עבור לתוכן

סרוב לבצע סקר "ממשלתי"

Featured Replies

פורסם

הגיע אלי בערב אדם וטען כי נבחרתי לבצע סקר ממשלתי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה , אמרתי לא תודה .

הוא אמר לי שזה חוק וחובה עלי (דבר שעוד יותר הרגיז אותי ), אמרתי לו אם זה חוק וחובה שיציג לי צו בית משפט לביצוע הסקר וסגרתי לו את הדלת . אומנם הייתי גס רוח אבל זו ממש חדירה לפרטיות .

איזה מן דבר זה? פעם ראשונה אני נתקל בכזה דבר .

• תגובות 41
  • צפיות 10.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוא שיקר לך

אין סיכוי שבעולם שיחיבו אותך לעשות סקר כזה

אנחנו עדין לא בברית המועצות הקומוניסטית

למה הוא שיקר לך ?

זה כבר סימן שאלה

אולי גנב\נוכל ואולי סתם עובד בסקרים ומרוויח לפי דף או משהו והרוב לא מסכימים

פורסם

http://menachemraboy.wordpress.com/2009/10/11/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A4%D7%9B%D7%AA%D7%99-%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A2%D7%9C-%D7%9C%D7%A9%D7%9B%D7%94/

זאת אכן חובה

"תקנות הסטטיסטיקה התשל"ב 1972 יש ללשכה סמכות לחייב אנשים למסור לה מידע לביצוע הפעולות הסטטיסטיות שהיא עורכת . מי שאינו מוסר את המידע הנדרש עובר עבירה פלילית.[סעיפים 21 ו-22 לפקודת הסטטיסטיקה.]"

פורסם

נכון זו עבירה פלילית

פורסם
  • מחבר

סבבה שיביא צו של בית משפט .

מגיעים אלי הביתה בלי להודיע מאיימים עלי בפלילים .

גם חדירה לפרטיות וגם איום .

אין לי בעיה ללכת גם לבית משפט .. יש לי זמן בכיף.

פורסם

ככל הנראה אף אחד לא יטרח לקחת אותך לבית משפט. במקרה וכן, תפסיד.

פורסם

משתתף בצערך

פורסם
  • מחבר

המקסימום שהם יכולים זה לטרטר אותי .

למרות שזה חוק אני יכול לטעון כי זה מנוגד לחוק של הגנה על פרטיות .

זו לא חקירה משטרתית ! לא מעוניין לתת מידע לאף גורם ממשלתי כל עוד אני לא נחקר באזהרה.

יביאו צו אני אענה להם , אין בעיה .

פורסם

wtf...

פורסם

על מה אתם יושבים בכלא?

-אנסתי.

-רצחתי.

-שדדתי בנק.

-לא עניתי לסקר.

הזוי מה שצץ פה כל יום

פורסם

מוזר, הסקרים שלהם מגיעים לבית בדואר ולא ע"י נציג, לאחרונה ניתן לענות עליהם באינטרנט.

פורסם

על מה אתם יושבים בכלא?

-אנסתי.

-רצחתי.

-שדדתי בנק.

-לא עניתי לסקר.

זרקתי נעל על שופטת.

קיבלתי מסמכים חסויים במרמה ולא החזרתי אותם.

פורסם
  • מחבר

קראתי קצת באתר "הממשלתי "והם טוענים שהסקר הוא אקראי ולמרות שחוק צנעת הפרט הוא ערך עליון אך לא מוחלט .

כלומר זה שהם יבואו אלי הביתה בניגוד לרצוני יתחקרו אותי חקירה משטרתית של ממש בלי סיבה ממשית , יעזור לציבור יותר מאשר להגן על זכות עליונה של "צנעת הפרט" .

פשוט נמאס לי מהמדינה הזו ..

לצערי אין לי ברירה ואני חייב לחיות פה.

לפי מה שהולך פה בשנה האחרונה יותר ממחצית מהתושבים היו מוכנים לעזוב הכל ולהגר למדינה אחרת -רק אם היה מתאפשר להם .

טוב זה נושא אחר לדיון ..

פורסם

"צנעת הפרט" אינה כוללת הסתרת מידע רלוונטי ממשרד ממשלתי שהוסמך לאסוף מידע זה - בין אם מדובר במידע תפעולי הדרוש לחישוב כלשהו הנוגע ישירות לך (למשל, המעסיק שלך מחוייב לדווח למס הכנסה את גובה השכר המשולם לך), ובין אם מדובר במידע כללי שלא משמש לשום חישוב הספציפי אליך (כמו במקרה הנידון). יתרה מכך, אין הסוקר מחוייב להציג לך "צו בית משפט" כדבריך, בדיוק כשם ששוטר תנועה שאוסר עליך להכנס לרחוב מסויים אינו חייב להציג לך צו שכזה - הוא פשוט מבצע את תפקידו כפי שהגדיר זאת החוק. אתה רשאי כמובן לדרוש תעודת זיהוי כלשהי, ואתה רשאי שלא להכניסו לביתך, אך אינך רשאי להמנע ממתן תשובות לשאלות שהוא יציג, כל עוד השאלות עצמן אינן חודרות לתחומים שהחוק לא התיר.

אגב, מנסיוני האישי והמצומצם, הסוקרים היו נחמדים מאוד ולא היו שום שאלות שהיתה לי בעיה לענות עליהן, וזה ממש לא הרגיש כמו חקירה משטרתית.

ואגב (2), יפה שאתה משתלח בחוקי ישראל מבלי שיש לך מושג מה קורה במדינות אחרות. בארה"ב, למשל, בעוד שקריאת דבר דואר שלא ממוען לך ללא אישור הנמען (אפילו אם מדובר בבעל ואישה, ואפילו, לפי פסיקות מסויימות, אם מדובר בדואר אלקטרוני) מהווה עבירה פלילית חמורה שעשויה להכניס אדם לכלא, כשהמבצע הוא אדם פרטי, למנגנוני הבטחון יש זכויות מרחיקות לכת בכל הקשור ליירוט דברי דואר ושיחות טלפון, לעיתים ללא צו, לפחות מאז 9/11.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים