עבור לתוכן

שאלה לגבי מודינג של פלסטיק

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יש מי שמשנה לו - הוא צריך מוצר שנראה מקורי, מוצר אם תו תקן רשמי, או שבשבילו זמן = כל כך הרבה כסף שמשתלם לו יותר לקנות מוכן במחיר מופקע

מעבר לזה אני לא רואה יתרונות לזה שנמכר בארץ

אתם יודעים שהיה לי קושי לשלם סתם כך מעבר למה שצריך.

אבל הנושא של השקעים, השפיע פה מאד.

(זה מוצר שהוא מאד "מקומי", בגלל שלכל מדינה יש שקעים משלה,

בניגוד למוצרים אחרים שברוב המקרים אין איתם כאלה בעיות של ספציפיות)

ו...

יש עוד נושא.

מתברר,

ש-3 חברות שונות מייצרות את המוצר הזה...

תסתכלו על התמונות:

22yqfl.png

חדי העין שבינכם, יבחינו שלמרות שהמוצרים מאד דומים, אלה בעצם 3 מוצרים שונים,

שכנראה מיוצרים ע"י 3 חברות שונות.

בראשון, "Ensupra", הכפתורים בכלל ירוקים,

ושני הכפתורים האמצעיים הם לא מלבנים, אלא מלבן חתוך כזה.

בשני ובשלישי, הכפתורים כחולים,

ועל אף הדמיון בין 2 ובין 3, גם אלה, שונים וכנראה מחברות שונות.

המסך של 2 נראה הרבה יותר טוב מאשר המסך של 3.

תסתכלו על הכיתוב.

(עוד הבדל בין 2 ל-3, הוא הכפתור RESET, והכיתוב מעליו)

מההבדלים האלה בעצם ניתן לראות, 3 יצרנים שונים :)

אבל עשו עבודה טובה, זה מאד דומה.. מאד.

דרך אגב

קראתי לשלישי "Unknown Chinese",

אבל שלושתם מיוצרים בסין.

פשוט לראשון אני יודע איך קוראים,

לשני אני יודע איך קוראים(או לפחות איך קוראים ליבואן שלו בארץ :) )

לשלישי אין שם.

הערכה שלי:

הראשון - Ensupra הוא המקורי,

ו-2 ו-3 הם החיקויים,

כאשר זה נראה ש-2 הוא חיקוי קצת יותר טוב מאשר 3,

פשוט בגלל המסך - המסך ב-2 ברמה, המסך ב-3 דיי ריקני.

ומה שאני קניתי, זה את 2,

פשוט כי הוא היחיד עם תקע ושקע שמתאימים לישראל.

• תגובות 41
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חושב ש 2 ו 3 הם כן מאותו יצרן, פשוט מורכבים בצורה שונה לפי תקציב (ניתן להזמין מחברות בסין מוצר למחיר מסויים - הם לוקחים את הבסיס שיש להם ומשפרים / חותכים פינות / משנים עיצוב לפי ההזמנה והמחיר הסופי שרוצים לקבל

1 יכול להיוצ כן או לא, יכול להיות גרסה ישנה יותר מאותו יצרן שהפסיקו לייצר מסיבות כאלה אחרות

פורסם
  • מחבר

אני חושב ש 2 ו 3 הם כן מאותו יצרן, פשוט מורכבים בצורה שונה לפי תקציב (ניתן להזמין מחברות בסין מוצר למחיר מסויים - הם לוקחים את הבסיס שיש להם ומשפרים / חותכים פינות / משנים עיצוב לפי ההזמנה והמחיר הסופי שרוצים לקבל

המסך של 3 ללא ספק נראה יותר זול מ-של 2,

אבל לפתוח עוד פס יצור, רק בשביל המסך ה"זול" יותר, היה עולה להם יותר..

(הרי זה לא מסך גנרי, גם הזול, הוא עדיין מסך Custom Made)

מהסיבה הזו, שזה עדיין Custom Made,

נראה לי שזה לא אותו יצרן.

כי לאותו יצרן, היה יותר זול להשתמש במסך ה"טוב יותר".

(לייצר אותו ביותר כמות יצא לו יותר זול מאשר לפתוח עוד פס יצור(או עוד הזמנה) עבור מסך LCD נוסף..)

כך נראה לי..

פורסם

יש תק תקן למה שקנית בארץ?

פורסם
  • מחבר

אני מניח ש-כן, אחרת הם לא היו יכולים לייבא את זה..

למה?

פורסם

לא בהכרח. מייבאים לארץ גם דברים בלי תן תקן, והם לא ממש נדירים. יש גם כאלה שממש מסוכנים ויצא לי להיתקל בהם (במקרה הספציפי - פנס נטען מהחשמל אם סוללת ליתיום פולימר, כל דבר שניתן לעשות בתוכו בצורה המסוכנת ביותר שניתן לדמיין נעשה בדיוק כך)

כמו כן אני לא בטוח אבל יתכן שיש תווי תקן אחרים ש "מכסים" את התו תקן הישראלי - שאם הם מקובלים על התקן ההוא זה נותן להם תקן ישראלי אוטומטית. "מועמדים" לכך לדעתי הם VDE (גרמני) ו BS (אנגלי) שמיועדים למערכת חשמל דומה לזאת שיש בארץ (אם כי ב BS יש קטע נוסף שאין בארץ - מעגל ראשי בבתים באנגליה בנוי בצורה שונה מאוד ממה שמקובל כאן)

ולסיכום התו תקן הישראלי לא אומר הרבה. בין היתר יש אותו על תקעים שמיועדים ל "16A" ובמציאות בקושי מחזיקים 10A

פורסם
  • מחבר

לפי המדבקה מאחורי המד-הספק,

יש לו CE..

ואני סקרן לדעת למה ModChiP שאל אם יש לדגם הזה תו תקן..

פורסם

ה CE הוא לא ממש תקן אלא סימון עצמאי של "אני היצרן אומר שאני עומד בדרישות של תקנים רלוונטיים". יש יצרנים שכותבים CE כשהתקן הוא בכלל לזה שהצבע של האותיות לא מכיל עופרת ושטויות אחרות (הנה אנחנו עומדים בתקן !) ולא בהכרח מה שרלוונטי לחשמל

בכל מקרה לתו תקן אין יותר מידי משקל - יש הרבה דברים באיכות / אמינות / בטיחות נורמליים שלא מקבלים תו תקן (או כי אף אחד לא בודק אותם מהתחלה, או כי הם נופלים על שטויות או קטעים בירוקרטיים), והרבה כאלה שיש להם תו תקן ועדיין דפוקים

את התו תקן אני העלתי כדוגמה למקרה שאתה קונה אחד מכן אם זה בשבילך, אתה יכול לסמוך על זה שעשית טוב את המוד מתקע אירופאי לישראלי. אם אתה רוצה למכוטר את זה הלאה וכו אז קומבינות כאלה לא יעברו ואז אתה חייב תו תקן "רשמי", וכזה ניתן רק ל "מוצר" ולא למשהוא שנע בו שינויים בצורה עצמאית

פורסם

כי שילמת המון כסף על מוצר שמתאים לארץ, לפחות שיהיה לו תו תקן...

לא בהכרח. מייבאים לארץ גם דברים בלי תן תקן, והם לא ממש נדירים. יש גם כאלה שממש מסוכנים ויצא לי להיתקל בהם (במקרה הספציפי - פנס נטען מהחשמל אם סוללת ליתיום פולימר, כל דבר שניתן לעשות בתוכו בצורה המסוכנת ביותר שניתן לדמיין נעשה בדיוק כך)

אתה יכול אולי להעלות תמונה של הפנס הזה?

פורסם

הוא של חבר שלי, אני מקווה שעדיין לא זרק אותו. אני אבדוק

פורסם

יותר מזה,

יש שני סמלי CE, אחד המקורי שמשמעותו היא Confomite Europeenne (ויסלחו לי דוברי הצרפתית על זה שהשמטתי את כל הסימנים מעל האותיות), וישנו אחר שמשמעותו פשוט China Export וכו מטרתו היא לאפשר ליצרנים סיניים לשים סימן דומה ל- CE המקורי בלי להחשב לזייפנים.

http://en.wikipedia.org/wiki/CE_marking#Misuse

ראו הוזהרתם.

ה CE הוא לא ממש תקן אלא סימון עצמאי של "אני היצרן אומר שאני עומד בדרישות של תקנים רלוונטיים". יש יצרנים שכותבים CE כשהתקן הוא בכלל לזה שהצבע של האותיות לא מכיל עופרת ושטויות אחרות (הנה אנחנו עומדים בתקן !) ולא בהכרח מה שרלוונטי לחשמל

בכל מקרה לתו תקן אין יותר מידי משקל - יש הרבה דברים באיכות / אמינות / בטיחות נורמליים שלא מקבלים תו תקן (או כי אף אחד לא בודק אותם מהתחלה, או כי הם נופלים על שטויות או קטעים בירוקרטיים), והרבה כאלה שיש להם תו תקן ועדיין דפוקים

את התו תקן אני העלתי כדוגמה למקרה שאתה קונה אחד מכן אם זה בשבילך, אתה יכול לסמוך על זה שעשית טוב את המוד מתקע אירופאי לישראלי. אם אתה רוצה למכוטר את זה הלאה וכו אז קומבינות כאלה לא יעברו ואז אתה חייב תו תקן "רשמי", וכזה ניתן רק ל "מוצר" ולא למשהוא שנע בו שינויים בצורה עצמאית

פורסם
  • מחבר

וואו

להמציא קיצור כזה, זה ממש זלזול בכל העולם, מצד הסינים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים