עבור לתוכן

על שרת SQL ועל תוכנה לביטוח - עזרתכם בבקשה

Featured Replies

פורסם

שלום.

אשמח (מאוד) לשמוע את דעתכם בנושא שלהלן.

ברשותי מחשב ("שרת"), שאינו מחובר לרשת, ואינו מחובר למחשבים אחרים במשרד, אלא מתנהג כמחשב עצמאי לכל דבר ועניין.

במחשב זה מותקנת תוכנת ביטוח.

מכיוון שימיו של השרת ספורים, ביקשתי להעביר את התוכן של התוכנה (שהיא הדבר היחידי שחשוב על אותו מחשב-שרת), ללפטופ של המשרד.

נאמר לי מהנציג (שלו אני משלם בתשלום חודשי מה שמכונה "דמי שירות"), שרק הם יכולים להעביר את התוכנה, שהרי מדובר בהתקנה של SQL על הלפטופ, וחילוץ של בסיס הנתונים מחדש.

עבור עבודה זאת, הם דורשים 800 ש"ח.

ביקשתי לעשות זאת באופן עצמאי, ונאמר לי שזה לא אפשרי, כי "זה מאוד מסובך, ואיך אתה תדע"?!

מכיוון שאינני יודע מה דורשת התוכנה, אבל יודע שהיא יושבת באופן מלא על השרת, ואין לה גרורות אחרות, וכול כולה מעין בסיס נתונים, הייתי מאוד שמח לשמוע את דעתכם בנושא. האם "עובדים עלי" כאן?

האם אני יכול בעצם לעשות את העבודה דנן בעצמי, או לפנות לאדם אחר שיעשה זאת עבורי במחיר יותר הגיוני?

תודה מראש!

פורסם

המידע שסיפקת לא מועיל בשום צורה.

על איזה תוכנה מדובר?

איזה שרת SQL?

האם יש לך משתמש עם הרשאות מלאות לDB?

פורסם
  • מחבר

המידע שסיפקת לא מועיל בשום צורה.

על איזה תוכנה מדובר?

איזה שרת SQL?

האם יש לך משתמש עם הרשאות מלאות לDB?

תודה!

מדובר על תוכנה שנקראת INSURE.

איזה שרת SQL? אינני יודע. כל שנאמר לי זה שצריך להתקין על הלפטופ (שעליו מותקנת Windows 7) "שרת SQL".

הרשאות? אני לא יודע :( אני הבעלים של הלפטופ, אבל לגבי הרשאות של בסיס הנתונים - אין לי מושג.

מודה לך מאוד על התשובות!

פורסם

ככה לא תגיע רחוק, אם בכלל לאנשהו.

האם מדובר על זה? אם כן, אז צריך להכיר באמת את המוצר כדי לתת לך תשובות.

מעבר לזה, לא בטוח שהחברה (צל מחשבים) בכלל תספק לך משתמשים למערכת כדי לבצע מיגרציה. אין פה שום קשר למחשב הנייד שלך.

על הדרך מועבר לפורום תוכנה.

פורסם
  • מחבר

ככה לא תגיע רחוק, אם בכלל לאנשהו.

האם מדובר על זה? אם כן, אז צריך להכיר באמת את המוצר כדי לתת לך תשובות.

מעבר לזה, לא בטוח שהחברה (צל מחשבים) בכלל תספק לך משתמשים למערכת כדי לבצע מיגרציה. אין פה שום קשר למחשב הנייד שלך.

על הדרך מועבר לפורום תוכנה.

תודה!

"מעבר לזה, לא בטוח שהחברה (צל מחשבים) בכלל תספק לך משתמשים למערכת כדי לבצע מיגרציה. אין פה שום קשר למחשב הנייד שלך.

"

מה הכוונה ב"תספק לי משתמשים למערכת"? הרי הם הסכימו להעביר את התוכנה ללפטופ, בעלות של 800 ש"ח.

מצטער, אני מבולבל.

פורסם

אתה יודע איפה המידע נמצא ואיך לגשת אליו?

לפי השאלות שלך, אין לך אפילו ידע בסיסי על התשתית של התכונה (ובטח לא על ההרשאות).

פורסם
  • מחבר

אתה יודע איפה המידע נמצא ואיך לגשת אליו?

לפי השאלות שלך, אין לך אפילו ידע בסיסי על התשתית של התכונה (ובטח לא על ההרשאות).

כל המידע נמצא בתיקייה ספציפית. היא גם לא מאוד גדולה - בערך 2 גיגה בייט.

ואתה צודק, בערך כאן הידע שלי מפסיק. הסיבה שבאתי לשאול כאן, היא שחשבתי (אולי לתומי), שאולי דווקא משום שאני לא יודע להתעסק עם הנושא, הפתרון מאוד פשוט. חשבתי לעצמי שאולי כל מה שדרוש זה להתקין את התוכנה מחדש (איך? אני לא יודע), ולהעתיק את בסיס הנתונים, ו voila - הכל יעבוד, והנה חסכתי 800 שקלים (שהאמת? הם המון כסף במצבי הנוכחי).

פורסם

אם אתה לא מבין כלום אז עדיף שלא תיגע בכלום. ככה הנזק שלך שלך יהיה יותר מ800 ש"ח.

פורסם

^ 1+

ביקשתי לעשות זאת באופן עצמאי, ונאמר לי שזה לא אפשרי, כי "זה מאוד מסובך, ואיך אתה תדע"?!

מכיוון שאינני יודע מה דורשת התוכנה, אבל יודע שהיא יושבת באופן מלא על השרת, ואין לה גרורות אחרות, וכול כולה מעין בסיס נתונים, הייתי מאוד שמח לשמוע את דעתכם בנושא. האם "עובדים עלי" כאן?

האם אני יכול בעצם לעשות את העבודה דנן בעצמי, או לפנות לאדם אחר שיעשה זאת עבורי במחיר יותר הגיוני?

תשאיר את זה לבעלי מקצוע, עבורם זה פשוט, עבורך זה ללמוד תחום שלם.

אלו המחירים בתחום הזה. לחילופין, אתה יכול לבקש לפי שעה. אבל שעתיים בערך יגיעו לעלות הזו.

פורסם

ואל תתקין על הלפטופ או על מחשב שאתה עובד איתו. זה מתכון לצרות.

אם כבר אתה משלם, שים את ה DB על שרת פשוט ויעודי.

אם יש עוד שרתים במשרד, אולי אפשר לשים על אחד מהם.

פורסם
  • מחבר

ואל תתקין על הלפטופ או על מחשב שאתה עובד איתו. זה מתכון לצרות.

אם כבר אתה משלם, שים את ה DB על שרת פשוט ויעודי.

אם יש עוד שרתים במשרד, אולי אפשר לשים על אחד מהם.

למה כדאי להעדיף שרת? יש בשרת תכונות מיוחדות כלשהן שמהוודות עדיפות?

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים