עבור לתוכן

CRT is dead , lets find ghosting "free" monitor

Featured Replies

פורסם

מסכי ה-120HZ מתומחרים בצורה מחרידה בארץ ביחס לשאר מסכי המחשב , והכל בגלל הגימיק של התלת מימד.

אנשים לרב לא מבינים למה שווה לקנות פאנל TN "נחות" לעומת פנל eIPS בשימוש ב-2D gaming.

לכן הנה ההדגמה:(בתמונה רואים מה קורה במשחק מחשב כאשר יש תנועה במסך על ידי הזזת מצלמת תצוגה בגוף ראשון ולא תמונה סטטית)

bcd2f20c_lcd-lcd-120hz-crt-comparison.jpeg

מסכי 120HZ הם אומנם בעלי פאנל TN אבל לחלקם יש ניגודיות אמיתית של 1100:1 וצבעים לא פחות טובים מהפנלים של

ה-eIPS אבל למשחקי גוף ראשון הם פשוט רמה אחת מעל כל מה שקיים בשוק הישראלי היום. (כמובן שחלק ממסכי ה 120HZ הם בעלי תצוגה מחרידה אבל יש גם נהדרים).

לדוגמה: המסך של סמסונג D700

http://wecravegamestoo.com/forums/gadgetry-electronics-discussion/10171-samsung-s23a700d-120hz-3d-monitor-review.html

פורסם

ברוך הבא לפורום. :hi:

התמונה ממחישה יפה את היתרון של ה120HZ בכל מה שקשור למריחות, אך לא מציינת עובדה חשובה - שלא כל האנשים יבחינו בהבדל. יש כאלה שרגישים יותר וכאלה שפחות. מי שרגיש פחות, לא בטוח שיש לו טעם במסך 120HZ במיוחד לאור התמחור שלו כפי שציינת.

פורסם

התמונה ממחישה יפה את היתרון של ה120HZ בכל מה שקשור למריחות, אך לא מציינת עובדה חשובה - שלא כל האנשים יבחינו בהבדל. יש כאלה שרגישים יותר וכאלה שפחות. מי שרגיש פחות, לא בטוח שיש לו טעם במסך 120HZ במיוחד לאור התמחור שלו כפי שציינת.

התמונה ממחישה שהשינוי בין 120HZ לבין 60HZ הוא מספיק דרסטי ושכולם ירגישו בהבדל !

ברגע שאתה משחק בבטלפילד 3 עם מסך 120HZ טוב , לא רק שהמשחק נראה יותר טוב והכל מרגיש חלק, אבל גם הביצועים שלך משתפרים !!! ׁׁ

לגבי המחיר זאת כבר בעיה שניתן לפתור בעזרת קנייה קבוצתית קטנה ;)

פורסם

התמונה ממחישה שהשינוי בין 120HZ לבין 60HZ הוא מספיק דרסטי ושכולם ירגישו בהבדל !

פה אתה טועה. כי התמונה כמו שאמרת לא מתארת מצב סטטי (חבל על הזמן של כולנו אם תמונה סטטית בLCD הייתה נראית כך!). תמונה כזו אפשר לקבל רק תוך צילום מהיר מאוד של תמונה משתנה. ואני חושב שלא צריך להסביר שהמצלמה והעיניים שלנו רואות דברים בצורה שונה. ויתר על כן - יש הבדלים בין אדם לאדם.

ברגע שאתה משחק בבטלפילד 3 עם מסך 120HZ טוב , לא רק שהמשחק נראה יותר טוב והכל מרגיש חלק, אבל גם הביצועים שלך משתפרים !!! ׁׁ

גם על הטענה הזו יש ויכוחים מפה ועד ההודעה החדשה. יש שיאמרו שהעין בכלל לא רואה יותר מ60FPS (וכנראה שהעין שלהם באמת לא מבחינה), ויש שטוענים שכן ושזה באמת משפר את ביצועיהם. מה שכנראה נכון הוא, שוב, שזה משתנה מאדם לאדם.

לא, לא - פה אתה טועה.

לגבי המחיר זאת כבר בעיה שניתן לפתור בעזרת קנייה קבוצתית קטנה ;)

אם אתה מעוניין, אתה מוזמן לנסות לארגן אחת כזו - זה בהחלט רעיון מבורך. רק תצטרך להיות יותר ספציפי באשר למסך / מסכים שאתה רוצה. בהצלחה. :)

פורסם

פה אתה טועה. כי התמונה כמו שאמרת לא מתארת מצב סטטי (חבל על הזמן של כולנו אם תמונה סטטית בLCD הייתה נראית כך!). תמונה כזו אפשר לקבל רק תוך צילום מהיר מאוד של תמונה משתנה.

במשחקים כמעט ואין מצבים סטטיים!

בבטלפילד עם 60HZ כאשר אתה מסובב את המצלמה בזמן הזה למעשה כל הראיה שלך מטושטשת לגמרי ! .בבטלפילד אפילו הוסיפו אפשרות motion blurכדי שאנשים לא יראו עד כמה זה מכוער כאשר מסך ה LCD שלהם לא מספיק להתרענן בזמן אז הם טישטשו את המשחק לגמריי.

זה לא קשור ל-60FPS והאם העין שלנו יכולה לראות מעבר ל-24FPS אנשים ששיחקו ב-CRT איכותי לא היו צריכים שיטשטשו להם את כל התנועות המהירות במשחק!

ה120HZ הוא אומנם לא CRT אבל הוא פי 2 יותר מהיר במריחות מ60HZ וזה גורם לך לראות מספיק פרטים בסיטואציות מהירות במקום פשוט להתעלם מהם.

יש לי מסך eIPS של Dell ולחבר שלי יש מסך 120HZ של סמסונג , אני משחק אצלו BF3 התחושה של המהירות (המפרטים שלנו כמעט זהים רק יש לי כרטיס מסך הרבה יותר טוב לעומתו), היא לא ניתנת לתיאור מילולי , הכל יותר מהיר זמן התגובה המריחות בתנועה. אפילו חיברתי את המחשב שלי למסך שלו כדי לראות האם זה אפקט פלסבו (הדשא של השכן ירוק יותר) אבל עם המחשב שלי זה אפילו יותר טוב כי הוא מפיק הרבה יותר FPS ממנו.

חבל שלא נותנים הדגמה של משחקיות במסכים 120HZ בחנויות כי אז בחיים לא הייתי נוגע וקונה מסך 60HZ למשחקי מחשב =(

פורסם

באטלפילד, באטלפילד, באטלפילד... לא כל עולם המשחקים הוא רק באטלפילד.

אני בהחלט מאמין לך שאתה מבחין בהבדל בין 60HZ ל120HZ ולא רק שאתה מבחין בו אלא שהוא גם באמת משפיע על המשחקיות שלך.

מנגד יש אנשים שאומרים שגם במסכי 60HZ עם 8MS זמן תגובה הם לא מבחינים בהבדל בינם לבין CRT, אז למה שיבחינו בהבדל בין זה לבין LCD 120HZ?

פורסם

אני לא מבחין בשום הבדל ונהנה בהחלט עם 3 מסכי U2311H.

פורסם

גם כשחרשתי על CS היו טענות בנושא מריחות וFPS וכד', אבל בחיים לא ראיתי שום דבר שקשור למריחה או כל דבר בסגנון, אפילו על הLCD הישן שלי שהיה מוגדר כ20MS (יש מצב שהם רשמו אז נורמאלי ולא G2G)

פורסם

באטלפילד, באטלפילד, באטלפילד... לא כל עולם המשחקים הוא רק באטלפילד.

אני בהחלט מאמין לך שאתה מבחין בהבדל בין 60HZ ל120HZ ולא רק שאתה מבחין בו אלא שהוא גם באמת משפיע על המשחקיות שלך.

מנגד יש אנשים שאומרים שגם במסכי 60HZ עם 8MS זמן תגובה הם לא מבחינים בהבדל בינם לבין CRT, אז למה שיבחינו בהבדל בין זה לבין LCD 120HZ?

1.כן אני קצת אובססיבי לבטלפילד, אבל כל משחק מהיר למעשה מושפע . (אפילו גלישה באינטרנט היא יותר חלקה , scrolling ).

2.לגבי האנשים שלא רואים הבדל בין CRT איכותי למסך 8MS בזמני תגובה ... אני מכיר אנשים כאלה אבל הם גם נעזרים בכלבי נחיה ומעדיפים בכלל מסכי מישוש ברייל ולא מסכי מחשב ויזואלים.

פורסם

מסתבר שכלבי הנחייה גם יודעים להקליד, כי יש לך שתי תגובות מאנשים כאלה מעליך. :)

פורסם

אולי הבעיה של המריחות היא לא משמעותית לאנשים כי הם התרגלו אליה.

אבל זה שאישה מתרגלת לבעל מכה זה לא אומר שזה בסדר גם אם זה מקובל עליה ! (אני גרוע במטפורה).

כנראה שהייתי צריך לבחור nickname אחר כמו videophile ולא vidoe , או פשוט לא הייתי צריך לראות מסך 120HZ בפעולה כי אז

גם אני לא הייתי רואה מריחות במסכי 60HZ והייתי חי מצויין עם דל U2312hm .

once you go 120HZ you'll never come back

פורסם

אולי הבעיה של המריחות היא לא משמעותית לאנשים כי הם התרגלו אליה.

בהחלט יכול להיות שאתה צודק.

מאידך, השאלה היא גם כמה ההבדלים שאנשים רואים נובעים מהבדלים אמיתיים וכמה משכנוע עצמי.

למיטב ידיעתי לא נעשו מחקרים אמיתיים "על עיוור" שבה אנשים ציינו את הרגשתם הסובייקטיבית בנוגע להבדלים ב"מריחות" בין מסכי LCD שונים, כדי לדעת איזה אחוז באמת מבחין בזה.

בכל מקרה זה לא משנה. כי אם משהו לא מפריע לאדם, לא משנה אם זה שם או לא, ולא משנה אם הוא באמת לא שם לב או שהוא התרגל. זה לא מפריע לו, אז למה לחפש פתרון לבעיה שלא קיימת אצלו?

כנראה שהייתי צריך לבחור nickname אחר כמו videophile ולא vidoe , או פשוט לא הייתי צריך לראות מסך 120HZ בפעולה כי אז

גם אני לא הייתי רואה מריחות במסכי 60HZ

אולי. אבל עכשיו זה כבר מאוחר בשבילך. לכן נראה שעבורך אין מנוס מלחפש מסך 120HZ שיספק אותך. אז מה, אתה מארגן קנייה קבוצתית? :)

פורסם

בהחלט יכול להיות שאתה צודק.

מאידך, השאלה היא גם כמה ההבדלים שאנשים רואים נובעים מהבדלים אמיתיים וכמה משכנוע עצמי.

למיטב ידיעתי לא נעשו מחקרים אמיתיים "על עיוור" שבה אנשים ציינו את הרגשתם הסובייקטיבית בנוגע להבדלים ב"מריחות" בין מסכי LCD שונים, כדי לדעת איזה אחוז באמת מבחין בזה.

בכל מקרה זה לא משנה. כי אם משהו לא מפריע לאדם, לא משנה אם זה שם או לא, ולא משנה אם הוא באמת לא שם לב או שהוא התרגל. זה לא מפריע לו, אז למה לחפש פתרון לבעיה שלא קיימת אצלו?

אולי. אבל עכשיו זה כבר מאוחר בשבילך. לכן נראה שעבורך אין מנוס מלחפש מסך 120HZ שיספק אותך. אז מה, אתה מארגן קנייה קבוצתית? :)

כן אני מארגן משהו בקרוב, אבל אני חדש פה ורציתי לראות האם אנשים בכלל מודעים למסכים האלה.

מודעות יש אבל ניסיון פיזי בשימוש שלהם לא לכן זה קצת לטחון מים לנסות להסביר במילים שהבדל של 50% פחות במריחות הוא משמעותי וזה לא אפקט פלסיבו.

אבל אני מבין את הטענות שלך וחלקם נכונות מאוד ובאמת לא נעשו מחקרים מדעיים על הנושאים הללו .

גם אם הקבוצת רכישה שלי תסתכם רק בבנאדם אחד עדיין אני מעלה את המודעות לדבר הזה שמפריע לי מאוד בטכנולוגיית ה-LCD.

פורסם

יש מודעות מסוימת לעניין, אך מוגבלת. באופן כללי יש הרבה אי-הבנה לגבי תופעת המריחות בLCD והגורמים לה, יש בלבול עם דברים כמו input lag וכו'. אם תחקור קצת תראה שיותר מפעם אחת, בדיונים על זמן תגובה שבהם אנשים "ננעלו" על מסכי 2ms כאילו זה "חובה" לגיימרים, הסברתי שכמעט אין לזה משמעות, וההבדל בין 60HZ ל120HZ הוא הרבה יותר משמעותי. אני מכיר את התופעה ואת הסיבות האמיתיות לה כבר כמה שנים, עוד כשמסכי ה120HZ הראשונים רק הוכרזו. לכן, על אף שלי עצמי העניין לא מפריע, ולמרות שאישית עוד לא התנסיתי במסכי 120HZ, אני לא נמנע מלהמליץ לאנשים שמצהירים על עצמם כ"רגישים מאוד למריחות" לפזול לכיוון של 120HZ.

לצערי, בדיוק כפי שאמרת בהתחלה - בשל המודעות המוגבלת (ואולי חלקית בגלל שהחשיבות היא כמעט אך ורק לנישת המשחקים), אין עדיין ביקוש גדול למסכי 120HZ. וזה אומר - היצע נמוך, כמעט כולו מבוסס TN, ומחיר גבוה יחסית. לכן בהחלט טוב שתקדם את המודעות על סמך הניסיון שלך, וכן ירבו כמוך.

לכל הפחות, זה יעודד אנשים להתעניין ולבדוק בעצמם, וסביר שחלק מהם גם יראו את ההבדל ויחליטו שהוא משמעותי עבורם. וככל שהביקוש יעלה, כך גם ההיצע, מה שאומר שנראה גם מסכים עם פאנלים איכותיים יותר שתומכים ב120HZ וגם ירידת מחירים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים