עבור לתוכן

התייעצות בנוגע לדרך גיבוי של המון מידע

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

התייעצות קטנה..

יש לי המון מידע שמאוד יקר לליבי.

כרגע יש לי 4 הארד-דיסקים ניידים, כולם 3.5 ובנפח של בין טרה לטרה וחצי.

בהתחלה שני הארד-דיסקים היו לגיבוי שני הארד-דיסקים האחרים. בעצם, כל המידע היה כפול.

כיום הגיע מצב שכל הארבעה מלאים, כל אחד במידע ייחודי. ז"א, אם איזשהו הארד-דיסק הלך, אז כל החומר הלך. אין גיבוי.

חשבתי על שתי אופציות ורציתי להתייעץ אתכם:

1. לקנות עוד הארד-דיסקים ניידים לגיבוי. פחות נוח ולא יודע כמה משתלם כלכלית.

2. לקנות מחשב ייעודי למידע שבעצם עליו יאוחסן על המידע (מדובר על נפח התחלתי של מעל 4 טרה) והארד-דיסקים הניידים יחזרו למטרתם המקורית - גיבוי, במקרה שקורה משהו למחשב. אותו המחשב, מלבד זאת, לא צריך להיות בשמיים (אולי אני אקנה כרטיס טלוויזיה למשל, אבל אין צורך בביצועים גבוהים או גיימינג, רק לאינטרנט, משרדי וצפייה של סרטים/סדרות, מוזיקה..). השאלה זה האם בכלל ריאלי לחבר למחשב הארד-דיסקים פנימיים בנפח כולל של 4-6 טרה.

מה דעתכם? והאם יש אופציה נוספת, טובה יותר?

אני באמת בלבטים פה, כי עם כל יום שעובר אני רק חושש מכך שזה יהיה יומו האחרון של איזשהו כונן נייד וחייב פיתרון שיהיה הגיוני, גם מבחינת נוחות וגם כלכלית.

רוב תודות!

פורסם
  • מחבר

היי

תודה על התשובה הזריזה :)

אם כן, אני מבין ממך שהאופציה הכי טובה היא מחשב נוסף

(אגב, לחלוטין לא יחובר לאינטרנט, אפילו לא סתם לרשת פנימית.. אם היה לי ממ"ד בבית, גם הייתי שם אותו שם.. אני קצת פראנויד)

אם כן, השלב הבא הוא לפורום מפרטים אני מניח :P

שוב, תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

חחחח אחלה (:

אז...

עוד דעות? (גם רק לחזק את מה שנאמר כבר ולהגיד "כן כן, מה שהוא אמר" יהיה מעולה)

פורסם

מחשב ועליו החומר (סכנה שספק ישרופ את הכל) או דיסקים חיצוניים או דיסקים פנימיים שלא מחוברים כל הזמן.

בתודה, יהודה

פורסם

http://www.tms.co.il/product/11745

עם להוסיף דיסקים קשיחים בRAID זה יכול לתת פתרון ממש טוב לבעיה שלך. אך לזה כמובן יש מחיר קצת ועוד קצת גבוה.

אך אני מעמין עם לחבר 4 דיסקים של 3T זה יתן לך 6T ב RAID שזה יגבה לך את כל מה שאתה צריך ללא חשש. גם עם דיסק 1 הולך אפשר להחליף ללא חשש שזה יפגע במידע...

אני מאחסן קצת פחות נפח ויש לי דגם יותר זול. אך זה עובד פשוט מצוין... (גם הרבה יותר קטן מי לרכוש מחשב חדש במארז MATX)

אולי אני מגזים ותקבל כאן פתרון יותר טוב מזה גם לכיס :)

פורסם
  • מחבר

יהודה - אכן כמו שKAKADU999 אמר, בוחרים ספק טוב..

ולגבי הניתוק של הדיסקים.. אני אוותר.. אני בגדול מנסה להימנע מסיבוך והסתבכויות

shus2000

נשמע מעניין, אבל אני חייב לציין שאין לי מספיק ידע או הבנה. אתה יכול לפרט לי טיפה, או להפנות אותי למקורות מידע, מה הכוונה בזה? בשרת nas? יתרונות/חסרונות?

בעיקרון אני כן רוצה, שיהיה אפשר לגשת למידע במהירות ולהשתמש בו (אם זה הארד דיסק נייד אז לחבר אותו, אם זה במחשב נוסף אז תהיה עליו מערכת הפעלה כמובן ויחובר למסך במידת הצורך..)

מה שכן, אני מעדיף להימנע מחיבור לאינטרנט לאותו המחשב/שרת. לא שיש לי חומר סודי או משהו, פשוט לא בא לי שחברה שלי למשל תוריד משהו שלא כדאי להוריד, וכל החומר והמידע יזדהם עם איזה וירוס או תולעת..

המון תודה!

פורסם

יהודה - אכן כמו שKAKADU999 אמר, בוחרים ספק טוב..

ולגבי הניתוק של הדיסקים.. אני אוותר.. אני בגדול מנסה להימנע מסיבוך והסתבכויות

shus2000

נשמע מעניין, אבל אני חייב לציין שאין לי מספיק ידע או הבנה. אתה יכול לפרט לי טיפה, או להפנות אותי למקורות מידע, מה הכוונה בזה? בשרת nas? יתרונות/חסרונות?

בעיקרון אני כן רוצה, שיהיה אפשר לגשת למידע במהירות ולהשתמש בו (אם זה הארד דיסק נייד אז לחבר אותו, אם זה במחשב נוסף אז תהיה עליו מערכת הפעלה כמובן ויחובר למסך במידת הצורך..)

מה שכן, אני מעדיף להימנע מחיבור לאינטרנט לאותו המחשב/שרת. לא שיש לי חומר סודי או משהו, פשוט לא בא לי שחברה שלי למשל תוריד משהו שלא כדאי להוריד, וכל החומר והמידע יזדהם עם איזה וירוס או תולעת..

המון תודה!

בשביל הסבר יותר מעמיק אני יבקש מי חבר לעזור לך... כי אני גם לא יותר מידי טוב בזה. אך אני יודע שממשק הוא נוח בנוסף אפשר לעשות הצפנה מלאה או חלקית לפי בחירה של התיקיות. גם נראה לי שאתה יכול לחסום שהמוצר יעבוד אך ורק ברשת שלך ללא גישה מבחוץ.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שרת NAS הוא למעשה שרת של דיסקים קשיחים ללא מחשב. בדרך כלל זה מארז שכולל חיבורי רשת USB, מאווררים וכו', אבל גם בקר שיודע לנהל את הדיסקים בתצורות RAID שונות. לא מדובר בפתרון זול.

בכל מקרה, אני חושב שהבעיה שלך היא לא גיבוי אלא פיזור. מה יעזור לך שרת דיסקים אם ייכנס גנב אליך הביתה ויגנוב גם את הדיסקים וגם את הגיבויים? או שריפה?

בסכום של 3000 שקל, אתה יכול לקנות כמה דיסקים קשיחים חיצוניים של 3TB ולפזר אותם גם במקומות אחרים.

בכל מקרה, אני מניח שמדובר בקבצי וידאו? האם למשל חשבת על להמיר אותם לסרטונים בפורמט פחות איכותי ולשמור אותם אונליין? ככה יהיה לך גיבוי נוסף במידת הצורך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים