עבור לתוכן

מחשב בן 6+מפרט שווה משהו?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני חדש כאן :)

התחדשתי היום במחשב חדש שצריך להגיע אליי ביום ראשון, ואני נפרד מהמחשב הישן שלי ששירת אותי נאמנה כבר 6 שנים.

המחשב החדש: http://www.cidevcomputers.co.il/site/hebrew/info.asp?id=65

הסיבה שבחרתי במחשב מותג היא בעיקר שקט נפשי ואחריות כוללת עם שירות עד בית הלקוח לשלוש שנים, מה גם שחקרתי קצת והגעתי למסקנה שמדובר במחשב מאוד אמין, שקט, ועם מפרט מכובד. אני לא משחק במשחקים אלא יותר משתמש במחשב לעבודה.

אשמח לשמוע חוות דעת על המחשב הנ"ל וכמה לדעתכם הייתם משלמים עליו.

בנוסף אני מצרף כאן את המפרט של המחשב הישן, סך הכל מחשב מצויין ששימש אותי ללא תקלות בגלישה באינטרנט, צפייה בסרטונים, עריכת מסמכים ותמונות וגם עבודה על תוכנות, תביעו דעות כמה המחשב שווה אם בכלל הוא שווה משהו.

אשמח לתגובות

תודה.

פורסם

אני יודע שזה קצת מבאס לקבל ביקורות שליליות על משהו שאתה נעול עליו, אבל לצערי זה המצב פה.. אני ממליץ לך להתייעץ עם אנשים שמבינים בנושא [לדוגמא פה בפורום] ולהרכיב מפרט שונה. המחשב הזה לא מאוזן בכלל. כמו כן, אין מספיק פירוט של כל הרכיבים והחברות המייצרות אותם. הספק חלש וג'נרי, כשזה רכיב שחשוב מאוד להשקיע בו היות והוא אחראי להחזיק את המערכת יציבה ונוטה להתקלקל מהר יותר משאר הרכיבים. המעבד חזק הרבה יותר מידי, ויקר. לוח אם פשוט, כמות גבולית של זכרון RAM וכ'ו. תחשוב על זה...

המחשב אכן מאוד ישן, כך שכנראה תקבל עליו כמה מאות שקלים, תלוי. קצת קשה לי להעריך בדיוק...

מצטער שאני מפיל פצצה ולא מייעץ\מסביר יותר מידי. החבר'ה פה כנראה יעזרו לך יותר.. [=

פורסם

^

:hizuk:

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

האמת שאני לא הרכבתי את המפרט המחשב מגיע ככה מוכן כמו שהוא. מחשב מותג.

לגבי הזיכרון יש אפשרות להגדיל עד ל 32GB כך שאם אני אצטרך בעתיד לא תהיה בעיה, אני חושב שהיצרן הוא קינגסטון, לא בטוח.

הלוח אם הוא של פוג'יטסו, אני לא יודע עליו הרבה אבל ממחקר שעשיתי פוג'יטסו נחשבת לחברה טובה ואמינה.

קח בחשבון, הספק כוח הוא לא ספק ג'נרי, הוא ספק של פוג'יטסו שמוציא 280W אמיתיים, בניגוד לספקים אחרים שרשום עליהם 500W אבל ברוטו ולא נטו. מה גם שהאחריות תכסה כאן במקרה של תקלה.

שוב המחשב עתיד להיות מחשב לעבודה ופחות למשחקים, סך הכל מדובר בתחנת עבודה. ניסיתי להרכיב מחשב בהתאמה אישית והגעתי לפחות או יותר מחיר המחשב הזה, כולל המעבד מהדור השלישי ivy bridge.

האמת שהכוונה שלי הייתה לקנות מחשב נייד בעל מפרט דומה, רק שכל הניידים שבחנתי עם מפרט כזה לא ירדו מה 5,000 ש"ח.

לבסוף החלטתי שאני לא באמת צריך נייד אז החלטתי לקחת מחשב נייח בעל מפרט דומה.

מחיר המחשב הוא 3,400 ש"ח כולל ווינדוס 7 פרו.

ובקשר למחשב הישן, 400-500 ש"ח זה סביר?

פורסם

למה המפרט לא מאוזן?

אני אישית לא רואה בעיה בספק, זה מחשב מותג.

לגבי המחשב הנייד, לדעתי הוא שווה 150 שקל, אולי 200 שקל מקסימום, אם תמצא קונה.

פורסם
  • מחבר

למה המפרט לא מאוזן?

אני אישית לא רואה בעיה בספק, זה מחשב מותג.

לגבי המחשב הנייד, לדעתי הוא שווה 150 שקל, אולי 200 שקל מקסימום, אם תמצא קונה.

המחשב הוא מחשב נייח, אני יפרסם אותו ביד 2 נראה אם יהיו קונים בכלל.

או שפשוט אתרום אותו למשפחה נזקקת שצריכה מחשב, לא יודע.

האמת שבעניין הספק גם לי זה ישר קפץ בעין שהוא קצת חלש, אבל כשביררתי גיליתי שההספק הוא הספק נטו, מה גם שלא הגיוני לי שהיצרן יבחר לשים ספק שלא מתאים למערכת שמגיעה מוכנה מראש.

זיכרון אני תמיד יכול להוסיף, פשוט למטרות של המחשב כרגע נראה לי שזה מספיק.

החלפים הם כנראה כולם תוצרת פוג'יטסו חוץ מהמעבד והערכת שבבים, אני אברר את זה שוב מחר.

אני עדיין יכול לבטל את ההזמנה, אבל נראה לי שהערך כאן עבור המחיר הוא לא רע בכלל, עם אחריות כוללת 3 שנים ושירות עד הבית, ווינדוס 7 פרו.

אני שואל כאן בפורום כי לא מצאתי חוות דעת על המחשב הזה באתרים אחרים, מה שלא בהכרח אומר שהמחשב לא טוב.

אני מצרף קישור למפרט יותר מפורט מאתר היצרן: http://www.buzzshops.co.il/upload/PDF/p910(1).pdf

אשמח לעוד דעות!

פורסם

סליחה, רציתי לכתוב מחשב ישן, יצא לי משום מה מחשב נייד...

אני לא רואה סיבה שתהיה לך בעיה עם הספק, אבל אם תרצה בהמשך לחבר כרטיס מסך עבור משחקים זה יהיה בעייתי. בכל מקרה אני מבין שזו לא מטרת המחשב.

מה שכן, כדאי שתאמר למה בדיוק ישמש המחשב. יכול להיות שלא צריך מעבד כל כך חזק ואפשר לחסוך כסף.

פורסם

בלי לדעת את השימושים שלך קשה להגיד עד כמה המחשב שווה.

אם מדובר על מחשב לעבודה משרדית, אז המפרט מוגזם לא מאוזן בעל מעבד מיותר לחלוטין שיקר במאות שקלים 600-800, שלא לדבר על לוח אם.

מחשב כזה לא צריך לעלות יותר מ3.5K-3.7K

כל שקל מעל זה לדעתי זה זריקת כסף.

כך לדוגמא:

מפרט זה הורכב ב - http://www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.5Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1578

קירור למעבד:

Intel Original 1155

כמות: 1 - מחיר: ₪30

לוח אם:

Gigabyte GA-Q77M-D2H

כמות: 1 - מחיר: ₪756

מארז:

Gigabyte GZ-G1 Black MidiTower ATX 2x 120 + 1x 80 MM FAN

כמות: 1 - מחיר: ₪221

ספק כוח:

Seasonic 350W SS-350ES Active PFC 80+ Bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪189

זיכרון:

Infinity 4GB DDR3 1600

כמות: 1 - מחיר: ₪123

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪446

סה"כ: ₪3343

.

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3277 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/9w13nsxa

כן כן במה שקנית אתה מקבל אחריות, ואמינות וכו' וכו'. זה טוב אם אתה חברה עם הרבה מחשבים (וכסף לבזבז) וצריך "שקט" נפשי.

בתכלס פשוט הוצאת כסף מיותרת לדעתי.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התשובות.

מטרת המחשב תהיה בעיקר לצורכי עבודה, אבל גם בעיקר לתפעול של מס' גדול מאוד של יישומים במקביל.

שאלת המחיר כאן לא רלוונטית, אלא יותר השאלה האם הערך שהמחשב הזה נותן תואם את המחיר שלו, התקציב שלי למחשב הוא 4,000 ש"ח.

המחיר של המחשב הוא 3,400 ש"ח כולל מערכת הפעלה ווינדוס 7 פרו, כך שגם אם אני לא מתכוון לנצל את מלוא היכולות שלו, הוא עדיין זול משמעותית מהתקציב שהגדרתי.

באופן מפתיע אוליי הגרסה הפחות "איכותית" של המחשב עם מעבד I5 והארד דיסק של 550GB דווקא יקרה יותר ב 200 ש"ח.

CRT, מהמפרט שצרפת נראה לי שההבדלים הם לא כאלה משמעותיים, והמחיר הוא מחיר זהה פחות או יותר, תקן אותי אם אני טועה.

צאו מתוך נקודת הנחה שאני כן מתכוון לנצל את היכולות של המחשב, האם הוא שווה את המחיר?

פורסם

לא שווה את המחיר! אני מטיל ספק גדול באמינותו של הספק (לא ידעתי שהם מיצרים ספקים...), מי קונה לוח כזה מינימלי בלי להשקיע כמות מינימלית בלוח? אז מערכת ההפעלה היא 7 PRO, זה לא שזה הופך את המחשב למשתלם.

תפתח נושא חדש שם תענה על השאלון שבחוקי הפורום, שם יכולו לעזור לך יותר.

תחשוב על זה קצת.

פורסם

לא הסתכלתי על הלוח אם אצלך אלא רק ציפסט והכנסתי לך לוח אם עם אותו ציפסט.

הלוח אם במפרט שלך באמת עלוב, תוריד 300-400 ש"ח מהמפרט שנתתי לך.

כלומר כולל הרכבה אתה מגיע ל3000 ש"ח כולל מע"מ.

עכשיו השאלה 3400 ש"ח בעסקה שלך זה כולל מע"מ בכלל?

פורסם

לדעתי אם אתה מעוניין במחשב נייח מותג, ואם העסקה מכילה אחריות כוללת ל-3 עד בית הלקוח, זה דווקא יכול להיות משתלם.

במפרט ש-CRT נתן לך, הדיסק הקשיח למשל הוא עם אחריות לשנה בלבד. אחריות זה דבר חשוב ששווה כסף.

גם מערכת הפעלה שווה כ-300-400 שקל.

מהספק לא הייתי חושש. המערכת לא אמורה לצרוך הרבה חשמל.

זה מחשב מותג. אם זה היה מחשב נייד של פוג'יטסו זה היה בסדר? בנייד הספק כבר לא גנרי?

מה שכן, הייתי בכל זאת שוקל את האפשרויות הבאות:

1. קניה של מחשב נייד - למרות שהמעבדים הניידים פחות חזקים ממקביליהם השולחניים, המעבדים היום, גם הפחות חזקים מביניהם, מתמודדים היטב עם מרבית היישומים היומיומיים.

בסכום של כ-3500 ש"ח אפשר לקנות נייד חזק שיענה על כל הדרישות שלך. למרות שאולי הוא יהיה פחות חזק ממחשב נייח באותו מחיר, קח בחשבון שהוא כולל "ציוד היקפי" (מסך, מקלדת+עכבר, רמקולים, מצלמת רשת), כולל חיבורי רשת אלחוטיים ובלוטות', צורך פחות חשמל, תופס פחות מקום, וכמובן אפשר להזיז אותו בקלות ממקום למקום, הוא הרי נייד...

2. הרכבת מפרט באופן עצמאי - אמנם במחשב מותג הזה הדגם הפחות חזק עולה יותר כסף, אבל אם תרכיב מפרט לבד תוכל להגיע לסכום נמוך יותר. יש סיכוי סביר שמעבד פחות חזק יענה על כל הדרישות שלך (קח בחשבון ש-i5 עולה כ-500 ש"ח פחות, זה הרבה כסף). אמנם יש לך תקציב די גדול אבל אתה לא חייב לבזבז את כולו או את רובו הגדול.

פורסם

אתה מתייחס לקשיח עם אחריות לשנה, תתייחס למארז, ספק ולוח אם עדיפים.

פורסם

ספק יכול להרוס קשיח, את המידע שיש על הקשיח יעלה לו הרבה יותר כסף להציל מאשר קניית דיסק נוסף במקרה ו...

פורסם
  • מחבר

לא הסתכלתי על הלוח אם אצלך אלא רק ציפסט והכנסתי לך לוח אם עם אותו ציפסט.

הלוח אם במפרט שלך באמת עלוב, תוריד 300-400 ש"ח מהמפרט שנתתי לך.

כלומר כולל הרכבה אתה מגיע ל3000 ש"ח כולל מע"מ.

עכשיו השאלה 3400 ש"ח בעסקה שלך זה כולל מע"מ בכלל?

טוב אז דיברתי עם פוג'יטסו ישראל עם התמיכה שלהם והם טוענים כי הלוח אם הוא מצויין והמחשב מורכב כך שיפיק את מירב הביצועים בהתאם למפרט שלו, ביררתי איתם ולוח אם כזה מחירו עומד על סביבות ה 800 ש"ח כך שמבחינת מחיר המחיר הוא זהה ללוח האם של ג'יגה בייט, שאלת הביצועים זאת כבר שאלה אחרת.

גם בנושא הספק טענו שהמחשב עובר בדיקות קפדניות בגרמניה ושכל החלקים נבחרים בקפידה על מנת להבטיח אמינות וביצועים מושלמים, ושעד היום הם לא נתקלו באף מחשב מהדגם הזה שנגרם לו נזק עקב הספק.

המחיר הוא 3400 ש"ח כולל מע"מ והובלה עד הבית.

לדעתי אם אתה מעוניין במחשב נייח מותג, ואם העסקה מכילה אחריות כוללת ל-3 עד בית הלקוח, זה דווקא יכול להיות משתלם.

במפרט ש-CRT נתן לך, הדיסק הקשיח למשל הוא עם אחריות לשנה בלבד. אחריות זה דבר חשוב ששווה כסף.

גם מערכת הפעלה שווה כ-300-400 שקל.

מהספק לא הייתי חושש. המערכת לא אמורה לצרוך הרבה חשמל.

זה מחשב מותג. אם זה היה מחשב נייד של פוג'יטסו זה היה בסדר? בנייד הספק כבר לא גנרי?

מה שכן, הייתי בכל זאת שוקל את האפשרויות הבאות:

1. קניה של מחשב נייד - למרות שהמעבדים הניידים פחות חזקים ממקביליהם השולחניים, המעבדים היום, גם הפחות חזקים מביניהם, מתמודדים היטב עם מרבית היישומים היומיומיים.

בסכום של כ-3500 ש"ח אפשר לקנות נייד חזק שיענה על כל הדרישות שלך. למרות שאולי הוא יהיה פחות חזק ממחשב נייח באותו מחיר, קח בחשבון שהוא כולל "ציוד היקפי" (מסך, מקלדת+עכבר, רמקולים, מצלמת רשת), כולל חיבורי רשת אלחוטיים ובלוטות', צורך פחות חשמל, תופס פחות מקום, וכמובן אפשר להזיז אותו בקלות ממקום למקום, הוא הרי נייד...

2. הרכבת מפרט באופן עצמאי - אמנם במחשב מותג הזה הדגם הפחות חזק עולה יותר כסף, אבל אם תרכיב מפרט לבד תוכל להגיע לסכום נמוך יותר. יש סיכוי סביר שמעבד פחות חזק יענה על כל הדרישות שלך (קח בחשבון ש-i5 עולה כ-500 ש"ח פחות, זה הרבה כסף). אמנם יש לך תקציב די גדול אבל אתה לא חייב לבזבז את כולו או את רובו הגדול.

תודה אבל הגעתי למסקנה שאני לא צריך כרגע מחשב נייד והחלטתי ללכת דווקא על נייח שישמש אותי לכמה שנים טובות.

לגבי ההרכבה של המפרט כמובן שיכול להיות שיצא יותר זול אבל מבחינתי האחריות והשירות שהם מציעים מחפה כאן במקרים של תקלות ויכולה למנוע עוגמת נפש מיותרת.

אני אתן למחשב הזה הזדמנות דווקא יש לי הרגשה שאני אופתע לטובה.

ספק יכול להרוס קשיח, את המידע שיש על הקשיח יעלה לו הרבה יותר כסף להציל מאשר קניית דיסק נוסף במקרה ו...

הספק כוח הוא של פוג'יטסו והדיסק הקשיח הוא של סמסונג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים