עבור לתוכן

קניה קבוצתית של מחשב HTPC

באיזה מחיר תהיה מעוניין לקנות מחשב HTPC? 847 הצבעות

1. 1. באיזה מחיר תהיה מעוניין לקנות מחשב HTPC?

• עד 1,500 ש"ח
    • עד 2,000 ש"ח
    • עד 2,500 ש"ח
    • עד 3,000 ש"ח

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

גם אני.

אני מחפש בתקציב 1500 גג ואין לי בעיה להמתין קצת.

• תגובות 88
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם יהיה משהו בתקציב עד 1500 שח אני גם אשקול.

אמשיך לעקוב אחרי השרשור, תעדכנו בבקשה. אין לי בעיה גם לחכות.

פורסם

כפי שאמרתי בדיון של ההצעות לקניה קבוצתית- זה קשה מאוד למצוא הנחה משמעותית למפרטים.

אם אתם רוצים מחשב HTPC ב-1500, ניתן להרכיב מחשב בתקציב מעט גבוה יותר ולבדוק במספר חנויות (כאשר המפרט משתנה מעט כמובן) את המחיר ו/או ההנחה המשמעותית ביותר.

הנה לדעתי מפרט הבסיס שעל פיו המחשב צריך להיות, כאשר טווח המחירים נע בין 1600 ל-2000~ ש"ח לפני ההנחה.

- מעבד A4-3400 או A6-3500.

- לוח אם A75M-HVS של אסרוק או GA-A75M-UD2H של ג'יגבייט.

- זיכרון 4 ג'יגה (גם 2 יספיק, אבל לא משתלם).

- כונן קשיח של חצי טרה או טרה.

- מארז HTPC זול אך משתלם כמו ה-LAGUNA של אנרמקס.

- צורב סטנדרטי במידת הצורך.

אפשר לבנות במספר חנויות מחשב עפ"י בסיס המפרט הנ"ל ולשאול את גודל ההנחה שניתן לעשות ל-X אנשים ולראות מי תציע את ההצעה הטובה/משתלמת ביותר.

פורסם

הפכתי את זה מכמה כיוונים והכי זול שיוצא לי זה המפרטים האלה:

מה שהצעת עם מארז Enermax Laguna ולוח micro-ATX:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/print_svcart.php?scID=SJQg0wHl

ההצעה השנייה של זיגזג עם קירור סטוק וכונן קשיח זול יותר:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/print_svcart.php?scID=cMdxzraD

אין ממש הבדל משמעותי במחיר בניהם (18 ש"ח) והמפרט עם הלוח ITX מתאים יותר גם בגלל הגודל של המארז וגם בגלל היציאות האחוריות של הלוח.

בכל מקרה עדיף לקחת לוח של ASRock על פני Gigabyte בגלל תקן ה- THX של כרטיס הקול.

כמו שרואים בסקר, רוב האנשים מוכנים לשלם 2,000 ש"ח ויותר על HTPC טוב. מי שמחפש לקנות מוצר ב- 1,500 ש"ח שלא יחפש HTPC ויקפוץ לבאג לקנות סטרימר או שישתמש ב- yes Streamer

פורסם

אולי תחכו לאינטל nuc

פורסם

באייבורי יש מפרט יותר זול עם לוח ITX, אותו מארז, דיסק קשיח של 500G ופנטיום G630. לא רואה סיבה ללכת על המפרטים מזגזג (אולי בחנויות אחרות אפשר לבנות משהו דומה במחיר מעט נמוך יותר).

גם ב TMS אפשר לבנות מפרטים עם ה G630 ו ITX במחירים דומים לאלו שבאייבורי אבל מבחר גופי הקירור ומארזי ה ITX שלהם לא משהו בכלל.

ב TMS ואייבורי אפשר באותו המחיר (או בתוספת) להכניס DVD דק, עוזר מאוד להתקנת מערכת ההפעלה (אי אפשר להכניס כונן מלא לרוב מארזי ה ITX).

פורסם

תזכירו לי למה אתם מתעקשים על מערכת מבוססת G630 ולא A4-3400 למשל?

נכון, יכולת העיבוד של ה-G630 יש יכולת עיבוד טובה יותר, אך ליבה גרפית חלשה משמעותית.

כמו שרואים בסקר, רוב האנשים מוכנים לשלם 2,000 ש"ח ויותר על HTPC טוב. מי שמחפש לקנות מוצר ב- 1,500 ש"ח שלא יחפש HTPC ויקפוץ לבאג לקנות סטרימר או שישתמש ב- yes Streamer

לא ממש הבנתי איך הגעת למסקנה שהרוב מוכנים לשלם 2000 ש"ח ומעלה על HTPC, כאשר עד למחיר זה יש 13 איש לעומת 6?

ולגבי הסטרימר/שירותים שונים בסגנון- זוועה, מנסיון פשוט לא להתקרב לדברים הללו. אני אישית הייתי מעדיף לשלם פי 2 לקבלת מערכת נורמאלית, עם תמיכות מלאות וחופש פעולה.

מערכת HTPC לרוב כן אמורה להיות זולה, ולעלות סביב מחיר זה (1500 ש"ח) כי זה משמש למדיה ביתית ולא גיימינג וכדומה, לכן אין טעם לקחת פה משהו אוברקיל.

אפשר למשל לקחת את המפרט המוכן הזה מאייבורי, להחליף למארז 8K01 פשוט של האק בתוספת כמה גרושים (אם יש צורך באחד שוכב כמובן), להחליף לוח אם ל-GA-A75M-D2H של ג'יגבייט לדוגמא שעולה איזה 50 ש"ח יותר, לדחוף כונן אופטי וכרטיס רשת אלחוטי אם הרוב ירצה ולבקש לסגור את זה ב-1500 ש"ח אם יהיו מעל 10 איש למשל.

פורסם

אפעם לא שמעתי על זיגזג זו נחשבת לחנות אמינה\טובה? פעם ראשונה שאני שומע\ראה קישור אליהם.

בנוגע לamd, asrock מהעבר הרחוק לפני כמעט עשור היה לי ניסיון גרוע עם שניהם (ובשילוב שלהם) ומאז עזבתי אותם

והתעסקתי רק במעבדי אינטל ולוחות של ג'יגבייט ושאר המוכרים. האם המצב היום השתנה? המעבד AMD הזה יכול להריץ בכייף FULLHD?

מזה ITX? G630?

מהו התקן THX?

מה הכוונה בקירור סטוק? של מי? המעבד?זכרון?

תודה.

פורסם

בעבר ASROCK היה מותג של ASUS, היום מדובר חברה בפני עצמה והלוחות שלהם לרוב מציעים יחס עלות/תמורה טוב יותר, הרבה גם יגידו שהדגמים היקרים שלהם עדיפים על של ASUS ו GB בגלל יכולות OVERCLOCK טובות יותר.

ה AMD מגיע עם מעבד גרפי עדיף ויהיה הרבה יותר ממספיק ל FHD. הבעיה היא שבפועל XBMC עובד יותר טוב על ה G6X0, המעבר בתפריטים וההרצה קדימה במהלך הוידיו עובדים חלק יותר. יכול להיות שזה בגלל יכולות העיבוד הטובות יותר של ה G630. ל HD2000 ומעלה אין בעיה עם הפעלת סרטי HD והם מספיקים ל HTPC.

G6X0, סדרת מעבדים של אינטל, ממותגים כפנטיום ומיועדים לשוק הנמוך.

ITX, תקן ללוחות אם, מדובר בלוחות אם מאוד קטנים.

THX, תקן כלשהו שקשור לכרטיסי קול, אני לא יודע בדיוק מה הוא אומר וכמה הבדל יש בפועל.

קירור סטוק מתיחס לקירור של המעבד, סטוק=הקירור שסופק על ידי AMD/אינטל.

עריכה:

עוד סיבה שיש העדפה מסויימת לאינטל היא המחסור הנוראי במוצרים התואמים לסדרה הזו של AMD. בזמן שלאינטל יש לוחות בשלל מחירים וגדלים ולוחות עם כרטיסי שרת אלחוטיים מובנים ל FM1 יש רק איזה 13 לוחות בארץ ( יש רק GB וכמה דגמים בודדים של ASROCK במספר מצומצם של חנויות).

ב TMS נגיד אין בכלל קירור נמוך שמתאים ל FM1 או לפחות לא אחד במחיר הגיוני.

פורסם

אני מעוניין במחשב HTPC שייכנס לשולחן הטלוויזיה/מערכת.

הקישור האחרון מאייבורי מציג מחשב סלוני שמבחינתי בתכלית לא.

אני לא מעוניין להציב מחשב סךוני בשביל מערכת HTPC.

המפרטים האחרונים שהוצעו של זיגזאג באזור ה 1700 ש"ח נשמעים לי דווקא טוב.

מה מידות המארז של COMPUCASE ושל ה LAGUNA ??

אגב, מנסיון אישי וממושך שלי

זיגזאג מבחינתי הם מספר 1 באמינות ומקצועיות ואני נוהג לרכשו שם מערכות מחשב חדשות.

מה זה XBMC ?

פורסם

נראה טיפה מגביל עם דיסק קשיח (רק 2.5" או חיצוני), גם לך תדע כמה דבר כזה יעלה בארץ, יראו מחשב קטן ויכפילו לו את המחיר כי זה מיוחד...

http://en.wikipedia.org/wiki/XBMC

http://xbmc.org/

מידות:

COMPUCASE: 268 ( W ) x 290 ( D ) x 70 ( H ) mm

LAGUNA: 93(W)× 430(D) ×335(H) mm

הראשון כתוב במצב שכיבה והשני בעמידה (כלומר ה W של השני הוא ה H של הראשון)

פורסם

אין בעיה להזמין מחול, רק מע"מ

גם ככה הכוונה של הרוב פה הבנתי זה שהספריה של הסרטים תשב במחשב הראשי אז sad של 40 ג'יגה יספיק

פורסם

מתי Intel Nuc PC עתיד לצאת לשוק?

לייבא את העניין הזה לא יותר מידי יקר, מע"מ וזהו.

XBMC - האם זו בעצם אפליקציה שמגדירים על המחשב לינקוס\ווינדוס וממנה אפשר להריץ סרטים? מעין WMP?

מה היתרונות שלה? מלבד זה שהיא קוד פתוח?

ומהתגובות האחרונות לא הבנתי איזה מעבד ולוח עדיף לשוק הנמוך של HTPC, אינטל או AMD?

פורסם

ה Intel Nuc PC עולה 400$ לפני ה SSD והמע"מ

נראה לי שהמחיר הסופי בארץ יהיה כ 2000 ש"ח (עוד לפני ה SSD)

כמו כן, מכיל יציאות USB 2.0 ולא USB 3.0

המערכת עם מארז ה COPUCASE היא קטנת הממדים מבין השניים (של זיגזאג)

עם חיבורי USB 3.0 ו SATA 3.0 (פחות חשוב) נראית לי מתאימה יותר לסלון.

נכנסת בקלות לשולחן הטלוויזיה/מערכת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים