עבור לתוכן

עזרה- מעוניין לרכוש כונן SSD עם מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין לרכוש כונן SSD בנוסף לכונן HDD והבנתי שיש כמה פעיליות לעשות על מנת להגן על הכונן, עכשיו במידה ואני קונה מחשב בהרכבה אישית, אז זה אומר שהחנות תבצע את כל הפעיליות הדרושות לכונן כדי שהוא יעבוד בצורה האופטימלית ויחזיק מעמד כמה שיותר?

בנוסף אני לא יודע אם זה המקום אבל אפשר הסבר איך לבחור כונן SSD וגם מה מומלץ?

תודה הדר

פורסם

החנות לא תבצע כלום.היא גם לא צריכה.

הדיסקים המומלצים הם M4 של CRICIAL ודיסקים של אינטל שאחד מהם נמכר עכשיו בקנייה הקבוצתית שלנו במחיר מציאה.לדעתי כדאי למהר.

לגבי הפעולות.חוץ מלהתקין מערכת מחדש אין משהו ממש הכרחי.אולי לודא שהTRIM עובד,ולא למלא את הדיסק עד הסוף.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה, אבל לא צריך לבטל קבצי TEMP וכו' שהדיסק לא ישבוק חיים מהר?

פורסם

אם "תבטל" את הקבצים הזמניים אז תאבד חלק מהיתרונות של SSD.אמנם ניתן להעביר אותם לראם דיסק אך זה לא הכרחי (לדעתי).אלא אם כן אתה מתכוון להוריש את הדיסק לנכדים.מה שאני עשיתי זה הקטנתי את הPAGEFILE אך גם זה נתון במחלוקת.כל הפיצים האלו היו רלוונטים כשהיו דיסקים בנפח קטן (בגלל המחיר).כיום (בדיסקים החדשים של 120 גיגה ומעלה) הדיסק מספיק לכמה שנים.

פורסם

אכן.

אישית אני ביטלתי הן את קובץ הנמנום (hibernate) והן את קובץ ההחלפה (pagefile ) - במחשב שלי 16 ג"ב זיכרון - אני לא חושב שאני צריך קובץ החלפה :)

כמו כן - שיניתי את מחיצות ההורדות לדיסק הקשיח המכני - כרגע מדיסק של 128 יש עוד 70 ג"ב פנויים

אם הדיסק הזה יחזיק 3 שנים אני מרוצה - ולפי כל מה שאני קורא גם ללא צעדי המנע הוא יחזיק יותר.

פורסם
  • מחבר

ואחרי שלדיסק נגמר המחזוריות אז הדיסק שובק חיים? כלומר אני לא יכול להדליק את המחשב כי מותקן עליו הWIN7?

פורסם

תסלח לי אבל אני חושב שאתה קצת מגזים - כמו כל אמצעי אחסון יש לו אורך חיים

היה סמוך ובטוח ש-SSD חיים בממצוע יותר מאשרד דיסקים מכניים.

וגיבוי לחומר אתה צריך לעשות בלי שום קשר על איזה מצע הוא יושב

אם אתה חושב שהמדיה הזו עדיין לא התפתחה מספיק - תישאר עם דיסק קשיח מכני.

שרשור (קצת ישן) עם קריאה טובה בנושא

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=287740

בהצלחה

גבריאל

פורסם

יש לדיסק שטח שמוקצה להחליף את האזורים הפגועים.כשהוא יגמר אז לא יהיה ניתן לכתוב לאזורים שנשחקו.כאמור זה לא הולך להיות הרבה יותר מהר (בממוצע) משביקת דיסק קשיח.כמובן זה גם תלוי בשימוש.אם תחלץ קבצים גדולים לדיסק באופן קבוע אז אורך חייו ירד.

פורסם

וואי תודה שהזכרתם לי להקטין את הpagefile ולבטל hibernation החזרתי כ13 ג'יגה לכונן המסכן שלי :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים