עבור לתוכן

יצירת מודל 3D של דירה בעזרת תוכנית 2D.

Featured Replies

פורסם

השאלה\בקשה שלי אולי תשמע קצת מוזרה, אבל כיום אני בתהליך רכישת דירה.

הבניין עדיין לא נבנה ולכן אין דוגמא פיסית שאפשר להגיע ולראות אלא רק "תוכנית דירה" בלבד בקובץ PDF.

מאחר ואני רוצה להכניס מספר תוספות לדירה לפני שיתחילו בבניה, ההיתי רוצה לראות דוגמא "חיה" שלה בתלת מימד. הרעיון הוא שאפשר יהיה להסתובב בה בעולם הוירטואלי. כך אני אוכל לדעת איפה יהיה עדיף למקם שקעים נוספים ושאר הדברים שארצה להוסיף ו\או לשנות. אולי גם אפשרות לבצע שינויים נוספים בדירה לפי הצורך.

האם יש המלצות כיצד אני יכול לעשות זאת?

פורסם

Google Sketch up

פורסם

שאל אם יכולים לתת לך את הקובץ CAD.

פורסם

מומלץ בנוסף להתייעץ עם אדריכל שיוכל להנחות אותך לדברים שאולי לא חשבת עליהם, בין אם זה בארגונומיה בסיסית, תכנון שקעים במטבח ועד לכך שפתח הביקורת של הביוב לא יהיה במקום גלוי בדיוק באמצע חדר הרחצה. וזה על קצה המזלג.

לתכנון ראשוני אכן סקצ'אפ עדיפה, אך מבחינת מידות כדאי לבקש תכנית ביצוע שתכלול מידות או לחילופין קובץ אוטוקד של הדירה המדוברת.

אם לא דרך משרד המכירות אז פנה ישירות למשרד האדריכלים האחראי, אולי ירצו תשלום סמלי אבל שווה לבדוק.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, אני אהיה בקשר עם האדריכל בכל מקרה לגבי השינויים.

בינתיים מצאתי משהו נחמד שדווקא עובד לא רע בכלל, ופשוט מאד לעבוד איתו:

http://www.sweethome3d.com/index.jsp

וזה גם חינמי.

פורסם
  • מחבר

זה המקור:

Capture215.png

והנה התוצאה בינתיים, עוד לא הוספתי רהיטים שלא באים כסטנדרט: (המרפסת צד שמאל למעלה)

cNNzx.jpg

פורסם

תכנית זוועתית ומאד מצומצמת מבחינת גודל החדרים וכו'... אבל אין מה לעשות, זה מה שהקבלנים רוצים למכור.

דבר ראשון, החדר אמבטיה+שירות לא כזה נוח והייתי עושה בו את השינויים הבאים:

- כיוון שאיזור השירות אינו חשוף ופרטי למדי, הייתי שובר ומבטל את הדלת הקטנה לשם כולל כל הקיר ובכך מגדיל את כל החדר.

- מייצר נישה במקום שבו כרגע משורטטת מכונת הכביסה עם דלתות נפתחות קטנות לנישה עצמה כדי שתחשוף בפנינו את מכונת הכביסה + מייבש כאופציה ומעל זה סוג של מזווה-מדף קטן לאכסון.

- עצם התאמת הנישה אישית מייצרת מקום גדול יותר בעוד כ-20 ס"מ בצד שמאל. מכאן, להחליף את האסלה בכיור עם מראה נוחה וגדולה.

עצם ההעברה הוא ב"חוק" ארגונומי שלא נהוג לשים מראה מול חלון כדי שתמנע השתקפויות וסינוור בעת השימוש במראה ובכלל.

- האסלה עוברת למיקום ליד האמבטיה.

- יש להפוך את כיוון פתיחת דלת האמבטיה כל שתיפתח ההיפך ממה שעכשיו, הדבר יאפשר נגישות טובה יותר לכיור אחרי ההחלפה וכן תאפשר למי שיושב באסלה פרטיות במידה ובטעות פותחים את הדלת, כך שהוא יושב בעצם מאחורי פתיחת הדלת.

זו הצעה לתכנון רק כדי שתפתח את הראש להצעות ושינויים אפשריים.

לגבי דברים אחרים, אז יותר מדי משחק אין פה, התכנון מאד מצומצם ועוד תקעו עמוד או פיר איוורור (לא ברור מהשרטוט) באמצע הדירה.

פורסם
  • מחבר

תודה על הרעיון, באמת נראה מעניין יותר מהמבנה הנתון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים