עבור לתוכן

INTEL 330 SSD מהירות תקינה ?

Featured Replies

פורסם

צר לי לומר לך שנעזרת במדריך שנעשה על פי המלצות שחלקם מקורם בהתאמות לWIN XP, חלקם מתקופת דורות SSD קודמים ואינם רלוונטים כלל, ובחלק מהמקרים גם פוגעים בביצועים.

תפעיל חזרה את הINDEXING, והWRITE CACHE, והPRE/SUPERFETCH, והWINDOWS SEARCH.

ומיותר לגמרי לבטל את הRECYCLE BIN.

פורסם

צר לי לומר לך שנעזרת במדריך שנעשה על פי המלצות שחלקם מקורם בהתאמות לWIN XP, חלקם מתקופת דורות SSD קודמים ואינם רלוונטים כלל, ובחלק מהמקרים גם פוגעים בביצועים.

תפעיל חזרה את הINDEXING, והWRITE CACHE, והPRE/SUPERFETCH, והWINDOWS SEARCH.

ומיותר לגמרי לבטל את הRECYCLE BIN.

למזלי , כמו שחשבתי , הדבר היחיד שהייתי צריך להחזיר הוא ה הINDEXING באחרים לא הייתי צריך לשנות . עדיין, התוצאות לא משהו

מצד שני , מה הקשר ל WINXP, תראה ממתי המדריך.....

פורסם

המדריך אולי נכתב השנה, אבל ה"עצות" שיש בו נאספו ממדריכים ישנים שנכתבו בעקבות מדריכים ישנים.

בוינדוס 7 למשל אין צורך לבטל את הDEFRAG כי הוא מבטל אוטומטית לכונני SSD(למרות שלא מזיק לוודא just in case).

חבל שאתה מבטל דברים שתורמים לביצועי המערכת(גם אם לא לכונן עצמו) רק בגלל שאיזה פוץ לפני כמה שנים חשב שזה רעיון טוב כדי לחסוך כמה כתיבות לכונן מדור ישן שאפילו TRIM אין לו.

אין מצב שהפעלת הINDEXING שיפרה לך את ביצועי הכונן.

כל מה שזה נותן זה חיפוש מהיר של קבצים.

מכל אותם 4 דברים דווקא הייתי מצפה שביטול הWRITE CACHE יפגע בביצועים.

לכל האחרים אין ממש קשר ישיר לתוצאות בדיקות ביצועי כונן.

עכשיו אתה יכול להקשיב באופן עיוור למדריך שנכתב על פי מדריך שמבוסס על מדריכים שנכתבו בעבר(חלקם בעבר הרחוק) ואינם רלוונטים(או מגזימים מאוד מסיבות שכיום אין להם משקל), או להקשיב להמלצות שלי(אחרי שטרחתי לקרוא את אותו מדריך שפעלת אחריו, כמו גם חצי מהמדריכים שנכתבו ב5 שנים האחרונות).

הנה מדריך שנכתב לפני יותר משנתיים כביקורת למדריכים שמסתובבים ברשת.

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2072259

עד היום מדריכים מכניסים בהם עצות שמבוססות על עצות מלפני 3-5 שנים שגם אז היו במחלוקת.

פורסם

לא אהבתי את הביצועים של הכונן הזה

פורסם

המדריך אולי נכתב השנה, אבל ה"עצות" שיש בו נאספו ממדריכים ישנים שנכתבו בעקבות מדריכים ישנים.

בוינדוס 7 למשל אין צורך לבטל את הDEFRAG כי הוא מבטל אוטומטית לכונני SSD(למרות שלא מזיק לוודא just in case).

חבל שאתה מבטל דברים שתורמים לביצועי המערכת(גם אם לא לכונן עצמו) רק בגלל שאיזה פוץ לפני כמה שנים חשב שזה רעיון טוב כדי לחסוך כמה כתיבות לכונן מדור ישן שאפילו TRIM אין לו.

אין מצב שהפעלת הINDEXING שיפרה לך את ביצועי הכונן.

כל מה שזה נותן זה חיפוש מהיר של קבצים.

מכל אותם 4 דברים דווקא הייתי מצפה שביטול הWRITE CACHE יפגע בביצועים.

לכל האחרים אין ממש קשר ישיר לתוצאות בדיקות ביצועי כונן.

עכשיו אתה יכול להקשיב באופן עיוור למדריך שנכתב על פי מדריך שמבוסס על מדריכים שנכתבו בעבר(חלקם בעבר הרחוק) ואינם רלוונטים(או מגזימים מאוד מסיבות שכיום אין להם משקל), או להקשיב להמלצות שלי(אחרי שטרחתי לקרוא את אותו מדריך שפעלת אחריו, כמו גם חצי מהמדריכים שנכתבו ב5 שנים האחרונות).

הנה מדריך שנכתב לפני יותר משנתיים כביקורת למדריכים שמסתובבים ברשת.

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2072259

עד היום מדריכים מכניסים בהם עצות שמבוססות על עצות מלפני 3-5 שנים שגם אז היו במחלוקת.

מצטער אם נפגעת , לא הייתי שואל שוב אם לא הייתי מעריך את הידע השלך ואת העזרה שלך :hi: .

מה שהתכוונתי אליו בפוסט הקודם הוא שאת הדברים האחרים לא הייתי צריך לשנות בכלל חזרה מאחר ולא שיניתי אותם בגלל המדריך (כי הם גם ככה הופיעו) .

כמו כן , לא טענתי שה INDEXING שיפר משהו , ה- SCORE הסופי עדיין מתחת ל 390 (יש סטיית תקן קלה בכל בדיקה).

השאלה היא , מה אני עושה עכשיו ? (וכמה זה באמת משנה לפה ולשם , אני בסה"כ משחק קלות ב HON ורואה סרטים פה ושם .)

פורסם

כנראה שהבקר SATA של המחשב נייד לא כל כך מוצלח יחסית לבקרים של לוחות נייחים.

הגיוני בהתחשב שמחשבים ניידים מתוכננים להיות חסכוניים בחשמל.

פורסם

חבל להיות מוטרד בגלל שהכונן על הנייר לא מגיע לתוצאות כאלו ואחרות, המחשב עובד מהר? החלונות נפתחים בטיל?

אז הכל בסדר.

הלוואי ונתוני הרכב שאתה קונה היו נכונים למציאות אבל הם לא

פורסם

חבל להיות מוטרד בגלל שהכונן על הנייר לא מגיע לתוצאות כאלו ואחרות, המחשב עובד מהר? החלונות נפתחים בטיל?

אז הכל בסדר.

הלוואי ונתוני הרכב שאתה קונה היו נכונים למציאות אבל הם לא

לחלוטין צודק מהבחינה הזאת , אין ספק שהמחשב (בן שנתיים) מרגיש שונה לגמרי מבחינת זמני טעינה של מערכת ההפעלה, פתיחת קבצים גדולים מכיווץ (בלו ריי..) וכ'ו . אני לא רואה היום שום שדרוג במחשב נייד שיכול להביא לכזה שינוי היום ברמה של כונן ה SSD החדש. :xyxthumbs:

פורסם

כנראה שהבקר SATA של המחשב נייד לא כל כך מוצלח יחסית לבקרים של לוחות נייחים.

הגיוני בהתחשב שמחשבים ניידים מתוכננים להיות חסכוניים בחשמל.

אגב , במחשב יש את הלוח הבא

http://www.intel.co.uk/content/www/uk/en/chipsets/mainstream-chipsets/mobile-chipset-hm55.html

על פיו רשום שיש SATA 3 . בכלל מעצבן.

פורסם

זה SATA 2.

מבלבל, אבל במידה והיה רשום שם 6 זה היה 3.

פורסם

זה SATA 2.

מבלבל, אבל במידה והיה רשום שם 6 זה היה 3.

אדיוט ::) , אני אמור לשים לב לדברים כאלה.... שבוע ארוך מזל שמתחיל הסו"ש היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים