עבור לתוכן

כונן קשיח עבור מערכת הפעלה

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי כונן 1TB של WD GREEN בן שנתיים וחצי שמזה מס' חודשים גורם לתקיעות המחשב ולתקלות מוזרות.

החלפתי כבר את רוב חלקי המחשב וסוף סוף הבנתי שה- HD (שלקח לי זמן עד שחשדתי בו) הוא מקור הבעיה.

הכונן עדיין באחריות ובחנות הסבירו לי שלא תהייה בעיה להחליפו.

בינתיים אני תקוע עם שני כוננים ישנים של 80 GB שעליהם רצה מערכת הפעלה וגיבויים הכרחיים. את רוב החומר גיביתי ב DVD.

יש לציין שהחומר על הכונן התקול עדיין נגיש (באופן לא כל כך נוח) והוא סובל מ- BAD SECTORS.

עד כאן ההקדמה.

אני מבין שהחלפה במסגרת האחריות על פי רוב איננה לכונן חדש אלא לכזה שעבר תיקון, ולפיכך אני לא מתכוון לסמוך רק עליו.

מכאן שמלבד הכונן 1TB שאני אמור לקבל במסגרת האחריות אני מעוניין באחד נוסף, ואם כבר כונן נוסף אז מהסוג שייתן לי מקסימום ביצועים במינימום השקעה.

בחנות אחת המליצו לי על על 500GB של SEAGATE (או אולי היטאצ'י) המשולב ב- 4GB SSD.

לפני שאני מחבר למחשב דברים שאני לא מבין , חשוב לי לדעת איזה כונן עבור "OS ואחסון" יהיה המומלץ ביותר לעבוד בשילוב עם ה- 1TB WD GREEN (כאחסון בלבד).

כמובן שאני מעדיף לשלם כמה שפחות אך מודע לכך שהמחירים מתחילים מ- 450 ש"ח ואני מעדיף להישאר באזור הזה. אפשר לחרוג אך עדיף שלא.

תודה רבה

פורסם

ראשית הכונן חייב או להיות מתוקן ולהגיע למצב של עובד פיקס, או להיות מוחלף בחדש.

אם נפח פחות חשוב לך, כונני SSD קטנים למערכת ההפעלה בלבד יכולים להיות זולים יותר ומהירים בהרבה.

אחרת, כל כונן 500GB של אחת משני החברות שנותרו עם מהירות סיבוב של 7200 יהיו טובים.

פורסם

כונן היברידי (עם נפח מזערי של SSD) איננו מומלץ.תיקח SSD למערכת הפעלה 60-120 גיגה (ממליץ בחום),או כונן רגיל לא ירוק (7200 RPM).

פורסם

אמרתי SSD קטן והתכוונתי ל-60GB\64GB

פורסם
  • מחבר

נראה לי שכדאי שתהייה יחידת אחסון נוספת נפרדת ולכן לא הייתי הולך על SSD בלבד, האמנם ?

מה מחירם של ה- SSD 60-120GB ?

האם 500GB יעבוד במקביל ל- 1GB ללא בעיה ? קראתי באיזה מקום (לא בטוח שהבנתי נכון) שמומלץ שניים באותו הנפח (או שזו שטות ?!)

פורסם
  • מחבר

תודה,

ככה חשבתי אבל ליתר בטחון שאלתי.

האם לא עדיף ליצור מערך RAID , או שאני לא ארגיש בהבדל ?

ומה לגבי כונן רגיל, אפשר לקבל המלצות ?

פורסם

לא עדיף.כיום הסיבה למערכי רייד (שונים] היא בעיקר גיבוי.RAID 0 של כוננים קשיחים למערכת הפעלה כבר לא אקטואלי עקב ההוזלה בכונני SSD שמהירים פי כמה.

פורסם
  • מחבר

תודה,

והמלצה לרגיל בנפח 500 GB, עם התמורה הכי טובה לכסף ?

פורסם

אין כזה דבר 500GB עם תמורה טובה לכסף.

ב50 שקל יותר אתה קונה 1TB, ובתוספת נוספת של ב100-150 שקל אתה קונה 2TB.

תמדוד אצלך בראש מה אתה יותר צריך/רוצה.

ביצועי מערכת או נפח איחסון.

לתגובתיות מהירה וחלקה קנה SSD, לאיחסון קנה 2TB.

פורסם
  • מחבר

כאמור יש לי 1TB, כך שאחסון אני לא צריך אבל...

אני מעדיף כונן נפרד לגבות עליו העתק נוסף של הדברים החשובים כך שנראה לי שכדאי לי להוסיף 500 או 1TB (ולפיכך, על אף היתרונות , SSD שה לא מה שאני צריך כרגע, אבל אני אשקול)

עדיין הכונן הרגיל אמור להיות כונן שמריץ גם מערכת הפעלה .

פורסם
  • מחבר

בנפח 500 גיגה הייתי הולך על http://www.tms.co.il/product/7584

בעיקרון זה מתאים לי בנפח ובמחיר אבל:

האם הוא יהיה מוצלח יותר מהסדרה הירוקה של WD ?

נראה קצת מיושן, לא ?

ועוד דבר, כשכתבתי מקודם שאני מעוניין בתמורה נאותה לכסף אני לאו דווקא מדבר על יחס שקל/ג'יגה, אלא על ביצועים טובים יותר !!

יש עוד הצעות מלבד הסמסונג שהומלץ כאן ?

פורסם

ובכן ביצועים טובים יותר משמעותו לא דיסק ירוק.לא יודע למה אתה אומר שהוא מיושן ,הלו זה דיסק קשיח לא כ"מ! זהו דיסק המשך (יש סיכוי טוב שהוא זהה לחלוטין) לF3 המהולל של סמסונג שסייגייט רכשה אותם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים