עבור לתוכן

אז החלטתי לנסות LINUX ואני קצת מבולבל...

Featured Replies

פורסם

בעיקרון, לפי מה שראיתי עדיף להתחיל מ-FEDORA

אז נכנסתי לאתר, וראיתי מלא גרסאות ואין לי מושג במה לבחור(בעיקר כי אני לא מבין את ההבדלים) ולא מבין גם למה יש גרסא של 3 גיגה ועוד גרסאות קטנות של 650 מגה...

מישהו יכול לתת לי הסבר, הכוונה, המלצה???

תודה!

פורסם

יש כמה מערכות שניתן להתחיל מהן, תלוי מה הכיוון שלך. אני למשל התחלתי מהמערכת שהכי פחות מומלצת והסתדרתי איתה יותר טוב מכל היתר

למשתמש מתחיל כללי שרוצה התקנה פשוטה האפשרויות הם Fedora, Opensuse, Ubuntu/Kubuntu, ואחרות. תוריד ותנסה לעלות את המחשב מהדיסק התקנה (אתה יכול לשים ב USB ולא לבזבז דיסקים). ותראה איך המערכת נראית

הגרסאות של 3GB ו 650M הם זהות ביכולות שלהם. ההבדל הוא בכמות הדברים שקיימים מראש בדיסק (מערכת בסיסית מלאה או מערכת בסיסית קטנה יותר כיי שתיכנס ב CD). את היתר תוכל בכל מקרה להתקין בהמשך מהאינטרנט על ידיי מנהל ההתקנות

אם יש אפשרויות בחירה אחרות הם מסתכמות בזה :

יש כמה דסקטופים של לינוקס, ה 2 הנפוצים הם KDE ו Gnome. פשוט תנסה את שתיהם ותבדוק מה ההעדפה שלך - אני משתמש ב KDE

ארכיטקטורות - יש גרסאות שמיועדות למעבדים שונים. x86_64 מיוע למעבדי 64 ביט, i386/586/686 למעבדי 32 ביט

פורסם

לדעתי ubuntu הכי ידידותיים למשתמש.

אתה יכול גם להתקין אובונטו דרך ב windows כמו שאתה מתקין תוכנות אחרות. צירפתי קישור ל windows installer, ולהוראות ההתקנה.

http://www.ubuntu.com/download/desktop/windows-installer

http://www.ubuntu.com/download/help/install-ubuntu-with-windows

פורסם

מציע לך לא לנסות את האובונטו הרגיל, בודדים הם האנשים המשתמשים בו בגלל שולחן העבודה הארור שלו (UNITY)..

"אל תלך בעצת רשעים".

www.kubuntu.org

שולחן עבודה KDE

www.lubuntu.net

שולחן עבודה LXDE

www.xubuntu.org

שולחן עבודה XFCE

אלה הפצות מבוססות אובונטו (הפצה טובה למתחילים). תבחר את מה שנוח.

פורסם
  • מחבר

אוקי

לבסוף החלטתי להוריד אתה הגרסא שהבאתי לעיל.

יצרתי usb שבו יש את ההתקנה.

העלתי אתה מחשב וע/יתי boot מ-usb

ההתקנה נכנסת,

אבל נתקעתי שם בשלב שבו אני אמור לבחור איפה להתקין

בעיקרון,יש לי 2 מחיצות במחשב

באחת C מותקן WIN7

ובשנייה D אני רוצה להתקין את FEDORA.

הבעיה היא שבהתקנה של ה-FEDORA הוא מראה שיש כונן בגודל 700 גיגה במחשב מבלי להראות את המחיצות.

מה לעשות?

פורסם

מעקב

פורסם

^ כפי שראית, כל המערכות והדסקטופים טובות למישהוא. אבל לא בטוח לך. לכן תשתמש ב USB או מכונה וירטואלית להתקנה של המערכות

בכל מערכת ניתן להתקין איזה דסקטופ שרוצים או כמה ביחד ולבחור את המ שבא לך. אם למשל אתה רוצה את המערכת Fedora אם הדסקטופ שהיה ב Suse, אז פשוט תבדוק איזה דסקטופ זה היה (נניח KDE) ותתקין אותו ב Fedora

את אובונטו (וקובונטו וכו) ניתן להתקין במחיצה של הוינדוס. אני _לא ממליץ_ להתקין אותו בצורה כשזאת אלא רק למחיצה משלו (אם אתה בוחר במערכת הזאת)

תעשה Print Screen מתוך ההתקנה ותעלה לכאן (או צילום מהמסך אם מצלמה, אבל אמור להיות לך אינטרנט בדסקטופ של ה USB)

כמו כן תפתח קונסול, תריץ בו fdisk -l (ה l זה כמו L) ותעתיקאת התוצאה לכאן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים