עבור לתוכן

הנדסת מחשבים - האוניברסיטה העברית או בן גוריון?

Featured Replies

פורסם

אז אתמול קיבלתי סוף סוף את הציון של הבגרות קיץ בפיזיקה, ואחרי חודשים של אי וודאות, האם אני אתקבל/לאיזו אוניברסיטה/לאיזו מחלקה סוף סוף אני יכול להתחיל להחליט מה אני הולך לעשות (ואיפה) בארבע שנים הקרובות.

אני נרשמתי כבר מזמן להנדסת תוכנה ולהנדסת מחשבים בבן גוריון, ולהנדסת מחשבים באוניברסיטה העברית, אבל לא הגעתי לרף קבלה של הנדסת מחשבים בשני האוניברסיטאות, עשיתי בגרות קיץ בפיזיקה והכל היה שאלה של הציון שאני אקבל בבגרות, למזלי קיבלתי ציון טוב מאוד, מה שאומר שכמו שזה נראה עכשיו, הכל פתוח לי (צרות של עשירים :smile1: ).

לכן עכשיו אני הוא זה שצריך לבחור, העברית או בן גוריון? ירושלים או באר שבע? חום או קור? שוגי או עוגי?

שתי האוניברסיטאות הן אוניברסיטאות נחשבות מאוד, שמבחינת השם עד כמה שראיתי בדיוני עבר פה הם שוות, אז השאלה היא בעיקר האם יש פה מישהו שיכול לתת חוות דעת נרחבת יותר, על איזה אוניברסיטה עדיף.

ובכלל, אני אשמח על כל עצה טיפ ומידע שיכול לעזור לי באופן כללי.

פורסם

העברית נחשבת לטובה יותר.

פורסם

ומה לגבי הטכניון? הפקולטה למדעי המחשב והנדסת חשמל מאוד מתקדמות שם.

פורסם
  • מחבר

אני לא מגיע לסף קבלה של הטכניון.

פורסם

לי קרה דבר הפוך, התקבלתי לטכניון ולתל-אביב אבל לא לבן-גוריון.

מוזר, לא?

פורסם
  • מחבר

אני גם לתל אביב לא מתקבל :)

לכל אוניברסיטה יש דרך שונה להתחשב בפסיכומטרי לעומת הבגרויות, דרכים שונות לחשב את הממוצע בגרויות, בונוסים שונים על מקצועות מסויימים ובסופו של דבר זה משפיע על הסכם..

פורסם

בתור סטודנט של בן גוריון , לך לעיברית !!!

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לפרט קצת יותר מזה?

פורסם

הבחירה בין שני המוסדות צריכה להיות מעבר לרמה הלימודית. שתיהן נמצאות בטופ בארץ.

אם אתה ירושלמי או באר שבעי (או מהאיזור) אז הבחירה ברורה.

חום או קור - ברור שקור

חיי חברה - בבאר שבע אמור להיות יותר טוב, קמפוס אחד גדול. בירושלים תיאלץ ללמוד בקמפוס של "חנונים". מצד שני, ירושלים קרובה יותר לת"א ;)

מעונות - בירושלים.

להשכיר דירה - בבאר שבע זול יותר

קשרי עבודה - בירושלים יש הייטק, בב"ש לא כ"כ...

אגב, למה הנדסת מחשבים ולא מדעי המחשב?

פורסם
  • מחבר

אני לא מירושלים ולא מבאר שבע, למרות שאני גר קרוב יותר לירושלים (חצי שעה נסיעה ברכב) בכל מקרה אני מתכנן לעזוב את הבית.

רציתי הנדסת מחשבים כי בנוסף לתכנות מעניין אותי גם החומרה עצמה שבהנדסת מחשבים כן נוגעים בזה (בגלל זה אני גם מעדיף הנדסת מחשבים על הנדסת תוכנה).

וכמובן, אם צריך לבחור באקסטרה קורסים במתמטיקה או בפיזיקה אז לדעתי הבחירה בקורסים בפיזיקה שיש בהנדסות היא הרבה יותר מעניינת מאשר הקורסים הנוספים במתמטיקה.

פורסם

בעברית המתמטיקה ברמה הרבה יותר גבוהה. אני חושד שהשנה הראשונה תהיה גיהנום ביחס לבאר שבע.

פורסם

אני לא מירושלים ולא מבאר שבע, למרות שאני גר קרוב יותר לירושלים (חצי שעה נסיעה ברכב) בכל מקרה אני מתכנן לעזוב את הבית.

רציתי הנדסת מחשבים כי בנוסף לתכנות מעניין אותי גם החומרה עצמה שבהנדסת מחשבים כן נוגעים בזה (בגלל זה אני גם מעדיף הנדסת מחשבים על הנדסת תוכנה).

וכמובן, אם צריך לבחור באקסטרה קורסים במתמטיקה או בפיזיקה אז לדעתי הבחירה בקורסים בפיזיקה שיש בהנדסות היא הרבה יותר מעניינת מאשר הקורסים הנוספים במתמטיקה.

תעבור את השנה הראשונה או יותר נכון את הסמסטר הראשון ואז נדבר על מעניין.

הכול מעניין,השאלה כמה שפויים המרצים שלך. :s05:

פורסם
  • מחבר

חשבתי על לעשות שנה ראשונה בהנדסת מחשבים בבן גוריון ואז שנה ראשונה בעברית, ואז לעבור לשנה ראשונה בהנדסת תוכנה בבן גוריון ושנה ראשונה במדעי המחשב אבל זה נראה קצת לא פרקטי.. אז אני צריך לבחור בלי לעבור שנה ראשונה בשום דבר :) .

פורסם

אתה יכול להתחיל בהנדסת מחשבים בעיברית שנה ראשונה ואז לעבור למדעי המחשב אם תרצה. זה מה שאני עשיתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים