עבור לתוכן

חייל לא מרגיש טוב בביתו

Featured Replies

פורסם

שלום,

התעוררתי לפני מס שעות בתחושת קור איימים, כל השרירים תפוסים, כאב ראש מטורף ובחילות, בדקתי טמפ׳ והיא היתה 39.3 מעלות צלזיוס. רצתי לשירותים והפעלתי את המים על חמים מאוד כי הרגשתי שאני עומד לקפוא למוות והייתי שם משהו כמו 20 דקות...

הערתי את ההורים והם הפעילו חימום (בבאר שבע, בקיץ?!) והתכסתי בשמיכת פוך..לקחתי 2 דקסמול אבל הקאתי כמה פעמים והם לא נספגו בגוף.

אני מרגיש נורא נורא חלש ולא יכול אפילו לקום מהמיטה, את ההודעה כתבתי דרך הפלאפון

מחר אני אמור לחזור לבסיס ונשאר לי בקושי 3 שעות שינה שאני בספק שאצליח להרדם, מה עושים במצב כזה? ביקור רופא כבר סגור ותכלס אין מצב שאני יוצא מהמיטה כי אני מאבד שליטה על הרגליים מרוב קור...

להודיע למפקד שלי זה ברור, אבל בלי דיעה של גוף צבאי אני אחטוף ריתוק על נפקדות סתם ככה. מה עושים???

פורסם

הפעילו חימום (בבאר שבע, בקיץ?!) והתכסתי בשמיכת פוך..

השתגעתם? יש לך 40 מעלות חום, אתה צריך *לקרר* את הגוף (למשל ע"י מגבת קטנה רטובה על המצח), לא לחמם אותו עוד יותר..

בכל מקרה, מחר פשוט תודיע למפקד שלך ובמהלך היום לך לרופא ותשיג אישור מחלה, לא כזה סיפור :)

פורסם

מיון בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

המפקד שלך יכול לתת לך יום ד' והוא לא צריך אישור של אף אחד לכך (מוגבל לפעם בשבוע ועד 10 פעמים בשנה, אם אני זוכר נכון).

פורסם

קצת מוגזם מיון. 39.3 זה לא חום נמוך, אבל עדיין זה לא מעל 40 מעלות.

במיוחד כיום להגיע למיון זה סיוט. מדובר "בבילוי" של שעות רבות במקום מנוחה שדרושה, ויכול להזיק להבראה הטבעית.

פורסם

39ץ3 זה מספיק חום, ביקור רופא סגורים והוא לא במצב של לחזור לבסיס.

תאמין לי שמיון לא מחזיקים אותך סתם.

גם אם הוא יקבל בסוף כמה אקמולים זה הפתרון היחיד שלו בזמן השתייכותו לצבא

פורסם

המפקד שלך יכול לתת לך יום ד' והוא לא צריך אישור של אף אחד לכך (מוגבל לפעם בשבוע ועד 10 פעמים בשנה, אם אני זוכר נכון).

אבל הוא ממש לא צריך "לבזבז" את זה, הוא חולה באמת.

פורסם

לא אמרתי לחזור לבסיס. כמובן לנוח בבית ולראות מחר על הבוקר רופא.

תאמין לי שמנסיון במיון מחזיקים אותך סתם, עקב מחסור בכוח אדם.

"ביליתי" לפני שנה וחצי כ 13 שעות באיכילוב, על מה שיכל לקחת בקלות שעה וחצי. כי במיון פנימי היה רק רופא אחד על עשרות חולים.

פורסם
  • מחבר

אחרי יום של סבל, הגעתי לביקורופא. כמות החיילים המתחזים פשוט הדהימה אותי....אחת יושבת שם עם חברות שלה על כיסא עם הרגליים על השולחן ומעשנת סיגריה אלקטרונית תוך כדי דחקות וצחוקים, 2 רבו ביניהם על התור ואחד אמר לשני "בוא נצא החוצה אם אתה גבר"...ממש חולים מתים.

בכל אופן, אחרי כמה בדיקות, הזריקו לי 2 עירויים (2 ליטר!) והרופא נתן תרופות ו-3 גימלים.

עכשיו השאלה המתבקשת, אני אמור לסגור שבת - זה אומר שאני מגיע לבסיס ביום שישי?

פורסם

אם קיבלת את הגימלים אחרי השעה 8 בבוקר אתה יכול להישאר איתנו לסופ"ש

פורסם

דירבאלק, פעם אחרונה שאתה אוכל את הסחוג של צדוק, אה?...

פורסם
  • מחבר

אם קיבלת את הגימלים אחרי השעה 8 בבוקר אתה יכול להישאר איתנו לסופ"ש

קיבלתי אותם היום בערך ב-20:00, לפי החשבון שלי גימל ראשון זה עד מחר (רביעי) בבוקר, שני זה עד חמישי בבוקר, ושלישי זה עד שישי בבוקר? אני עדיין צריך לחזור לבסיס אם הגימל נגמר ב-08:00...

פורסם

אם קיבלת את ימי ה-ג' היום אחרי השעה 8, היום הוא לא חלק מימי המנוחה. מחר אתה במנוחה וכך גם ביום חמישי ושישי. אתה אמור לחזור בשבת...

פורסם
  • מחבר

מובן, תודה!

פורסם
אחרי יום של סבל, הגעתי לביקורופא. כמות החיילים המתחזים פשוט הדהימה אותי....אחת יושבת שם עם חברות שלה על כיסא עם הרגליים על השולחן ומעשנת סיגריה אלקטרונית תוך כדי דחקות וצחוקים

[שוביניזם]לבחורות מאז ומעולם היה פשוט להוציא גימלים, כי הן בחורות, כך שזה לא נחשב.[/שוביניזם]

בכל מקרה, תרגיש דוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים