עבור לתוכן

Western Digital WD2002faex או Seagate Barracuda 2TB, 7200.14

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוכש הרד דיסק חדש ומנסה להליט איזה לקנות

Western Digital Caviar black 2TB WD2002FAEX או Seagate Barracuda 2TB 7200.14

כעקרון ה WD Caviar Black עולה בערך אלף שקלים וה Seagate בערך 600 אבל בשבילי הם באותו מחיר (סיפור ארוך) ככה שמחיר אינו משתנה בכלל

ניסיתי למצא השוואה ביניהם ולא מצאתי , האם יש למישהו דעה או רעיון?

למה ה WD מתומחר בכמעט כפול מחיר?

פורסם

כי סדרת הBLACK של WD בעלת ראשים מהירים ואחריות מורחבת ומיועדת לאותם לקוחות שמוכנים לשלם בשביל זה.

בפועל היתרון היחידי שיש למוצר הזה הוא לעסקים שמפעילים מערכי RAID ורוצים הרבה מקום וקצת יותר ביצועי RANDOM SEEK בשרת קבצים(יש עליו אפילו איזה צ'יפ "מיוחד" שאמור לייעל את העבודה בשרתי קבצים).

האבסורד הוא שהדגם הזה ישן, ודגמים חדשים של חברות אחרות שמיועדות לשוק הביתי אומנם לא בעלי ראשים מהירים כמוהו, אבל עוקפים אותו בהרבה במהירות הקריאה והכתיבה הרציפה.

במחיר שהם נמכרים בחנויות אין בכלל דילמה.

הWD BLACK לא משתלם כלל וכלל.

אם אתה משיג אותם משום מה באותו המחיר, אתה צריך לשאול את עצמך מה חשוב לך יותר.

WD BLACK = אחריות מורחבת עם קמצוץ של תוספת אמינות.

SEAGATE 7200.14 = מהירות טובה יותר ברוב הפעולות שמשתמש ביתי מבצע.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה ,

הדבר הקרוב ביותר להשוואה ביניהם ראיתי ב tom's hardware ושם השוו ל WD2001FASS ובאמת ה seagate היה מהיר מימנו פי 1.5 אבל זה לא השוואה הוגנת כי זה הדגם הישן וגם היו שם הרבה פרמטרים ש הWD הוביל (האמת שלא הבנתי מה רוב המבחנים בכלל אומרים):

http://www.tomshardware.com/charts/hdd-charts-2012/compare,2901.html?prod%5B5605%5D=on∏%5B5357%5D=on

בהסתמך על הלינק, מה המסקנה הכוללת ?

האם קיימת השוואה ישירה?

עוד נתון:

בהנחה שאני אקח את ה WD2002FAEX זה יהיה הדגם השני שלי (כבר יש לי WD2002FAEX אחד) אז זה נותן לי אפשרות לבנות מערך Raid 0 , האם זה משנה את התמונה?

מה השיפור הצפוי ממערך רייד0 ? במערכת ההפעלה? במשחקים? בהורדות של סרטי בלו ריי (העתקת קבצים של 40GB ופתיחת rar של קבצי ענק)?

פורסם

RAID לא משנה את התמונה, סתם מסבך אותה ללא שום צורך.

להורדות לא צריך ביצועים כי הם בקושי מגיעים לכמה MB לשניה במקרה הטוב.

למשחקים מהירות הקריאה הרציפה בדרך כלל יותר חשובה, חוץ מאולי כמה יוצאי דופן שיש בהם מיליון קבצים.

למערכת הפעלה(וגם למשחקים לצורך העניין) שום דבר לא משתווה לSSD.

RAID 0 יתן לך קריאה מהירות כפולה יחסית לדיסק יחיד, אבל רק בפעולות רציפות.

המערך עדיין יסבול מאותה איטיות בביצוע מספר פעולות בו זמנית, בדיוק כמו כונן מכאני יחיד.

וכמובן מגדיל את הסיכון שתקלה או קילקול יהרסו לך את כל!! המידע במחשב.

כבר עדיף להפריד תפקידים ולנתק קשר בין הכוננים ופעולות(לדוגמה: מערכת הפעלה והתקנות באחד, הורדות וקבצי מדיה בשני).

אתה לא קונה כונן 2TB חדש בשביל לקבל ביצועים.

אתה קונה בשביל להגדיל נפח.

ועדיף כונן עם מהירות רציפה גבוהה יותר.

למערכת הפעלה כונן מכאני פשוט לא מתאים, ולעולם לא יתאים.

רק SSD יכול לשפר משמעותית את מערכת ההפעלה.

האבסורד הוא שבמחיר של הWD BLACK אפשר לקנות SEAGATE באותו גודל + SSD למערכת הפעלה, וזה יאיץ את המערכת פי אלף מראשים מכאנים "זריזים".

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה,

כמובן שברור שברגע שמכניסים שיקול כלכלים לא כדאי להשקיע ב WD

העניין שבאופן פרדוקסלי הרבה יותר קל לי לקבל עוד WD2002faex ורציתי לדעת אם משתלם לי "להסתבך" ולנסות להמיר אותו לסיגייט שבמצב נורמאלי הייתי בוחר בו ולו רק בגלל שלפי tom's hardware מהירות הקריאה שלו טובה יותר

רציתי לקבל חוות דעת עד כמה ההבדל בינהם מוחלט

ואולי גם קיוויתי לקבל תשובה שאומרת שה WD יותר טוב ולכן הוא גם יותר יקר ...

פורסם

יש לי את ה WD חדש למכירה אם אתה מעוניין

צור קשר 050-8211026

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים