עבור לתוכן

בעיה ביצועים בקונפיגורצית RAID 0

Featured Replies

פורסם

חברים יקרים שלום!

יש לי בעיה כזו:

אצלי במחשב יש לוח אם מדגם p55a-ud4p ובו שני בקרי raid. האחד של אינטל והוא עובד רק עם כוננים עם חיבור sata 2 , והשני של מרוול marvel 9128 והוא עובד עם כוננים עם חיבור Sata 3.

יש לי כמו כן שני כונני SSD מסוג Patriot pyro SE 60GB והם מחוברים ב-RAID 0 בבקר של מרוול כי הם תומכים ב-SATA 3 .

בעת ההתקנה של מערכת ההפעלה טענתי את הדרייבר של הבקר בכדי שהכוננים יזוהו בצורה תקינה. ההתקנה חלקה.

יש לציין כי עדכנתי Firmware של שני הכוננים.

הבעיה היא הביצועים - טרם ההתקנה, בחנתי כל כונן בנפרד עם HD Tune (תוכנה לבדיקת מהירות דיסק) וכל דיסק עשה בערך 200MB לשניה. שזה גם גרוע כי על הנייר הם אמורים להגיע לאיזור ה-500...

כעת כשהם מחוברים ב-Raid 0 הם עושים ביחד 130- 150 מגה לשניה!!! ממש מבאס...

כאשר בעבר הם היו באותה קונפיגורציה עם הבקר של אינטל בסאטה 2 הם היו עושים בערך 350-400 מגה לשניה.

לדעתי הבעיה היא הבקר של מרוול....חפשתי דרייברים באינטרנט.

החברה אומרת שהם לא תומכים יותר בבקר המובנה בלוח(שהוא מאוד נפוץ ויחסית חדש(3 שנים) וקיים כמעט בכל לוח היום).

יש אתר אחר ששם הורדתי עדכון firmware לבקר אך אף אחד מהם תואם אליו...

אני דיי אובד עיצות.

אשמח לשמוע ממכם אם יש לכם רעיונות.

במידה ומישהו מציע לקנות בקר חיצוני, אנא המליצו על בקר התומך ב SATA 3, מחובר ב-PCIe 2.0 וזול...

תודה,

ליאור

פורסם

למה בכלל לשים אותם על הבקר של מרוול? האינטל עדיף ממנו ב4K וזה מה שחשוב.

ולמה בכלל לעשות RAID?

פורסם
  • מחבר

כי הבקר של אינטל תומך רק בסאטה 2. לא מגיע לאותן מהירויות. הבקר של מרוול תומך בסאטה 3.

לעשות רייד - נכון שזה SSD , וזה עלול לפגוע ב-TRIM אבל בסה"כ, זה נותן מהירויות הרבה יותר גבוהות.

פורסם

SATA2 או 3 זה לא כל מה שמשנה פה, הנייר יכול לספוג הכל . יש גם פרמטרים אחרים שמשפיעים ותוכל להבין זאת אחרי קריאה בקישור הזה .

פורסם
  • מחבר

ידידי, המון תודה! ;) מעניין מאוד, אכן כתבה טובה.

אז בעצם הבקר של מרוול הוא פשוט לא טוב...לא הנדסו אותו כמו שצריך ורוחב הפס שלו לא מאפשר את המהירויות הגבוהות כי הוא משותף עם רכיבים אחרים של המערכת...

אז בוא נלך קדימה ונאמר שאני מעוניין לרכוש כרטיס רייד חיצוני שייתן תוצאות, האם יש לך המלצה?

כך בחשבון שהוא צריך לתמוך בסאטה 3, ורוחב פס שלפחות ג'יגה...או כמה שאפשר...

?

פורסם
  • מחבר

עוד דבר - לי בלוח יש עוד יציאת pcie x1 פנויה. מה המהירות של זה? 1GB לשניה? או 250MB לשניה ?

והאם יש כרטיס רייד חיצוני ששהוא ב-pcie x8 (כמו כרטיס מסך...) - וזה בטח יקר...

פורסם

250..אין טעם לשים בזה בקר RAID לSSD.

יש מבחר של כרטיסים רציניים יותר, והם עולים לא מעט, לא רואה איך זה משתלם פה.

בכל אופן, השיפור בRAID הוא לא משהו שאתה באמת תרגיש, אם בכלל תנצל את אותו(השיפור נמצא במהירות קריאה וכתיבה רציפה, אתה באמת צריך אותה כפולה בשימושים שלך?)

פורסם

ידידי

או שתוותר על המערך, הבקר של מרוול פשוט זוועה, ותסתפק בכונן למערכת ההפעלה והשני למשחקים או מה שלא יהיה

אם לא מדובר במערך , המרוול יציג ביצ׳ועים סבירים

או שתצור את המערך על בקר נורמלי שיכול לעמוד ברוחב הפס הנדרש.

מהניסיון שלי אני יכול להמליץ על הLsi 9220 8i הידוע גם כIBM m1015

יחסית, הוא לא יקר, ומגיע ברוחב פס של x8

אם ההשקעה משתלמת? זה כבר שיקול שלך, אם מערך על המרוול לא הייתי נשאר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים