עבור לתוכן

דרוש מפרט לאנימטורית בכ-8000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

תשובות לשאילותיך:

1) ניתן ללכת על ה-330 של אינטל או M4 של קרושל. אומנם יש כוננים מהירים יותר במחיר דומה, אך שניהם הוכיחו את עצמם ככוננים אמינים ומשתלמים ועם בקר מצויין.

3) כרטיסי קוואדרו בד"כ מיועדים בעיקר לעריכה, אבל הם פשוט לא משתלמים. כרטיס הקוואדרו שיש להם הרבה זיכרון וחזקים יחסית יעלו כחצי מהתקציב שלך למחשב. היות והשימושים שלך הם בעיקר דו-מימד ועריכת וידאו ולא תלת-מימד, אמליץ ללכת על כרטיס ג'יפורס סטנדרטי.

לגבי כמות זיכרון- ככל שהכרטיס חזק יותר=תוכלי לעבוד על פרוייקטים כבדים יותר. ככל שהכרטיס יכלול יותר זיכרון=תוכלי לעבוד על פרוייקטים ברזולוציות גבוהות יותר ועם יותר טקסטורות ואפקטים במהירות גבוהה יותר במהלך העבודה.

היות ואתה עובדת בעיקר עם CS של אדובי ולא תלת מימד (שהוא זה שדובר בעיקר כרטיסים כבדים), אני בספק אם כרטיס שכולל מעל ג'יגה זיכרון יתן לך תרומה כלשהי לעבודתיך. תשובה וודאית לצערי אף אחד לא יוכל לתת לך, פרט לאנשים שעובדים במקצוע שלך והתנסו עם חומרה מגוונת (לצערי אין הרבה כאלה).

4) אין שום בעיה שתשימי כונן קשיח של 2TB לאיחסון, אך קחי בחשבון שלרוב מדובר על כוננים מסדרות ירוקות- כלומר מעט איטיות יותר.

שאלה לי אליך- את התנסת על התוכנות הללו על מחשב כלשהו (לדוגמא את עובדת עליהן על המחשב הנוכחי שלך)?

במידה וכן- על מנת שננסה להבין מה עומק הפרוייקטים שלך, רשמי איך בערך הם רצים אצלך וכמובן איזו חומרה יש לך כעת.

פורסם

לא צריך QUADRO... היא עובדת בתוכנות דו מימד.... מה יעזור לה בכלל QUADRO ל 2D?!

פורסם
  • מחבר

YairZ תודה על התשובה המפורטת, זה מאוד עוזר :)

המחשב הנוכחי שלי בן בערך 7. בזמנו עלה לי כ- 6000 ש"ח ונחשב לחזק גראפית (כך לפחות נאמר לי..), כיום הדרישות שלי ממנו גבוהות הרבה יותר ולצערי הוא מקרטע גם כאשר אני עובדת על תוכנה אחת ובטח ובטח שכלל אינו מסוגל לעבוד עם שתי תוכנות במקביל (על אף שאני עובדת כרגע על הגרסאות המוקדמות יותר של אדובי -CS 3).

כאמור, אני לא מבינה גדולה בחומרה- לכן, לבקשתך, רצ"ב פלט של CPU_Z

בלימודיי עבדתי על מקינטוש (מקבוק) והיה נהדר :)

שקלתי לרכוש מקינטוש, אבל אני מבינה שיש היום מחשבי PC חזקים ואיכותיים מאוד שלא נופלים מהביצועים של אפל, ובגדול אני מחבבת יותר את מע' ההפעלה של PC

פורסם

אני זוכר טוב מאוד את המעבד שיש לך כעת. הסדרה הזו הייתה הראשונה לשוק הבייתי שכללה מעבד כפול-ליבה, והמעבד הספציפי שלך היה מהיקרים יותר. כיום הוא כמובן זבל :P . מה שכן, איני יודע מי אמר לך שכרטיס המסך שיש לך הוא חזק גרפית, שכן מאז ומתמיד הכרטיס הזה היה לשוק הנמוך/ממוצע.

כמובן שהמפרט שקיבלת כעת חזק פי כמה וכמה ואין מה להשוות ונקווה שהוא ישרת אותך גם כן לתקופת זמן טובה.

בעבר, הפוטושופ פותח למקינטוש ורק לאחר מספר שנים פותח ל-PC, לכן לצערי היום הרבה ממשיכים את ה"מסורת" ובעת לימודייך ממליצים או אפילו מחייבים אותך לרכוש מחשב מקינטוש. בתור אחד שעוסק גם כן בעיצוב גרפי (אם כי בעיקר בתלת-מימד), ועבדתי על שתי הפלטרפורמות, איני רואה יתרון משמעותי כלשהו לטובת מקינטוש אלא דווקא להפך, בעיקר הסיבה שאותה את ציינת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל משתתפי הדיון על הנכונות, המאמצים והיכולת לענות על כ-ל השאלות שהיו לי,

בשבוע הבא כבר יהיה לי מחשב חדש ואתם יותר ממוזמנים לפנות אליי אם אתם צריכים עבודת אנימציה/ איור ;)

שבת שלום!

יעל דקל

פורסם

אז מה המפרט הסופי ואיפה תרכשי ?

כמו כן, ממתין לחוות דעת על הביצועים...

פורסם
  • מחבר

אני עכשיו בשלב הסקת המסקנות לגבי כל מה שכתבתם, מניחה שבסופו של דבר זה יהיה שילוב של כמה דברים על סמך העצות :)

פורסם

אני מציע לך לרדת מהתקציב ולהשקיע במערכת יותר בסיסית ופחות תובענית כספית.

את גם מתפזרת על כמה תוכנות, אם את אנימטורית תתמקדי באנימציה יותר מפרמייר אשר היא תוכנת עריכה מקצועית, תני למישהו אחר לעבוד עבורך.

מניסיון שלי בתחומים האלו, שמתי לב שהמון פרילנסרים בתחילת דרכם מנסים להשקיע וללמוד את כל התוכנות, וזאת טעות!

תתמקדי בתחום שלך וכך תוכלי יותר להתמקצע ולרכוש את העמדת העבודה הטובה ביותר עבורך.

מה יהיה אם בעוד חודשיים תחליטי להתמקצע באנימציה 3D, שוב לשנות ולהוסיף חלקים למחשב...?

בהצלחה... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

פרימייר הוא כלי מצוין בשבילי איתו אני לא צריכה להסתמך על אפאחד אחר בעריכה של יצירה שלי, בעיקר אם מדובר על אנימציה בטכניקה הקלאסית בה אני סורקת ציורים שעשיתי על דפים לתוך המחשב. כך שמבחינתי פרימייר זה must, מה גם שהממשק שלה מאוד נוח ואני כבר מכירה אותה טוב.

להבדיל יש תוכנות כמו ה- cubase שאין לי בה שימוש מקצועי כלל, אבל טוב לי שיש לי אותה (וגם, בגרסה מאוד ישנה) בשביל עריכות או הקלטות בסיסיות.

ביניהן יש את ה"אפטר אפקטס" שחשובה ועוזרת לי מאוד- ואני יודעת אותה ברמה שמועילה לי, אבל עדיין איני יכולה לקרוא לעצמי "אפטריסטית".. זו הרי תוכנה עם מגוון כל כך רחב של פונקציות!

לגבי התלת- אין חשש, אני לא נמשכת לתחום (ומודה שגם לא טובה בו) אני מקסימום צריכה maya בשביל למדל ברמת הקוביות ולהזיז מצלמה כדי לקבל מושג טוב יותר בתפיסת המרחב.

בשורה התחתונה התפיסה שלי את המקצוע אומרת שחייב להיות לך ידע וחייבת להיות לך יד בכל האספקטים של היצירה, בטח כל עוד היצירה היא לא במסגרת סטודיו פעיל שיש בו כמה אנימטורים, אלא כשאני עובדת כפרילנסרית :)

תודה לך urib !!

יעל דקל

פורסם
  • מחבר

וואלה- וואו, חידשת לי!

איזה כיף , אעיין בזה לעומק

תודה D:

פורסם

לשימושים שלה אני בספק מאוד. אני עובד על תלת מימד עם 1.5GB זיכרון ומסתדר מצויין (ופרוייקטים לא קלים כמובן), לכן איני רואה סיבה זיכרון של ג'יגה ומעלה לפוטושופ/פרימייר ועוד למישהו שרק מתחילה את דרכה. BTW- לפני זה היה לי 896MB.

ככה וככה, בהצלחה למצוא כרטיס חזק עם 2GB זיכרון בהפרש מחירים סביר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים