עבור לתוכן

עם יד על הלב כמה מאנשי הפורום היו פותרים את התקלה ב"יצאת צדיק"?

Featured Replies

פורסם

עובדה שהרוב עולים על הבעייה.

המומחה שהם מביאים תמיד 'יוצר' את הבעיות הכי נפוצות שהוא מכיר.

• תגובות 85
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אולי לא הייתי מזהה את הבעיה ולא הייתי עולה עליה מיד. (במקרה הזה כן, כבר נתקלתי בהודעה הזו על לפטופ)

אבל ע"י חיפוש פשוט בגוגל של הודעת השגיאה הזו מייד ניתן למצוא. ( אני חושב שלכל טכנאי שמגיע לבתים, כדאי שיביא איתו איזה לפטופ קטן עם אינטרנט על כל צרה...)

פורסם

מי צריך מחשב? היום כשאני מגיע לבן אדם עם מסך כחול וקוד לא ידוע (יש כמה שאני מכיר אבל לא הכל) חיפוש מהיר בגוגל של קוד השגיאה דרך הסלולר נותן לי תשובות להכל

עובדה שהרוב עולים על הבעייה.

המומחה שהם מביאים תמיד 'יוצר' את הבעיות הכי נפוצות שהוא מכיר.

בתור טכנאי שעבד כמה פעמים בחנויות מחשבים נורמליות, יש בעיות שגם אני לא הצלחתי לאתר בזמנו (שבוע של עבודה על מחשב שלא אהב לקבל את הזכרונות ששמו לו בסדר מסויים... לכו תבינו)

יש מיליון ואחת תקלות שאפשר לייצר ולא מעט טכנאים יקח להם זמן להבין מה הולך שם (החל מבעיות תוכנה ועד חומרה פגומה)

במקרה הזה החומרה הייתה חדשה ונקיה, הדבר היחיד שהיה שם זה הDOK שעם כל הכבוד כשהמחשב אומר לך להסיר מדיה פשוט מסתכלים איזה מדיה יש וגם עם לא בBIOS הוא יופיע לך בתפריט הBOOT באופן די חד וברור בתור "סאנדיסק"

פורסם

בסדר על אותו עקרון מצדי שיהיה סלולאר, סמארטפון טאבלט אנערף.... העיקר משהו עם אינטרנט עובד.

פורסם

אבל DOK זה לא מדיה,זה יותר חומרה.

פורסם

DOK זה מדייה.

פורסם

במקרה הזה החומרה הייתה חדשה ונקיה, הדבר היחיד שהיה שם זה הDOK שעם כל הכבוד כשהמחשב אומר לך להסיר מדיה פשוט מסתכלים איזה מדיה יש וגם עם לא בBIOS הוא יופיע לך בתפריט הBOOT באופן די חד וברור בתור "סאנדיסק"

לא היה לו עניין לפתור את הבעיה מאחר והוא רצה לדחוף לה מחשב חדש.

פורסם

זה הפרקים שראיתי באופן כללי, ולגבי הדיסק און קי אין ספק שהיה צריך להעלות על זה מיד. לגבי זה שהכרטיס מסך יצא מהמקום, זה דבר שהוא הרבה פחות "טבעי" למחשב שלא נגעו בו. אם הכרטיס מוברג היטב הסיכוי שהוא יצא מהמקום ובגלל זה התקלה זה פחות נדיר.

בכל מקרה, בתוכנית הזאת הדיון ממש לא רלוונטי. גם אם לא עלו על הבעיה במקום, וזה לפעמים לגיטימי לחלוטין, במעבדה היו חייבים להבין שהדיסק הקשיח תקין לחלוטין. זה מה שמעצבן פה.

פורסם

זה כן הגיוני מאוד שמישהוא ישכח את ה USB תקוע בחיבור אחורי של המחשב. קרובי משפחה כמעט שברו לי מסך (הוא נפל אבל לא נשבר, יש סימן כהה במקום שקיל מכה) כשהם ניסו להגיע לצד האחורי של המחשב לתקוע בו דיסק און קי אם תמונות - בתקופה שהיה לי מארז ישן ללא USB קדמי. כך שאין ספק שהדיסק און קי יכול להגיע לשם בדרך טבעית

אנשים יכולים לשכוח דיסק און קי במחשב של מישהוא אחר ואני בטוח שדבר כזה קרה גם לאנשים בפורום. כך שאין גם משהוא לא טבעי בזה שהדיסק און קי נשאר שם

מחשבים מסוימים מוגדרים לעלות מדיסק און קי. זה יכול להיות ברירת מחדל, ויכול להיות לא ברירת מחדל. לך תדע - אתה כטכנאי או כמי ששופט את הטכנאי - אם טכנאי קודם שתיקן משהוא אחר הביא כלי בדיקה כלשהוא (memtest86+, hirens, לינוקס ....) על USB, ושכח / לא חשב לנדרש לבטל את ההגדרה אחריי שהשתמש בו, או שהמחשב בכלל יד שניה ממשתמש קודם שהיו לו כל הסיבות שבעולם לעשות בוט מ USB

ולמה לא ל USB הקדמי ? קודם כל הוא יכול להיות שבור - קורה. חוצמזה בהרבה מארזים גנריים החיבור של ה USB הקדמי ללוח נעשה אל ידיי חוטים שלכל אחד מהם יש חיבור משלו שמתלבש על פין 1 בלוח - צריך להתאים 8 חוטים ל 8 מתוך 9 הפינים בחיבור על הלוח בסדר הנכון. מארז גנרי שיש לו חיבורים כאלה + טכנאי עייף, מסתול או noob שמרכיב בו את הלוח ----> חיבור USB קדמי שמחובר לא נכון, שיעלה באש כל דיסק און קי שיחובר אליו. מי שיודע את זה ולא בא לו לשרוף דיסק און קי, בהרבה מקרים יעדיף לא לנסות בכלל את ה USB הקדמי של מחשב לא מוכר וילך ישר ל USB האחורי, וכך אוליי הדיסק און קי הגיע לצד האחורי של המחשב

הייתי עולה על זה, קודם כל כי הייתי בודק את זה. ושנית, כי גם אם לא, הייתי מהר מאוד בא להכניס USB משלי כדיי לעלות על המחשב כלים לבדוק את הדיסק הקשיח, ואז רואה את ה USB ההוא

אם היה במחשב כרטיס PCI USB שיש לו 3 פורטים החוצה ו 1 בתוך המחשב (ממש בתוך המארז) והדיסק און קי תקוע שם, היה ניתן לקרוא לזה תקלה מבויימת. אבל סתם דיסק און קי בפורט האחורי ?

למי שהזכיר אינסטלציה, תחשוב על דבר כזה : הצינור שיש מתחת לכיור או פתוח (מה שאומר שהוא יכול לקבל מכה או שילד ידחוף אותו וכו), או נמצא בתוך ארון שבדרך כלל מאוחסנים בו עוד דברים כמו חומרי ניקוי וכו. ממש לא בעיה להכניס או להוציא משהוא לארון כזה ובטעות לתת דחיפה לצינור בלי לשים לב. יתכן ש 1 מהחיבורים שלו משוחרר כי ככה בנו את הבניין לפניי 20 שנה ועד עכשו הוא עמד, הדחיפה הזאת יכולה להיות מה שיזיז גומיה ממצב של "עדיין יש איטום למרות שהפלסטיק לא מהודק טוב" למצב של "גומיה בחוץ"

וכך גם בכל תחום אחר וזה לא מוגבל רק לטכנולוגיה אפילו

פורסם

מה שמעניין אותי זה למה הם החזירו לה את ההארד דיסק.

זה נותן אפשרות לבדוק אותם. אם הייתי משקר - כבר הייתי ועשה את זה עד הסוף ודופק את ההארק דיסק או לפחות עושה לו wipe

פורסם

מאותה סיבה שהם דחפו לה מחשב ומסך חדשים מלכתחילה - כי הם נעלי בית.

פורסם

ניחוש פרוע נוסף :

הטכנאי אוליי לא חשב שמצלמים אותו לתוכנית הזאת, אבל כן חשב על אפשרות שהמשתמשת תדבר, אחריי מעשה וסתם כחלק משיחה לא קשורה, אם מישהוא שהיא מכירה ותספר לו על זה שנשבר לה המחשב וכו

נניח שהיא היתה מדברת איתך. אתה יודע שהיא לא מבינה במחשבים, ולכן לא יכולה לאמר לך מה היתה הודעת השגיאה או מה היתה התקלה. אבל כן יכולה לתאר מה הטכנאי עשה. אתה מן הסתם תנסה לנחש לפי המעט הזה מה ההיתה התקלה

מכאן יש לנו כמה אפשרויות :

"הטכאי עשה משהוא אם המחשב וזה הסתדר" - יכול להיות בערך כל דבר.....

"הטכנאי החליף לי חלק במחשב וכל הדברים שלי נמחקו" - נדפק לה הדיסק הקשיח אז הטכנאי החליף אותו

"הטכנאי מכר לי מחשב חדש, אבל כל הדברים שלי נשארו" - נדפק לוח, לוח חלופי תואם לא היה ניתן להשגה (מחשב מותג אם לוח לא סטנדרטי, לוח ישן, .....) ולכן הוחלף כל המחשב. מכיוון שהבעיה בלוח הבעיה לא בדיסק הקשיח ולכן אין סיבה שהדברים שהיו על המחשב יימחקו. רוב הטכנאים שאני מכיר יחברו ללקוח את הדיסק הקשיח הישן בתור דיסק קבוע שני במחשב החדש, או יתקינו אותו כדיסק היחיד במחשב החדש (כלומר מהתחלה ימכרו ללקוח מחשב חדש בלי דיסק קשיח)

"הטכנאי מכר לי מחשב חדש ואמר שאי אפשר להחזיר את הדברים שלי שהיו במחשב הישן" - נשרף ספק ושרף את כל המחשב ? אין הרבה אפשרויות אחרות במקרה הזה. אבל מי כמונו יודע שאפילו אם הספקים הכי גנריים ברמות על זה בדרך כלל לא קורה.... מה שמעלה את השאלה - לאיפה נעלם הדיסק הקשיח הישן.....

יתכן שהטכנאי כן חושב על אפשרות לשיחה כזאת ולא רוצה שמישהוא יתעצבן על הסיפור ויספר לכולם. המשתמש שלא מבין במחשבים הוא "באפר" מאוד נוח לדברים כאלה כי ידוע שהותיאורים שהוא נותן לא יהיו מדוייקים. כך שהסכנה "היחידה" היא כשייאמר המחיר של המחשב.....

פורסם

1. התקלה עם הUSB היא פשוט גרסה עדכנית של התקלה הידועה עם הדיסק פלופי 1.44 הזכור לטוב. כל טכנאי מחשבים בימינו (ואני לא מדבר על חבר'ה צעירים בני 16 שמחפשים חלטורה אלא על חבר'ה בני 20+) נתקל בזה בשלב זה או אחר.

שנית מבלי להיכנס בכלל לביוס בטעינת המחשב כל משתמש מתקדם + ובוודאי שטכנאי צריך להפעיל במקרה כזה את תפריט הBOOT ולבחור את ההארדיסק אם הוא לא איתר את הDOK.

מעבר לכך מניסיון שלי בדברים כאלה לפני שהוא הולך למעבדה ומתחיל לפרק דברים שינתק את כל הרכיבים של המחשב מכל הכיוונים ויחבר את המינימום האפשרי בשביל להדליק את המחשב (מסך, מקלדת, עכבר) ואז יבדוק.

2. היו כמה רגעים בתוכנית שגרמו לי לתמיהה כמו שהטכנאי קרה לDOK דונגל של מקלדת או עכבר :x

אבל הכי הרתיח אותי היה הבחור שמכר לסבתא 2 מחשבים ב10000 שקל בטענה שהדיסק שלה הלך ואז המתקין שלו מטעם החנות חיבר לה מול העיניים את הדיסק הישן והלכאורה ספוק של המחשב הישן שלה למחשב החדש כדי לשלוף את המידע! על ראש הגנב בוער הכובע!!!! :kopfpatsch:

פורסם

נתחיל מזה שגם אם היא היתה מעלה שאלה, עדיין ניתן לבלבל אותה בין "דיסק קשיח", "הארד דיסק" ו "זיכרון".....

פורסם

קרה לי אצל חבר תקלה כזאת. 5 דק' על השעון עד שעליתי על זה. לקחתי ממנו 50 שקל ואם זה לא היה חבר אז גג 100.

לדעתי, זאת תקלה שמבדילה בין טכנאי חאפר לטכנאי אמיתי.

כלל אצבע הראשון בטכנאות זה לנתק את כל מה שלא צריך ולבדוק איך המחשב מגיב. שאתה חאפר אז אתה לא עושה את זה מן הסתם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים