עבור לתוכן

עבודה ככלכלן/הנדסאי בארה"ב ובכלל

Featured Replies

פורסם

לאחרונה יצא לי להתנסות בהגשמת החלום שלי - לימוד מדעי המחשב באוניברסיטה

דווקא בקטע שהיתי משוכנע שאני מנצח בו, הפסדתי. הקורסים במתמטיקה שיעממו וקרעו אותי. (למרות שיש לי 90+ ב-5 יחידות)

אז אופצייה ב שהרבה פחות מסובכת היא כלכלן.

השאלה איך אפשר להרוויח כסף מזה. ועלתה לי האפשרות של עבודה בארה"ב (יש אזרחות)

איך אני מגלה מה המשכורת הממוצעת שם?

איזה מקצוע כדי? (ראיית חשבון/עו"ד/מנהל עסקים/כלכלה/אחר?). מבחינת יציבות המקצוע לאורך שנים (כמה ביקוש היה?), כמה ביקוש צופים שיהיה? מה המשכורת הממוצעת? מה המשכורת מינימום? (כמה מרוויח פקיד בבנק לדוגמא?)

מה עוד אני צריך לדעת על הנושא?

נ.ב

בהכוונה תעסוקתית שעשיתי המליצו לי להיות הנדסאי. אבל לא העלתי אז את האופצייה של כלכלן. חוץ מזה אני לא יודע מה המשכורת (בארץ/ארה"ב) וכו..

פורסם

אין לי תשובה לאף אחת מהשאלות שהעלת, אבל תן לי לתת לך עצה כללית.

תואר עושים לא מהשכל, אלא מהתחת (למרות ששכל לא מזיק)

מה שכתבת על המתמטיקה תמיד מפתיע סטודנטים להנדסה\מדעים, רוב מי שמגיע לתחומים האלה חוץ (מהאמיצים\משוגעים) הם סטודנטים שעשו 5 יחידות וטובים במתמטיקה, אבל לא סתם אומרים שהתארים האלה קשים, אתה חייב לטחון כל דבר שאתה לומד אחרי כול הרצאה אם אתה רוצה לשרוד. עם כמות החומר שלומדים והרמה זה כמו להגיע למרתון ולהניח שיהיה קל כי - "היי, ללכת אני כבר יודע ממקודם, עד כמה זה כבר יהיה יותר קשה?"

ושלא תחשוב שהכיוון של ראית חשבון\כלכלה הוא כזאת הקלה בתנאים, חברים שלי בתחום דיברו איתי על חדוו"א 2 אלגברה לינארית וסטטיסטיקה שהם לומדים.

אז כן, יש בתארים האלה הרבה פחות מתמטיקה מהנדסה\מדעי המחשב, אבל עדיין תיהיה כמות נכבדת, לפחות בשנה הראשונה.

פורסם

הנדסאי זה תואר שקיים רק בארץ,נכון?(זאת המצאה ישראלית).

פורסם

הנדסאי זה Practical Engineer, וזה תעודה שמוכרת בעולם (תלוי מאיפה...)

פורסם

הנדסאי זה לא "תואר".

פורסם

ממה שידוע לי הנדסאי יוכר לך במדינות העולם המערבי כלימודי תעודה בלבד.

ככאלו תוכל לקבל תפקידים זוטרים בתחום המבוקש -טכנאי\ בקר וכו.

פורסם
  • מחבר

ושלא תחשוב שהכיוון של ראית חשבון\כלכלה הוא כזאת הקלה בתנאים, חברים שלי בתחום דיברו איתי על חדוו"א 2 אלגברה לינארית וסטטיסטיקה שהם לומדים.

אבל זה מותאם ל"מדעי" החברה ולא ברמה של הקורסים הרגילים

נגיד באלגברה ליניארית לא לומדים ליכסון וכל מיני דברים מציקים אחרים, או שאני טועה?

פורסם

אתה נכנס כאן לדברים לא רלונטים.

פורסם

שפות תכנות הן אוניברסליות. C++ בישראל זהה לחלוטין ל-C++ בארצות הברית. רואה חשבון צריך רישיון כדי לעסוק בתחום. בנוסף רואה חשבון חייב בקיאות מלאה במיסים וניסיון עבודה מול הרשויות. מה שאני מנסה להגיד לך שאתה תצטרך ללמוד לימודים קשים מאוד וארוכים בארץ ובנוסף תצטרך ללמוד בשנית בארצות הברית.

בנוסף מדובר בתחומים שונים לגמרי. מה מושך אותך בראיית חשבון/עריכת דין? פחות מתמטיקה? לדעתי אתה ממש לא סגור על עצמך ומחפש חיים קצת יותר קלים באקדמיה. לימודי כלכלה/מנהל עסקים זה בזבוז זמן וכסף. מדובר בתארים שלא מכשירים אותך לכלום, מלמדים אותך בעיקר תיאוריות כלכליות וידע שאין להם שום שימוש בשוק העבודה. השוק מוצף בבוגרי כלכלה/מנהל עסקים ורובם המוחלט עובדים בתור פקידים בבנק או בתור נציגי שירות לקוחות בחברות אשראי בשכר מינימום. מעטים מצליחים להתבגר בתפקיד של כלכלנים ורובם עם תואר שני. ראיית חשבון לימודים מאוד קשים שנמשכים כ-4 שנים + 2 סטאז'. אתה מסיים את הלימודים עם מקצוע לכל החיים. הבעיה שגם בראיית חשבון יש הצפה, אבל הרוב מוצאים עבודה במקצוע.

פורסם
  • מחבר

אבל עדיף תואר בכלכלה מאשר בלי תואר בכלל לא?מקסימום גם תואר שני לא יזיק..

פורסם

עדיף ללמוד תואר שנותן מקצוע.

פורסם

באמירתך כלכלן ,אתה אומר כאילו שזה תואר קל... וניראה לי אתה קצת מזלזל ...

יכול להבטיח לך שזה תואר קשה ... ולא קל יותר ממחשבים אלא שונה.. אולי פחות מתמטיקה חפרנית אבל תאמין לי זה עוד החלק הקל.

כלכלן זה מאוד כללי , וזה יכול להתפרס להמון תחומים עם הסמכה / השלמה , משם אפשר להגיע רואה חשבון, חברות השקעה ,ביטוח , אולי איש שיוווק

יותר מדי אופציות שמחכות לך אחרי התואר כמו כן אתה יכול להישאר בלי עבודה אם תהיה איש מקובע ובלי מוטבציית פיתוח עצמי...

פורסם

בתור אחד בעל תואר בכלכלה וחשבונאות אני חושב שכלכלה זה תואר מאוד קל, בטח שיותר קל ממה שלמדו חברי במדעי המחשב\הנדסת תוכנה-חומרה

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להישאר בלי עבודה אם תהיה איש מקובע ובלי מוטבציית פיתוח עצמי...

אשמח אם תסביר יותר לעומק

בתור אחד בעל תואר בכלכלה וחשבונאות אני חושב שכלכלה זה תואר מאוד קל, בטח שיותר קל ממה שלמדו חברי במדעי המחשב\הנדסת תוכנה-חומרה

בדיוק.

בנוסף אני חושב שההבדל העיקרי (ממה ששמעתי, אני לא יודע בוודאות) שבכלכלה צריך יותר לזכור, במתמטיקה צריך יותר הבנה

כמובן שקל/קשה זה סובייקטיבי והכל עיניין של מה שמעניין אותך. כנראה שמתמטיקה לא מעניינת אותי כמו פעם. או שמתמטיקה של אוניברסיטה שונה עד כדי כך ממתמטיקה של תיכון.

פורסם

עדיף לסבול מספר קורסים קשים במתמטיקה ולצאת עם תואר שפותח בפניך אפשרויות בשוק העבודה מאשר ללמוד תואר קצת יותר קל ולמצוא את עצמך עובד בשירות לקוחות של חברת אשראי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים