עבור לתוכן

שאלה קצת מוזרה: האם מישהו מכיר תוכנה שמתפקדת כ"dead man's switch" ביחס לHDD?

Featured Replies

פורסם

למי שלא מכיר את המושג, "dead man's switch", הוא לקוח מתחום ההנדסה וקיים במכונות ומכשירים מסוכנים, שעשויים לפעול גם ללא כל השגחה, בשביל להבטיח את עירנותו או מיקומו הפיזי של המפעיל. בהבדל ממנגנוני בטיחות אחרים, כאן הטריגר אינו מעשה אלא מחדל, כלומר העדר המעשה הנדרש מצד המפעיל. למשל, ברוב הקטרים מותקנת דוושה, אף שהמהירות והבלימה נשלטות באופן אחר, שחייבת להיות לחוצה כל משך הנסיעה ולא המנוע נכבה והבלמים מופעלים, וזאת כדי להבטיח נוכחות (ועירות) מצד הנהג.

השאלה שלי היא, האם קיימת תוכנה שמתפקדת באופן דומה, שניתן להגדירה לדרוש ססמה או פעולה אחרת כלשהי בכל הפעלה או "התעוררות" של המחשב, ובאם הפעולה\ססמה לא התקבלו תוך הזמן שהוגדר, תיקיות מסויימות שהוגדרו יימחקו לצמיתות. אני שואל כי מדאיג אותי הרעיון של אבדן\גניבה של המחשב הנייד שלי עקב נוכחות מידע אישי (ססמאות, תכתובות, עבודות, קבלות על רכישות באינטרנט, חשבונות וכו' - הכל מגובה, כמובן), ומצד שני לא בא לי לוודא כל פעם ששום מידע כזה לא נשמר על המחשב, לרבות עוגיות, השלמה אוטומטית וכו'. מישהו מכיר תוכנה בסגנון?

* כמובן, עדיפה תוכנה שאינה מציגה דרישה גלויה על המסך, שכן ניתן לעקוף אותה בקלות ע"י שליפת הדיסק הקשיח (אחרי כיבוי פיזי של המחשב לפני שהתוכנה ביצעה את זממה) וחיבורו למחשב אחר כדיסק משני, שכן אז התוכנה כמובן לא תיטען כלל.

פורסם

אפשר להצפין את המידע על הקשיח אבל זה יגרור פגיעה בביצועים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים