עבור לתוכן

Vostro 3460 vs Latitude E5430

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים! :)

אני זקוק להמלצה על מחשב נייד, להלן הכוונה לפי חוקי הפורום:

תקציב: עד 4K. אפשר לחרוג ב-100 ש"ח, אך אני מאמין שאין צורך.

מטרות המחשב: המחשב ישמש בעיקר למולטימידה (ישמש כסטרימר באופן יום יומי), גלישה ועבודה משרדית.

מעבד: אני מעוניין במעבד IB חזק, לא החלשלושים מסדרת UM. חשבתי על i5 3210M. גם אם יש משהו יותר טוב שנכנס בתקציב אז אפשר ללכת עליו.

זיכרון: 4GB לפחות. יכולת שדרוג ל-16GB בעדיפות גבוהה.

גודל המסך: חשבתי על 13.3-14 כגודל האידאלי בשבילי, כיוון שאני מעוניין לנייד אותו הרבה. חובה שיהיה מט ולא מבריק. 720p. (אני מחפש מסך שלא נופל מזה של סדרת VOSTRO של דל)

משקל רצוי: כמה שפחות, דגש על ביצועים ואיכות בניה גבוהה. כל עוד המשקל אינו חריג לקטגוריה אז אין בעיה.

האם נדרש זמן סוללה ארוך: מעוניין שיחזיק מעמד 6-8 שעות בסרטים לכל הפחות.

האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, USB3, SATAIII חובה! עדיפות אם יש יציאה גרפית דיגיטלית נוספת.

בלוטות: לא קריטי, אבל טוב שיהיה.

גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: זקוק ל-HDD בעדיפות גבוהה מאוד ל-7200rpm 500GB. מתכוון לחבר בנוסף אליו SSD של אינטל 330 120GB.

כונן CD/DVD, צורב: אין צורך.

כונן Bluray: אין צורך.

האם נדרשת אחריות בינלאומית: רצוי. אך יותר חשוב לי אחריות באתר הלקוח ל-3 שנים בארץ.

האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: אני לא צריך רשיון, אך אם נכנס בתקציב אז סבבה.

האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: המחשבים של DELL בינתיים הכי הרשימו אותי. אבל שמתי לב שהמחיר שלהם גבוה מדגמים מקבילים במפרטיהם של חברות אחרות. מה שאני מחפש זה אחריות רצינית בארץ, אמינות ואיכות בניה גבוהה. אם יש לחברות אחרות להציע דגמים שיוכלו להתחרות בכבוד במחשבים של DELL שמשמשים לי רפרנס (ווסטרו ולטיטיוד) אשמח לשמוע.

חשוב לי מאוד שהפונקציה של ניידות תהיה דומיננטית, אך בלי לפגוע ביכולות המחשב וכוח העיבוד.

תודה רבה! :xyxthumbs:

דגמים שחשבתי עליהם:

http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/DELL%20Vostro%203560/index.php?section=products_zoom&TAG=dell-latitude-e5430-3210m

http://www.notebookclub.co.il/products/studio_precision_alienware/index.php?section=products_zoom&TAG=VM-RD33-6143

פורסם

למה אתה צריך מעבד חזק מאוד?

לשימושים של "מולטימידה (ישמש כסטרימר באופן יום יומי), גלישה ועבודה משרדית" אפילו אטום מהסדרה האחרונה מספיק.

יש לי בבית נטבוק בן 3 שעושה בדיוק את הדברים האלו 3 שנים ולא עושה ממש בעיות.

אם זו הדרישה, גם אם אתה רוצה מחשב יותר חזק מנטבוק, אין סיבה לא ללכת על מעבדים חסכוניים ולהרוויח נייד קל ועם חיי סוללה ארוכים.

פורסם
  • מחבר

אם זו הדרישה, גם אם אתה רוצה מחשב יותר חזק מנטבוק, אין סיבה לא ללכת על מעבדים חסכוניים ולהרוויח נייד קל ועם חיי סוללה ארוכים.

אתה יכול בבקשה לתת לי דוגמה לדגם של מחשב כזה שעדיין עונה על הדרישות שלי? רצוי של DELL...

כמה זמן הסוללה אמורה להחזיק מחשב כמו הדגמים שנתתי אליהם קישור?

המחשב שאני מחפש הולך לשמש כתחליף לנייח ובנוסף כ"סטרימר", לכן חיי הסוללה פחות חשובים לי מאשר החוזק שלו.

אני רוצה שיהיה אפשר לנייד אותו בקלות, אך שזה לא יבוא על חשבון הביצועים ולכן בחרתי במסך 13.3-14.

באמת לא ציינתי את זה מספיק למעלה, אך אני כן מפעיל תוכנות שדורשות כוח עיבוד של i5.

כיום אני משתמש במחשב מבוסס Q9550 שמנוצל בצורה טובה. אותו מחשב משמש גם לגיימינג ולכן אני לא מעוניין להגזים עם המפרט של הנייד.

יש לי התלבטות אם לקחת נייד עם כרטיס מסך ייעודי,

בחיפוש שעשיתי ראיתי שדל הוציאו מחשבים חדשים של ispiron שנראים (ואני מדגיש רק נראים) קצת משופרים לעומת הגרסה הפלסטיקית של הדור הקודם...

http://www.dell.com/us/p/inspiron-15r-se-7520/pd?~ck=mn

http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/DELL%20Inspiron%205520/

אולי לצרכים שמניתי זה יתן תמורה טובה יותר לכסף? (שמתי לב שמדובר במסך 15.6 ואפשר להתפשר על זה אם זה קריטי לתמורה טובה יותר בביצועים מהדגמים שבסדרות היקרות יותר)

שאלה נוספת,

איפה כתוב אם המחשב תומך ב-mSATA?

אם אני שם SSD+HDD זה מנחית את זמן הסוללה?

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

לאחר בירורים נוספים, ההתלבטות כרגע עומדת על Vostro 3460 vs Latitude E5430.

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להבין את ההבדלים ביניהם כי לי זה נראה רק השם של הסדרה...

השאלות למעלה עדיין רלוונטיות...

שאלה נוספת: לחלק מהדגמים ראיתי שבמפרט כתוב "דיסק קשיח 500GB + 8GB SSDR " מה זה SSDR?

איך אני יודע עד איזו רזולוציה ה-HD4000 של אינטל תומך במידה ואני מחבר מסך חיצוני?

תודה רבה!

פורסם

ההבדלים ביניהם לא מגיע מהחומרה של הנייד.

אם אין לך ניסיון או הכרה של דגמים עסקיים, הכי נכון מבחינתך יהיה ללכת להרגיש את המחשב ביד, להפעיל אותו ולעבוד איתו מספר דקות.

רק ככה תוכל להבין אולי קצת, את ההבדל בין דגם עסקי יקר וזול, ודגם ביתי (שמרגיש פלסטיק זול)

בנוגע לשאלה השניה שלך, לדעתי יש שם טעות (זה צריך להיות SSD בלי R)

והכרטיס של אינטל תומך לדעתי בלי בעיה גם רזולוציה של 2560x1600. אתה צריך יותר מזה?

פורסם
  • מחבר

לגבי כרטיס המסך, אני צריך שהוא יוכל להפעיל מסך בסדר גודל של 30 אינץ' כמו המסכים מסדרת ULTRA SHARP של DELL....

לא למשחקים...

לגבי ה-SSDR ביררתי, וזה כרטיס קטן שמשמש CASH בנפח קטן לכונן הקשיח ומאיץ את הכתיבה אליו ע"י ניהול זמן יעיל יותר, או משהו כזה...

נאמר לי שאי אפשר לשים גם SSD וגם HDD בנייד שהוא לא 17 אינץ'...

פורסם

לגבי כרטיס המסך, אני צריך שהוא יוכל להפעיל מסך בסדר גודל של 30 אינץ' כמו המסכים מסדרת ULTRA SHARP של DELL....

כל עוד אתה לא מתכוון להריץ גרפיקה ברזולוציה הזו, לא תהיה לך בעיה.

נאמר לי שאי אפשר לשים גם SSD וגם HDD בנייד שהוא לא 17 אינץ'.

שיקרו לך. זה לא קשור לגודל הנייד, אלא לתמיכה ב-mSata. ואם כבר תקנה כונן כזה, 8gb זה מעט מדי. אינטל ממליצה על מינימום 20.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב ששיקרו לי, זה לא נשמע כמו שקר...

הם אמרו שבמחשב 14 אין מקום לשני כוננים של 2.5 אינץ' זה או SSD או HDD, וש-mSATA זה מיני SATA וזה "כרטיס", לא כונן 2.5...

כל עוד אתה לא מתכוון להריץ גרפיקה ברזולוציה הזו, לא תהיה לך בעיה.

ומבחינת החיבור? למחשב יש HDMI ואני לא יודע אם החיבור עצמו תומך ברזולוציות כאלו.... הבנתי ש-DP תומך ולגבי HDMI אני עדיין בסימן שאלה....

תודה רבה!

פורסם

אפשר לשים כונן קשיח נוסף במקום הצורב באמצעות מתאם. הE5430 לא מתאים לרוב הדרישות שכתבת בפוסט המקורי. מה מהן רלוונטי ומה לא?

פורסם
  • מחבר

עברתי עליו שוב, כולן רלוונטיות, רק שים לב שהעדיפות הגבוהה ביותר שלי היא איכות הבניה והמודולריות כך שמבחינה זו ה-E5430 עונה על הדרישות בצורה הטובה ביותר. על דברים מסויימים אחרים יכולתי להתפשר...

מה נראה לך שונה מהדרישות שציינתי? יש מצב שפספסתי משהו?

פורסם

טעות שלי הסתכלתי על מפרט אחר.

פורסם
  • מחבר

אז אני אסדר את זה,

השאלות הן כאלו:

1. האם HDMI 1.4 תומך בתצוגה של רזולוציית 4K בפרט ורזולוציות גבוהות מ-FHD בכלל?

2. לא הצלחתי למצוא באיזה תקן ה- HDMI של ה-E5430. איך אני יכול לדעת את זה?

3. האם HD4000 תומך בתכני תלת מימד מלא (לא SBS)?

4. ה-mSATA במחשב הזה תומך בשני כוננים של 2.5 אינץ' (בלי מתאם מיוחד וניתוק הצורב)??

תודה רבה!

פורסם

אם אתה רוצה זמן עבודה של 6-8 שעות בלי הטענה, "נייד" 17 אינצ' לא בא בחשבון.

לגבי אפשרות לכונן 2.5 נוסף זה תלוי נייד, יש ניידים כמו ה-M4600 של דל שמסוגל להכיל 2 כוננים כאלו והוא 15.6 אינצ'.

רוב הניידים שמסוגלים לכך גדולים וכבדים יחסית (וזו אולי הסיבה שאמרו לך שזה קיים רק ב-17 אינצ')

אם אתה רוצה לשלב כונן 2.5 ברוב הניידים, תוכל לעשות זאת כמו שנאמר על ידי החלפת הכונן האופטי שלרוב גם כך לא בשימוש,

או על ידי הוספת דיסק SSD בפורמט mSatas שקיים בכל גודל סטנדרטי 64-256gb.

mSata הוא חיבור שמשמש דיסקים קשיחים שנראים כמו כרטיס שמתחבר בחיבור הזה (ולא כמו דיסקים קשיחים רגילים)

לגבי יציאת ה-HDMI, מאחר ומדובר ב-HDMI 1.4 הוא תומך רזולוציה 2560x1600 בתקן - http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

אתה בכלל טורח לקרוא משהו לבד או רק בא עם שאלות?

בדיקה פשוטה בוויקי היית עונה לך על השאלה של ה-HDMI

פורסם
  • מחבר

לגבי יציאת ה-HDMI, מאחר ומדובר ב-HDMI 1.4 הוא תומך רזולוציה 2560x1600 בתקן - http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

איפה מצאת שה-E5430 עם HDMI 1.4? חיפשתי ולא מצאתי אף אזכור לתקן בהקשר של E5430....

אתה בכלל טורח לקרוא משהו לבד או רק בא עם שאלות?

בדיקה פשוטה בוויקי היית עונה לך על השאלה של ה-HDMI

טורח. לגבי ה-HDMI בויקי אתה צודק. אבל לפעמים האנגלית מסבכת אותי...

אם אתה רוצה לשלב כונן 2.5 ברוב הניידים, תוכל לעשות זאת כמו שנאמר על ידי החלפת הכונן האופטי שלרוב גם כך לא בשימוש,

mSata הוא חיבור שמשמש דיסקים קשיחים שנראים כמו כרטיס שמתחבר בחיבור הזה (ולא כמו דיסקים קשיחים רגילים)

אז בעצם SSD "רגיל" של אינטל שנקנה בקבוצתית יכול לשמש רק כתחליף ל-HDD שבא עם המחשב ולא בנוסף? אלא אם כן אני קונה SSD מיוחד שבא בצורת כרטיס או מוציא את הצורב ומפנה מקום? הבנתי נכון?

אם אתה רוצה זמן עבודה של 6-8 שעות בלי הטענה, "נייד" 17 אינצ' לא בא בחשבון.

לגבי אפשרות לכונן 2.5 נוסף זה תלוי נייד, יש ניידים כמו ה-M4600 של דל שמסוגל להכיל 2 כוננים כאלו והוא 15.6 אינצ'.

רוב הניידים שמסוגלים לכך גדולים וכבדים יחסית (וזו אולי הסיבה שאמרו לך שזה קיים רק ב-17 אינצ')

17 לא בא בחשבון כיוון שאני מעוניין במחשב קומפקטי קודם כל. כדי לקבל מקסימום ביצועי סוללה עדיף לי שהכונן הקשיח יהיה SSD בלבל בלי HDD?

תודה רבה על התשובה המפורטת! :xyxthumbs:

פורסם

הוא בכל מקרה יצטרך מתאם פשוט כדי להחזיק את הכונן במקום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים