עבור לתוכן

כניסה לעסק עם שותפים זרים - ייעוץ

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתעניין בלהיכנס לעסק עם 2 שותפים זרים כשותף, הרעיון שלהם והם מתעסקים בכל הבירוקרטיה ואני יוצר את המוצר(תוכנה), מתחלקים ברווחים שווה בשווה בין שלושתנו.

זו לא חברה, אלא רק 2 חברים עם רעיון.

אני לא משקיע כסף אך משקיע זמן, הם משקיעים כסף - לא השקעה גדולה כל כך - גג 10000 אני מעריך כולל הכל, ובנוסף הם מתעסקים בקידום המכירות.

חתמתי על הסכם סודיות, אבל שום חוזה אחר לא נחתם.

רציתי לשאול מה דעתכם בנושא הזה ומה לבדוק לעומק.

כמה תהיות שעלו לי:

אלו אנשים זרים שפירסמו מודעה וכך פניתי אליהם, מפגישה עמם נראה כי הם רציניים, אבל לא ניתן לדעת לעולם.

אילו דברים מומלץ להקפיד להכניס לחוזה? אני חשבתי למשל שמכירת המוצר תתבצע אך ורק כאשר שלושתנו נוכחים בזמן המכירה(אך כיצד ניתן לאכוף דבר כזה?).

אשמח לתגובות.

פורסם

פשוט מאוד- עורך דין.

זה אמנם ידרוש ממך השקעה כספית בפרויקט (כמה כבר יכול לעלות עורך דין שיכין חוזה בלבד?) אבל לפחות ככה תבטח את עצמך עד כמה שזה אפשרי.

פורסם

נשמע כמו הונאה כלשהי. היתי מציע להתרחק וללכת על משהו יותר בטוח.

פורסם

אתה יוצר את המוצר והם מתעסקים "בכל הבירוקרטיה"?

לא רק שזה נשמע כמו הונאה, זה ניצול.

אם אתה יוצר משהו, תתעסק גם בבירוקרטיה וקח את כל הרווחים (אלא אם כן אתה תלוי בכסף של השותפים ככה שאין לך ברירה אחרת).

אבל אם המוצר שלך, רוב הרווחים מגיעים לך ואתם לא אמורים להתחלק שווה בשווה.

פורסם
  • מחבר

אני כן תלוי בכסף שלהם, אין לי כרגע איך לממן רישום חברה, עו"ד, ציוד וכד'

הרעיון הוא שלהם בכל מקרה ואני לא יכול לעשות את המוצר בלעדיהם (הסכם סודיות).

אני רואה את זה כאילו הם משקיעים כסף במוצר שלי.

פורסם

שיעבירו לך חלק מהסכום בשביל להוכיח רצינות ושאכן העבירו כספים

פורסם

אתה מקבל משכורת / החזר הוצאות או משהו?

פורסם
  • מחבר

לא מקבל משכורת, אין לי שום הוצאות.

בעת רישום החברה אני נכלל בין מקימי החברה.

פורסם

אני הייתי מהצד השני. אני ו- 2 חברים פתחנו חברה, וצירפנו מפתח מאוחר יותר, אבל שילמו לו סכום התחלתי בסיסי ומאוד זול כ- 4% מההשקעה הראשונית, החתמנו אותו על חוזה סודיות, ומאוחר יותר כשהעסק התחיל לרוץ, הצענו לו כ- 10% בחברה (היינו צריכים מפתח צמוד).

אין סיבה לחשוב מייד שמדובר בניצול או הונאה, אבל כן שילמנו משהו התחלתי על הפיתוח.

אגב,

לא ניתן להתחמק משילוב עו"ד במצב כזה.

פורסם

כל עוד אתה לא משקיע סכום כספי אין לך מה להפסיד (חוץ מהזמן שלך), כמובן שכדאי לך לחפש עליהם מידע ולהכין חוזה עבודה מסודר עם עו"ד שעוסק בתחום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים