עבור לתוכן

איך אני מחבר כונן קשיח IDE מיושן ללוח אם חדש שכולל רק חיבורי SATA?

Featured Replies

פורסם

רכשתי לוח אם חדש ולא היה לי מושג שחיבורי IDE כבר לא קיימים על לוחות בימינו. יש לי כונן 80GB ישן שמתחבר באמצעות IDE ורציתי לדעת אם קיים מתאם כלשהו שיוכל שיעזור לי לחבר אותו?

תודה רבה!

פורסם

יש כרטיס PCI שהוא בקר IDE. עושה את העבודה.

ממליץ לך אבל, לחבר זמנית עם מתאם USB כלשהוא את הדיסק, להעתיק את מה שיש עליו ולזרוק אותו (למחזור אלקטרוניקה) קרוב לודאי שהוא בסוף חיים שלו.

פורסם
  • מחבר

יש כרטיס PCI שהוא בקר IDE. עושה את העבודה.

ממליץ לך אבל, לחבר זמנית עם מתאם USB כלשהוא את הדיסק, להעתיק את מה שיש עליו ולזרוק אותו (למחזור אלקטרוניקה) קרוב לודאי שהוא בסוף חיים שלו.

נוח לי יותר לעבוד עם מינימום 2 כוננים קשיחים. את ה80GB המיושן רציתי לייעד בעיקר בשביל מערכת ההפעלה, ביחד עם כונן קיים חדש יותר, של 320GB בשביל כל שאר הדברים שלי. אני לא יודע כמה הוא עוד יסחוב, אבל עד כה הוא עבד מעולה בלי בעיות בכלל. הייתי מעדיף לקנות חדש כמובן, אבל 400 ש"ח בשביל 500GB, כשאני מניח שהמתאם שאתה מדבר עליו יעלה לי כמה עשרות שקלים באיביי, זה קצת יותר מידי.. \=

מבחינת ביצועים, הכרטיס PCI TO IDE לא שונה במיוחד מIDE מובנה בלוח?

מה עם מתאם SATA לIDE? יש דבר כזה?

פורסם

את ה80GB המיושן רציתי לייעד בעיקר בשביל מערכת ההפעלה

אתה יורה לעצמך ברגל. שם מערכת הפעלה על כונן ישן? זה יצור לך צוואר בקבוק גדול ביחס לכל המערכת.

אם כבר, עדיף להשאיר את הכונן הזה ככונן מדיה, וגם אז מדובר בנפח כמעט זניח במושגים היום.

המוצר שאתה מחפש עולה 60-100 שח:

http://www.pccenter.co.il/product/convertor-ide--sata

http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=SE-PCIE-SATA-ATA

עדיף לשלם עוד 100 שח ולקנות דיסק קשיח חדש שגם יקבל אחריות וגם יהיה בנפח הרבה יותר גדול.

http://www.omc.co.il/Products.php?id=HIT320S

פורסם
  • מחבר

אני מניח שבאיביי זה יגיע לכמה דולרים בודדים.

נניח ואוכל לארגן 400-500 לכונן חדש, זה יביא אותי לדילמה חדשה-כונן קשיח ממוצע של 1TB או SSD של 128\64...

64GB זה מספיק בשביל מערכת הפעלה ודברים מסביב?

עד כמה השיפור ביצועים יהיה ניכר אם אני מתקין מערכת הפעלה על כונן קשיח טיפוסי או עד SSD? השימושים שלי הם בעיקר גלישה באינטרנט, עבודה בתוכנות להקלטה ועריכת סאונד ומשחקים..

פורסם
  • מחבר

ראיתי את הפוסט הזה, אבל לא הצלחתי לראות את הלינק מעבר לעמוד ההרשמה ההוא.. \=

זה מחיר באמת אדיר. מה הסיכוי למצוא 120GB במחיר תואם?

ושוב פעם לשאלה ששאלתי לפני כן-רכישת כונן כזה נטו למערכת הפעלה יגרום לשיפור ניכר לשימושים שלי?

קשה לי להאמין ש64GB יספיקו למערכת הפעלה..צריך מינימום 120 לדעתי..

פורסם

למערכת הפעלה ותוכנות 64GB יותר ממספיק.

גם יהיה מקום להכניס שם כמה משחקים.

120-128GB זה המון מקום.

מספיק כדי שכל מה שאתה רוצה יכנס שם, ותמיד יהיה מה למחוק כשיגמר המקום.

פורסם
  • מחבר

קצת הזוי לי שלקנות 2 כונני 64GB מהלינק ההוא ב269 ש"ח יעלה פחות מה128GB של Crucial..

יש איזו דרך לראות את עמוד המוצר או אופציית רכישה של הכונן הזול הזה ב269 ש"ח? אני מבין שההרשמה לאתר ההוא היא לא לכל אחד..

אני מתעסק הרבה בהקלטות כלי נגינה ויצירת מיקסים בCubase. בין היתר, משחק BF3 וכאלה. תוכנות ומשחקים בסגנון צריכים להיות מותקנים על הSSD בשביל להרגיש את השיפור בביצועים?

קראתי בזמנו על הכונן התקול ההוא מהלינק בקיאספי-Corsair Force Series 3 120GB. הוא עדיין בעייתי או שבטוח לחלוטין לרכוש אותו?

64GB מרגיש לי קצת מידי, אבל 120GB ומעלה יקרים בטירוף, פרט לנ"ל..

פורסם

אתם מציגים את זה בצורה לא הוגנת.

המכירה שם לא פתוחה לכולם. מדובר באתר שמוכר לאנשי הייטק דרך מבצעים בחברות שלהם.

כדי להרשם לאתר הזה, אתה צריך לעבוד בחברה שיש לה הסכם עם HTZ, אחרת הפרסום לא רלבנטי.

לרוב האנשים פה הדיון על הכונן הזה מיותר.

פורסם

קצת הזוי לי שלקנות 2 כונני 64GB מהלינק ההוא ב269 ש"ח יעלה פחות מה128GB של Crucial..

יש איזו דרך לראות את עמוד המוצר או אופציית רכישה של הכונן הזול הזה ב269 ש"ח? אני מבין שההרשמה לאתר ההוא היא לא לכל אחד..

אני מתעסק הרבה בהקלטות כלי נגינה ויצירת מיקסים בCubase. בין היתר, משחק BF3 וכאלה. תוכנות ומשחקים בסגנון צריכים להיות מותקנים על הSSD בשביל להרגיש את השיפור בביצועים?

קראתי בזמנו על הכונן התקול ההוא מהלינק בקיאספי-Corsair Force Series 3 120GB. הוא עדיין בעייתי או שבטוח לחלוטין לרכוש אותו?

64GB מרגיש לי קצת מידי, אבל 120GB ומעלה יקרים בטירוף, פרט לנ"ל..

בנוסף למה שנאמר מעלי, הכונן עצמו פחות מהיר וייתכן גם שפחות אמין מהCRUCIAL.

ה Corsair כבר לא בעייתי כו פעם אחרי עדכון הקושחה האחרון, אבל עדיין ב Crucial יש בקר של Marvell שעדיף משמעותית.

לדעתי המחיר הזה של 540 ש"ח זה מחיר מעולה, ואם לא הפורום הזה שעשה מכירה קבוצתית המחיר עדיין היה נשאר תקוע על 720 ש"ח.

פורסם

שווה להתעקב על הנקודה הזו. ביצועי כונני SSD בנפחים שונים לא זהים!

כוננים בנפח קטן מ-120gb יפעלו לעט מכוננים בנפח 120gb ומעלה ב-99 אחוז מהמקרים.

פורסם
  • מחבר

שווה להתעקב על הנקודה הזו. ביצועי כונני SSD בנפחים שונים לא זהים!

כוננים בנפח קטן מ-120gb יפעלו לעט מכוננים בנפח 120gb ומעלה ב-99 אחוז מהמקרים.

אני מניח שבסופו של דבר כונן SSD "איטי" יהיה מהיר פי כמה עשרות מכונן HDD רגיל, כשכונן SSD מהמובחרים יוסיף עוד טיפה ביצועים? או במילים פשוטות יותר-עצם המעבר מHDD לSSD הוא שעושה את ההבדל המשמעותי ביותר, כשמעבר בין SSD אחד לאחר זניח יחסית מבחינת ביצועים.

אגב, אם זה עוזר-יש לי לוח אם Z77 עם SATA III ואיזו פונקציה שנקראית SSD CACHING שאני לא סגור על דרך הפעולה שלה, אבל הבנתי שהיא תורמת לביצועים עם כוננים כאלו.

אז אם סידרו את הבעיה עם הכונן של CORSAIR, על מה בעצם אני משלם פה 100 שקל תוספת על אותו נפח?

היישומים חייבים להיות מותקנים על הSSD בשביל להרגיש את השיפור בביצועים? כמו לדוגמא BF3 וCUBASE.

עריכה: זה מה שאני הולך לקנות בשביל לחבר את הכונן הישן [נטו להעברת קבצים, ואולי לאחסון קבצי מדיה וכ'ו]: http://www.ebay.com/itm/New-IDE-HDD-to-SATA-Serial-ATA-Adapter-Converter-with-SATA-Cables-/251102970800?pt=US_Drive_Cables_dapters&hash=item3a76e743b0

יעשה את העבודה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים