עבור לתוכן

אפל זוכה במשפט מול סאמסונג!

Featured Replies

• תגובות 68
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל הכבוד לאפל. :yelclap:

פורסם

יופי. אולי עכשיו במקום שהזייפנים העלובים ימכרו חיקוי עם מפרט קצת יותר טוב כדי שאלה שחושבים את עצמם אינטליגנטים יקנו אותו ויכפישו את המקור, הם יתעסקו בלהמציא דברים חדשים כמו שאפל עושה. נראה מה הם שווים אז (רמז - ממש לא הרבה).

פורסם

אתם צוחקים נכון?? אתם מאושרים מזה שלחיצה כפולה על המסך שעושה זום נחשבת כפטנט... אתם לא מבינים את ההשלכות של זה.

ד"א דאבל-קליק לזום היה בגוגל מאפס הרבה לפני שאפל עשתה את זה אצלהם במכשיר לכן תצפו לכך שגוגל תתבע את אפל.

בכל מקרה מיליארד דולר על שטויות.

ואתם מרוצים... מה שיקרה הוא שהצרכנים יפסידו, לא סמסונג.. המחירים של אפל יהיו גבוהים, טלפונים של סמסונג יהיו ברמה הרבה יותר נמוכה..

לא מבין איך אתם מבסוטים.

פורסם

יופי. אולי עכשיו במקום שהזייפנים העלובים ימכרו חיקוי עם מפרט קצת יותר טוב כדי שאלה שחושבים את עצמם אינטליגנטים יקנו אותו ויכפישו את המקור, הם יתעסקו בלהמציא דברים חדשים כמו שאפל עושה. נראה מה הם שווים אז (רמז - ממש לא הרבה).

כמה עצוב שיש באמת אנשים שחושבים ככה.

למרות שלפי איך שאתה מדבר אני מעריף שאתה בן 14-15, אז אולי זה יעבור לך מתישהו....

ה'מכה' הגדולה פה היא לא לסמסונג, אלא לכולנו, פטנטים על מלבנים, אלוהים ישמור :s07:

https://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0&feature=player_embedded#!

פורסם

צייר ציר זמן. על הציר סמן את יום השקת אייפון המקורי. תעשה השוואה איך נראה סמארטפון לפני השקת אייפון ואחרי השקת אייפון. רואים שחור על גבי לבן שיצרניות מתחרות העתיקו מאפל את העיצוב, חוויה, ממשק. השוק העתיק את גרעין של אייפון. כנ"ל לגבי טאבלטים שלא היו קיימים לפני אייפד. אפילו הסגנון של השקת מוצרים חדשים הועתק מאפל. בקיצור אפל מחדשים, מתחרים מעתיקים ועדר אנדרואיד חושב שהם מקוריים וחכמים. שלא תבינו לא נכון אני אקח מכשיר אנדרואיד כל יום, אבל הקרדיט מגיע לאפל בלי שום צל של ספק.

פורסם

"הצרכנים מפסידים" אוי אוי אוי.

תפסיקו לקשקש שטויות ולדאוג רק לתחת של עצמכם, הגנה על רעיונותיו ויצירותיו של יוצר הם דבר חשוב יותר.

נראה את כל אלו שפולטים עכשיו את השטויות האלו, איך היו מרגישים אם היו יוצרים משהוא וכל אחד היה חופשי לגנוב את הרעיון שלהם.

אני מסכים שעיצוב מלבני זה טיפה רחוק מדי, אבל לדעתי אי אפשר להתעלם מזה שסמסונג ניסו ליצור מכשיר כמה שיותר קרוב לאיפון, בין אם זה בעיצוב ובין אם זה בתוכנה.

מי שמתעלם מזה שאפל יצרו בעצמם את שוק הסמארטפונים המודרני הוא פשוט בור, כל החברות פשוט הלכו אחריהם.

אי אפשר שחברה אחת תשקיע מליארדים בפיתוח רעיונות חדשים ומחקר ושאר החברות יעתיקו ויהנו מהפירות, בטווח הרחוק זה רק רע לצרכנים כי החברה הזו עם החדשנות שבה פשוט תחדול מלהתקיים.

במקום זה, מצב שבו לא ניתן לקחת רעיונות מחברה אחרת יכריח את שאר החברות ליצור דברים חדשים וככה אנחנו באמת נרוויח ממגוון רעיונות ומוצרים חדשים.

עוד נק' חשובה היא שלדעתי צריך לאפשר שימוש בפטנטים במחיר סביר, זה אמור להיות המצב האידאלי.

פורסם

לא הייתי מתרגש יותר מדי.

נגמר המשפט- עכשיו מתחיל הערעור, שעומד לקחת עוד יותר זמן מהמשפט עצמו.

הזירה היחידה בה אפל ניצחה במשפטי הפטנטים היא ארה"ב, המקום היחיד בעולם שאפשר לרשום בו פטנט על הצורה מלבן.

"הצרכנים מפסידים" אוי אוי אוי.,פסיקו לקשקש שטויות ולדאוג רק לתחת של עצמכם, הגנה על רעיונותיו ויצירותיו של יוצר הם דבר חשוב יותר.

תגיד לי, אתה רציני? אתה לא מודע למה שאתה אומר, או שאתה מודע למה שאתה אומר אבל פשוט מספיק דביל כדי באמת להאמין בזה?על שוק תחרותי שמעת? ברגע שאתה מוריד תחרות מהשוק, הראשון שנפגע הוא הצרכן. "הגנה על רעיונותיו ויצירותיו של יוצר הם דבר חשוב יותר"?עד איפה הפאנבויזם שלך לאפל מגיע? אתה מבין שהמשפט הזה הכריע לטובת אפל על דברים כמו הצורה מלבן, קצוות מעוגלים, וכפתור פיזי אחד? הסיבה היחידה שאפל ניצחה במשפט הזה בארה"ב היא שאפל חברה אמריקאית וסאמסונג לא. למזלנו משפטים אחרים של סאמסונג VS אפל מתנהלים במדינות אחרות, קצת שפויות יותר....

אי אפשר שחברה אחת תשקיע מליארדים בפיתוח רעיונות חדשים ומחקר ושאר החברות יעתיקו ויהנו מהפירות

תן לי דבר אחד שהמתחרות העתיקו כביכול מאפל מאז 2010. המכשירים של 2 המובילות למשל, HTC וסאמסונג, הלכו לכיוון שונה לחלוטין מהאייפון, וגם מערכת אנדרויד והממשקים השונים התפתחו בכיוון שונה לחלוטין, עם הטמבעת הררים של פטנטנים חדשים שלא קיימים אצל אפל, אז מן הסתם לא "הועתקו" משם כמו שאתה טוען.אם היינו הולכים עם קו המחשבה שלך, לאפל אסור להגדיל את המסך ל 4" כי סאמסונג הייתה הראשונה עם מסך 4", ואסור לה להעביר את יחס הגובה/רוחב של המסך באייפון החדש ל 16:9, כי מישהו אחר עשה את זה קודם.מפגר? כן, בהחלט. בערך כמו פטנט על השימוש בצורה גיאומטרית....

פורסם

צייר ציר זמן. על הציר סמן את יום השקת אייפון המקורי. תעשה השוואה איך נראה סמארטפון לפני השקת אייפון ואחרי השקת אייפון. רואים שחור על גבי לבן שיצרניות מתחרות העתיקו מאפל את העיצוב, חוויה, ממשק. השוק העתיק את גרעין של אייפון. כנ"ל לגבי טאבלטים שלא היו קיימים לפני אייפד. אפילו הסגנון של השקת מוצרים חדשים הועתק מאפל. בקיצור אפל מחדשים, מתחרים מעתיקים ועדר אנדרואיד חושב שהם מקוריים וחכמים. שלא תבינו לא נכון אני אקח מכשיר אנדרואיד כל יום, אבל הקרדיט מגיע לאפל בלי שום צל של ספק.

מכיר את הטלפון בתמונה?

אני בטוח שהחוויה שונה מאד בעיקר מבחינת האיכות והממשק. ונכון שהצורה לא זהה אבל תסכים איתי שהרעיון בבסיסו דומה. והקשר בין זה לאייפון לא פחות משמעותי מהקשר בין אייפןו לשלל האנדרוידים שיש בשוק.

בשורה התחתונה מדובר על סמרטפון שכולו מסך מגע, ואפילו הכפתור המרכזי למטה באמצע - ועגול :o . אני די בטוח שאפשר לתבוע את אפל על העתקת הקונספט. יש עליו ווינדוס, אגב. ווינדוס! מתי אתה חושב שהמכשיר הזה יצא לשוק?

עריכה, למקרה שהנקודה לא ברורה: אפל מעולים בלקחת דברים קיימים ולעשות אותם הרבה (הרבה!! הרבה הרבה!!!) יותר טובים. אבל המרחק בין זה לבין 'להמציא את העולם מחדש' יש מרחק לא קטן - הכתבה ששמתי בפוסט הקודם נוגעת בדיוק בעניין הזה, שווה צפיה גם אם זה עשרים דקות. קצת לשים דברים בפרופורציות.

פורסם

בנוסף, טאבלטים רחוקים מלהיות המצאה של אפל. מחשבי לוח קיימים בערך מ 2002, אלו פשוט היו מחשבים ניידים בגודל 12" עם מקלדת שיכולה להסתובב אל מאחורי המסך, והמסך היה מסך מגע (דוגמה, קומפאק TC1000, מ 2003)

בחלק מהדגמים הלכו רחוק יותר והורידו את המקלדת לחלוטין, מה שיצר תצורה זהה לטאבלטים של היום, זה פשוט ש WINXP לא הייתה אינטואיטיבית כמו המערכות של היום, וזה פשוט שלא היה תפוח על המוצר, אז לא היו מיליוני אנשים שירוצו בהמוניהם לקנות אותו לפני שידעו מה זה.

דבר אחד שאני חייב לתת עליו קרדיט לאפל היא שהם מנגנון מצוין של החדרת רעיונות לשוק, יש להם צבא זומבים שקונה את המוצרים שלהם בלי קשר מה הם, מה הם עושים או אם הם צריכים אותם, ואז חברים שלהם יכולים לראות מה זה בפועל.

פורסם

אפל לקחו טכנולוגיה שאף אחד לא הכיר, ליטשו אותה, ארזו באריזה יפה ונוצצת ושיווקו. זו החוכמה האמיתית. למי אכפת בכלל שמחשבי לוח קיימים משנת 2002. באותה תקופה זו הייתה לבנה חסרת תועלת שהעלתה אבק במחסן של קומפאק. למה קומפאק לא פיתחו מערכת הפעלה אינטואטיבית? למה קומפאק לא שיווקו כמו אפל? תרצה או לא בזכות צבא זומבים של אפל יש לך גאלקסי וטאבלט עם אנדרואיד.

פורסם

אנשים בהחלט הכירו את הטכנולוגיה, זה פשוט שלא הייתה בה הרבה פואנטה. זה פשוט לשנות את הצורה של מחשב נייד, אז אנשי עסקים שמעבירים מצגות בדרכים השתמשו בזה, לכל שאר האנשים לא היה שימוש בזה.

זו גם לא המצאה של קומפאק, אני לא יודע מה התלבשת על השם הזה. היו דגמים של דל, HP, קומפאק, לנובו (שאפילו די הצליח- ה X61) בשלל גדלים וצורות.

האמת? גם היום טאבלט זה מכשיר די מיותר, קונים אותו בגלל השיק. הייתי שמח אם היו נטבוקים עם חומרה של ARM במקום טאבלטים, זה גם היה מוריד את המשקל שלהם מתחת לקילו כולל מקלדת פיזית, אבל השוק רוצה דברים קצת אחרים....

"בזכות צבא זומבים של אפל יש לך גלאקסי וטאבלט עם אנדרואיד"

נו איינשטיין? ומה כתבתי בפוסט הקודם שלי?

פורסם

לכל מתלהמי אפל כאן- אני לא יודע אם שמתם לב, אבל סמסונג הולכת לשלם (אם תפסיד בעירעור כמובן) מיליארד דולר על Bounce Back (זה שהתפריט קופץ אחרוה כשאתה מנסה לגלול את הסוף שלו), Tap to zoom (לחיצה כפולה עדינה בכדי לעשות זום על נקודת הלחיצה), ואפילו גלילה בשתי אצבעות! :screwy:

חוץ מהמחדל שבכלל רושמים פטנטים על דברים כאלה בארצו של הדוד סאם, המחדל הגדול הוא שישנה עילה מוצדקת (כביכול) לתביעה על דברים כאלה!

זהו יום שחור לצרכן האמריקאי, לא פחות ולא יותר.

לאפל יש מסורת של לקיחת רעיונות עם פוטנציאל שכשלו, או שממציאיהם פשוט לא לגמרי הבחינו בו, ולהפוך אותו לנגיש יותר ואינטואיטיבי יותר. וזה טוב מאוד, כי הם באמת עושים עבודה טובה (באמת!). אבל זה לא המצאה שלהם- וכאן הבעיה, כי הם רושמים על זה פטנט ותובעים את כל מה שזז. אולי אם אני אחייך תכף זה גנבה מהלוגו שלהם?! :facepalm:

אני מקווה שבעירעור מישהו בבית המשפט יקבל השתלת מוח.

פורסם

אני רק רוצה לחדד את ההשלכות של הפסיקה: לפי ההגיון של אפל (שקיבל עתה אישור בבית המשפט בארה"ב), זה ממש לא תקין שלכל רכב פרטי כיום יש 4 גלגלים בעלי צמיגים מתנפחים, מנוע שריפה פנימית המורכב מקדימה, בגז' מאחורה, תיבת הילוכים הממוקמת בין המושבים הקדמיים (ברכב ידני, לפחות), הנעת גל ארכובה, בלמי דיסק, היגוי קדמי, דוושות לגז ולבלימה וכולי. כל הדברים הללו הומצאו בשלב כלשהו ע"י יצרן זה או אחר, כששאר היצרנים קיבלו בסופו של דבר את התצורה לעיל בתור התצורה העדיפה. מאז, כל יצרן הכניס שכלולים משלו לכל אחד מהמכלולים, כמובן, אבל הצורה נותרה זהה ברובה... אם המשפט הזה היה מתנהל לא בין אפל לסמסונג היום אלא בין יצרניות הרכב בתחילת המאה ה20, היום לא ניתן היה למצוא רכב עם כל המערכות כפי שהתרגלנו אליהן (שכן כל פיתוח היה נשאר נחלתו של יצרן בודד), או לחילופין היה קיים יצרן רכב יחיד שחתום על כל הפטנטים גם יחד שמוכר רכבים בינוניים מינוס כי אין לו שום תחרות, אז למה להשתדל?

למי שלא הבין, המקרה השני זה בדיוק מה שאפל רצתה (וחלקית, גם השיגה) במשפט הזה - וחלקכם סתומים מספיק בשביל לברך על כך.

פורסם

^צודק ב100% אחוז.

אם הגענו למצב שגלילה ב2 אצבעות נחשב לפטנט שניתן לתביעה וגם לזכות במשפט זה מסוכן מאוד

כל חברה קטנה שתנסה לקום עם מוצר משלה מיד יוכלו להפיל אותה עם תביעת ענק על אלף ואחד "פטנטים" כאלו ואחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים