עבור לתוכן

כרטיס רשת נעלם, לאחר העתקה באמצעות acronis

Featured Replies

פורסם

העתקתי דיסק באמצעות אקרוניס, לאחר הפריסה ניסיתי להעלות את המערכת בספר מחשבים, וכרטיסי רשת. בדיקה באמצעות ifconfig מדווחת כי לא קיים eth0 ואף לא בשם אחר.

מה עושים?

לא ברור לי מדוע קבצי boot.log ריקים.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שהשורה הזו מתוך הפלט רלוואנטית:

ethernet controller: Brodcom corporation unknown device 1691 rev 01

מדובר בהפצה של centos (מותקן עליה אסטריסק)

פורסם

יכולים להיות כמה דברים כולל בלאגן ב dev. הדבר ה 1 שהייתי מנסה זה לבנות מחדש את ה image ו initrd של הקרנל (למשל על ידיי התקנת הקרנל מחדש)

פורסם
  • מחבר

תודה

אני לא מתמצא בנושא קרנל. אני מנסה לבצע העתק של מערכת קיימת כדי שבעת תקלה אוכל להרים אותה על מחשב אחר.

האם לא ניתן פשוט לבצע שכפול דיסק למערכת כפי שעשיתי? האם יש בעיה באקרוניס?

פורסם
  • מחבר

בפקודה dmidecode

אני מקבל:

broadcom 57788 Gbe lan

אני צריך להוסיף דרייבר? איך עושים זאת?

פורסם

הכל אצלך תקין.

מה אתה מקבל אחרי הפעלת הdaemon של network?

/etc/init.d/network restart

אתה יכול לבדוק בדיוק מה מוגדר לך ב

/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

אם אתה משתמש בממשק מספר 0.

יצא לי להעביר אסטריסק בין שרתים פיסיים ווירטואליים (אפילו הוסטים מסוג שונה) ללא שום קושי.

פורסם

אין לי ניסיום אם Acronis אבל יש לי אם Ghost, הוא חושב שהוא מעתיק את מחיצת הלינוקס בהצלחה אבל בפועל הוא יוצר מחיצה לא תקינה שבה בין היתר יש הרבה בלאגן ב dev

התקנה מחדש של הקרנל (פשוט תמצא במנהל ההתקנות linux- או kernel- ותתקין את זה מחדש) לפעמים מסדרת תקלות כאלה

ברמה מעל זה, הגדרות הכרטיס רשת

ברמה הבסיסית ביותר לבדיקה תבטל את תהליך הרקע של הרשת, יכול להיות network או networkmanager תלוי באיזה מהם אתה משתמש)

/etc/init.d/network stop

/etc/init.d/networkmanager stop

תנסה לקבוע IP קבוע (מה שמתאים לרשת שלך)

ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 up 10.0.0.1 netmask 255.255.255.0

route add default gateway 10.0.0.254

ותראה אם הצלחת

ifconfig

כמו כן תנסה לפתוח אינטרנט ותראה אם יש לך חיבור

אם כן אז התמיכה בחומרה תקינה, ותבדוק שההגדרות של network או networkmanager תקינות

אם לא עובד אז תכתוב את כל ההודעות שאתה מקבל

פורסם
  • מחבר

תודה.

הוספתי כרטיס רשת של אינטל. הוא הכיר אותו אוטומטית ע"י:

/etc/init.d/network restart

ההבדל בין הקובץ: /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 לבין /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth1

הוא רק בהערה שלמעלה. בקובץ הראשון כתוב בהערה Realtek ובשני Intel.

לצערי אני לא מבין, איך הוא יודע איזה התקן שייך לכל אחד מהם. ואני מניח שהעובדה שהוא לא זיהה את eth0 אינה בגלל שהכותרת שלו היא Realtec ולא Broadcom (הרשת שעל הבורד) או אינטל המותקן בסלוט. אמנם אני רואה שיש בקובץ eth1 שהוא יצר עבור אינטל, הפניה לכתובת חומרה. מה שלא קיים בקובץ eth0 , וכנראה שזה ההבדל.

אמנם אני רואה שבזמן ה restart של הדימון, הוא טוען שההתקן t8169 לא קיים. ולא ברור לי היכן רשום לו שזה ההתקן שיש לחפש?

כמו כן שמתי לב, שהוא פונה לקובץ eth0 אפילו שאני משנה את שמו, כאילו יש לו איזה פויינטר לקובץ הזה דווקא.

בקיצור:

לא ברור לי האם יש כאן בעיה שהוא מחפש התקן לא נכון עבור eth0 , או פשוט חסר לו דרייבר לכרטיס broadcom ?

כמו כן, מסתבר שהאקרוניס עשה עבודה מצויינת, והבעיה רק בדרייבר או משהוא כזה, עובדה שאת הכרטיס של אינטל הוא זיהה בקלות.

פורסם

יכול להיות פאק בזיהוי חומרה של הכרטיס המקורי וזה כן יכול להיות קשור ל /dev

עכשו realtek זה כרטיס שאין לך באף אחד מהמחשבים נכון ? על הלוח זה broadcom ? כרטיסים של broadcom נתמכים ולא צריך דרייבר או משהוא. אם כבר אז רק קטע של זיהוי חומרה - פשוט תנסה לעדכן / להתקין מחדש את הקרנל וכל מה שקשור אליו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים