עבור לתוכן

אפשר להעביר היום 100 מגה בחיבור אלחוטי?

Featured Replies

פורסם

אם לא , מה המגבלה האפטקיבית כיום?

פורסם

מה אתה שואל ?

(אפשר להעביר גם 100 גיגה אבל זה יקח הרבה זמן..............)

פורסם

לפי תקן N יש 100 מגה ויותר מזה .

השאלה מה קורה בפועל , האם זה רק בתיאוריה או שבפועל מגיעים למהירות הזאת ?

ואם כן באיזה ראוטרים \ כרטיסי רשת .

דרך אגב יכול להיות שגם ההרדיסק יגביל אותך מלהגיע למהירות הזאת ..

פורסם
  • מחבר

זה מה שאני שואל, אם צריך ראוטרים וכרטיסי רשת מסוימים או שכל אחד מתקן N יספיק

פורסם

יש נתבי 300mb שמצליחים להגיע ל100 מגה (אין הרבה)בתנאים אידאלים אבל תנאים אידאלים לרוב לא קיימים. ה1043 שלי בתנאים אידאלים מעביר איזה 60mbps אבל לא בדקתי את זה כלכך טוב (עשיתי בדיקת מהירות מnetbook ).הדרך הנפוצה להעברת מידע היום היא במודולציות qam . לרוב הqam מגיע עם מספר כמו 128 או 256 זה אומר כמה סמלים יש. bpsk למשל היא מדולציה עם שני סמלים ואפשר לשלוח בה 0 או 1 שזה ביט אחד בqpsk שולחים 2 ביטים בqam256 שולחים 8 ביטים. בגדול יש גם ערוץ אנלוגי לכל זה ורוחב הפס שלו קובע כמה סמלים אפשר לעביר בשניה.

ברשת אל חוטית בתקן N יש פרופילים להעברת מידע שמשתנים בהתאם ליחס אות לרעש. במצב הכי טוב עם ערוץ תשדורת אחד (פרופיל 7) משתמשים בQAM64 שאומרי 6 ביטים אם הערוץ הוא של 20mhz מקבלים קצב של 120mbps ועם ערוץ ברוחב 40mhz מקבלים קצב של 240mbps אבל לזה מצתרף קצב הקידוד שתלוי ב ECC ( תיקון שגאות) . לרוב משתמשים בviterbi (אפשר גם reed solomon ) . הקצב הוא 5/6 שאומר 5 ביטים ECC על כל 6 ביטים של מידע וככה רק 6/11 ביטים או 54%~ משמשים למידע וככה מקבלים קצב של 65.5 מגה או 130 מגה (אם משתמשים בערוץ של 40mhz )

אם הבנתי נכון צריך שני משדרים /מקלטים בכדי להגיע למהירויות של 300mhz . ככה משדרים במקביל שני ערוצים כאילו ואפשר תאורטית להגיע למהירות שקרובה ל260 מגה .

יש תקן חדש שנקרא AC אבל הוא לרוב משמש לערוצי ה 5GHz כי הפרופילים שלו הם רחבי פס וב2.4GHz אין הרבה רוחב פס. המינימום הוא כ40mhz אבל הם משתמשים גם בפרופילים של QAM256 שמעלה את הbitrate ב33% .

אחת הבעיות העיקריות ברשת האל חוטית היא רעש - רעש גורם לאובדן מידע וגורם למשדרים להוריד את הקצב ולהשתמש ביותר ביטים לECC . יש גם את העניין שהתשדורת דועכת בגלל מרחק ,קירות והחזרים. יש כעיקרון פתרון לרעש - לשדר יותר חזק אבל לזה יש גבול חוקי. אפשר גם לשדרג אנטנות מה שאמור להעלות את היחס אות לרעש.

כמו שציינתי למעלה זה לא כזה מסובך . אפשר להעביר איזה מהירות שאתה רוצה באוויר אבל צריך בשביל זה מודולציה מתקדמת, ורוחב פס גבוה וגם יכולת לתיקון שגיאות .

הבעיה ברשתות אל חוטיות הוא לא רק המהירות אלא היציבות. הרשת הזאת מצפה מראש לאובדן מידע ובגלל זה היא משנה קצבים ומוסיפה השהיות כדי להתמודד עם הרעש.

קח הכל בערבון מוגבל - אני לא מומחה ל RF או רשתות אל חוטיות אני יודע רק דברים בסיסיים בנושא.

פורסם
  • מחבר

רקע תאורטי יפה מאוד יחסית למישהו שיודע רק דברים בסיסיים :)

באילו תנאים הצלחת להעביר 60 מגה ב-1043?

פורסם

המחשב הנייד היה שני מטר מהנתב. הטלפון שלי לא מגיע לקצבים מעל 25mbps כי כנראה הרכיב wifi שלו די בסיסי (והוא גם ככה לא צריך קצבים גבוהים) . בסלון הקצב הכי מהיר שהשגתי זה 40 מגה (טלויזיה עם נתב) וכל זה אחרי שהגבלתי לו את המהירות המקסימלית אבל זה עבד לבערך יום כי כנראה השכנים שלי רועשים מדי. בסוף החזרתי אותו לברירת המחדל. אני חושב בכלל להתקין לו DDWRT כי הweb interface שלו אוהב להתרסק ובכל שינוי הגדרות הוא עושה reset מלא :s07: .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים