לך WIFI חינם במלון. אין למי שאתה מחפש סקייפ? רכוש 10 דולר קרדיט, התעריף נע בין 2 סנט לדקה למספר נייח בארץ ועד 13 סנט לדקה לנייד + קישוריות.

פורסם

אם לקנות סים מקומי אז מי שרוצה להתקשר אלי צריך לשלם מחיר בעייתי ולחייג למספר אחר נכון?

אני בדיוק באותה דילמה, טס לשבועיים לרוסיה תחילת שבוע הבא. בגדול אני לא הולך לדבר יותר מידי (חוץ משיחות חירום), אולם קיים סיכוי לקבל מספר שיחות חשובות ו\או מספר כאלו שאצטרך לעשות

אין שום הבדל אם אני אתקשר מישראל אליך כשאתה ברוסיה או אם אתה תקנה סים רוסי ואני אחייג אליך.

פורסם

בטח שיש הבדל, עם סים ישראלי מקבל השיחה בחו"ל ישלם על שיחה נכנסת (תלוי באיזה חברה אתה, זה יכול להגיע למחירים די גבוהים) והמחייג מהארץ ישלם כאילו הוא חייג בתוך הארץ, עם סים רוסי המקבל לא ישלם אגורה (נדמה לי שארה"ב זו המדינה היחידה שבה משלמים על שיחה נכנסת וגם זה תלוי בחבילה) ואילו המחייג ישלם עלות שיחה בינ"ל לטלפון נייד שעומדת על איפשהו בין 40 אגורות לשני שקל לדקה, תלוי במפעיל ובחבילה (יכול להיות גם מחירים נמוכים יותר).

פורסם

ממש לא ידידי, אם אני מתקשר מהארץ למישהו שנמצא בחול(עם מספר ישראלי+עם\בלי תוכנית) אני מחיג לחול לכל דבר ועניין ומשלם על כך.

לגבי שיחות נכנסות ארה"ב לא המדינה היחידה פשוט בכל מדינה יש המון אופציות יש כאלו שזה חינם לחלוטין ויש שלא :)

פורסם

נשמע לא הגיוני

אם אני מחייג למספר ישראלי איך אני אמור לדעת שהוא בהונלולו ולא ברמת גן

פורסם

ממש לא ידידי, אם אני מתקשר מהארץ למישהו שנמצא בחול(עם מספר ישראלי+עם\בלי תוכנית) אני מחיג לחול לכל דבר ועניין ומשלם על כך.

לגבי שיחות נכנסות ארה"ב לא המדינה היחידה פשוט בכל מדינה יש המון אופציות יש כאלו שזה חינם לחלוטין ויש שלא :)

אם אני מחייג למספר ישראלי, לא משנה איפה הוא נמצא פיזית בכדור הארץ, אני משלם "רגיל", כאילו הוא נמצא מטר לידי. אם הוא בחו"ל - הוא זה שסופג את העלות, לא אני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים