עבור לתוכן

רשת ביתית למתחילים

Featured Replies

פורסם

וגם הכבל עומרי. :)

לגבי שאלתך על מהירות העברת הקבצים - זה תלוי באיזה כבל תשתמש - UTP 3 או UTP 5 (בכוונה לא נכנסתי ל STP, אני אוסיף עם זה יעניין מישהו).

האחד יתן לך קצב תיאורטי של בקירוב 1.2 מגה בייט לשניה (קרוב יותר ל 600 קיי מעשי) והאחר בקירוב 12 מגה בייט לשניה (הווה אומר 6-7 מגה בייט במציאות) בהתאמה.

אתה צריך לבקש UTP5. (שיהיו בו את כל הגידים).

לי יש שני כרטיסי רשת 100MBIT וכבל UTP3 אז אני מעביר ב800K/s בערך.

פורסם

בקיצור אל תסתבך!!!!!

תבקש מהמוכר 2 כרטיסי רשת של 10/100 (כל אחד יעלה לך אולי 70-80 שקל) ואני עוד יקרן

כבל מוצלב באורך של המרחק בין שני המחשבים + מרחק ביטחון

התקנת כרטיסי הרשת פשוטה (כמו כל כרטיס אחר)

רק תדאג לתת לכרטיס רשת שם שמתאים ליעוד שלו!

אם אתה רוצה תוסיף שיתוף הארד דיסקים

ובקשר לשיתוף אינטרנט זה עוד יותר פשוט!!! בחלונות XP אחרי שאתה מגדיר את החייגן לאינטרנט (גם ל ADSL יש חיגן) אז אתה הולך ללשונית "שיתוף" מסמן V ליד "שיתוף התקשרויות לאינטרנט"

ובתוך החלון "עבור רשת מקומית" אתה בוחר את כרטיס הרשת שמחובר לכבל המוצלב"

דרך אגב!! אם תרצה לעשות ADSL תצטרך שני כרטיסי רשת על הסרבר שלך! כשכבל אחד יחובר ל ADSL והשני למחשב השני

הא!! והכי חשוב בהגדרות רשת של כרטיס הרשת שמחובר ל ADSL תסיר את ה V ליד File and printer sharing

פורסם

טוב נודניק תבין

כרטיס רשת רגיל היום הוא 10/100

אם אתה מחבר עם כבל 4 גידים הוא 10

עם 8 גידים הוא 100

מוצלב=אופן חיבור הגידים בתקע הסטנדרטי משנה וגורם לכך שתוכל לחבר 2 מחשבים עם כבל מוצלב או הרבה יותר דרך מרכזיה(HUB) עם כבלים רגילים

ותתחדש

פורסם

אתם יודעים מה אני לא מבין!!!

שתכלס הרשת משתמשת ב 4 גידים!!!

(ועובדה הוא עובד ב 100 פול דופלקס למרות שבכבל שעובר בקיר מחוברים 4 גידים ולא כל ה 8 - ע"פ הנורות בהאב סוויץ ומהירות העבודה)

אז מעזזל ה UPT5 הזה!!!!

פורסם

UTP5 - Unshilded Twisted Pair ושאר הארבעה גידים הלא מנוצלים משמשים בדרך כלל לסיכוך (הגידים שזורים זה בזה) או להרחבה עתידית של אותו כבל - שני מחשבים ל HUB או 4 מחשבים - מוצלב

U מסמל שאין ציפוי וסיכוך נוספים כמו ב STP

פורסם

הכבל עצמו (זה שעובר בקיר - זה כבל לא גמיש שמיועד למטרה זו) מסוכך יש 8 גידים + גיד חשוף בתור סיכוך ובנוסף יש את הסיכוך הכללי שעוטף את כל הכבל ...בדומה לכבל קואקסיאלי רק שבמקום רשת סבוכה של גידים יש רדיד מתכת שעוטף את הכבל

פורסם

רגע, יכול להיות כבל רשת  category 5 אבל רק עם 4 גידים?

לי יש כזה...

אגב, כתוב עליו שהוא STP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים