עבור לתוכן

שאלה לגבי רשת באג

Featured Replies

פורסם

אם אתה חושב שעמותות דתיות עוסקות רק בהדפסת עלונים אני ממליץ לך לחקור את העניין שוב...

דרך אגב, מה הקשר לאלוף מחשבים?

• תגובות 39
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברוס לי - הכוונה שלי הייתה שאם כבר הוא תורם כסף אז שיתרום למשהו חשוב באמת. עם כל הכבוד חיי אדם חשובים יותר מלתרום לעמותת דתיות שישתמשו ב כסף הזה להדפיס ע וד עלונים. לא יודע למה רשמתי בעלי חיים, לא יודע על מה חשבתי

תראה אני לא יודע מה היה לך בתת מודע כשכתבת לא לתרום לעמותות צער בעלי חיים

אבל אני כן יודע מה עבר לך בתודעה כשכתבת נגד עמותות דתיות.- עברה בך השנאה שהתקשורת נוטעת באנשים חסרי אופי

אילו היה לך שמץ מה זה גמ"ח ואילו דברים עושות העמותות האלה, אז לא היית כותב את דברי השטנה האלה

דרך אגב כדאי שתדע שכל פעם שאתה תורם לאיזושהי עמותה חילונית אז מהכסף הזה מקבלים משכורת מנהלי העמותה, להבדיל מעמותות דתיות שם הכל נעשה בהתנדבות(לשם שמיים)

פורסם
  • מחבר

בס"ד

בינארי, מה שאתה כותב זה נחמד, אבל ההלכה לא אומרת שאת הגזילה יש להחזיר לנגזל בלבד. מה אם הנגזל נפטר ואין לו יורשים, או למשל אין שום אפשרות לאתר את הנגזל? למי תחזיר?

דבר שני, ובלי קשר להלכה, אני לא מבין את השיקול שלך. אז מה אם ה-200 ש"ח האלה לא יזיזו לבאג? העובדה שהבעלים שלהם עשיר לא אומרת שלא צריך להחזיר להם את הגזילה (וזה נכון כמובן לכל עשיר אחר).

לתרום לנזקקים זה דבר יפה מאוד, אבל לא צריך לגנוב מהעשירים עבור זה (את זה נשאיר לרובין הוד...).

הוצאת לי את המילים מהפה :)

אם באמת לא אוכל לדעת מי הנגזל או כיצד ליצור איתו קשר (ונראה שזה מה שיקרה) הרב שאני מתייעץ איתו אמר לי לעשות בזה צרכי ציבור ולהתפלל שאולי הנגזל או קרוביו יהנו באופן כלשהו מהכסף, כך שיש משהו בדברי מי שהציע לא לתרום דווקא למקום תורני. אם כי מה שכתבו כאן הוא נכון שגמחי"ם עושים הרבה מעבר להדפסת עלונים..

שוב תודה לכולם על התגובות.

פורסם

את נושא ההלכה לקחתי מכאן :

בקשר לכך שציינתי שאני חוזר בתשובה; רציתי להסביר מדוע עולה בי הרצון לתקן את מעשיי ולמה דווקא להחזיר את הגניבה לבעלים (לפי ההלכה צריך להחזיר את הגזלה לנגזל או ליורשיו ולא למישהו אחר)
גם אם זה לא כתוב בהלכה זה עדיין הגיע מאיפה שהוא, ומכיוון שמדובר בהקשר של חזרה בתשובה סביר להניח שגם עניין זה נלמד על ידי p7972 באותו הקשר

מה שנאמר על עמותות דתיות לא מדוייק, אבל לצערינו (אני וחלק גדול מאזרחי ישראל) קרוב מאוד למציאות לגבי חלק גדול (לא כל !) העמותות הדתיות. הרבה מהעמותות האלה עובדות על מה שנקרא על פני השטח "מורשת וזהות", אבל מתחת לזה מדובר בתעשייה של החזרה בתשובה. ועוד יותר חמור, שהפעילות של גופיי ההחזרה בתשובה / כפייה דתית רחבה ביותר, רעה לכל אזרחי ישראל שאינם קיצוניים, וההיקף וההשלכות שלה לא נמצאים בכלל במודע של רוב העם שנפגע ממנה

אחד מהדברים שהדליק לי מנורה אדומה הוא, ש p7972 חוזר בתשובה בצורה חגיגית ביותר, וממש עשה מזה פרוייקט. בדרך כלל מי שמחליט לבחור לעצמו דרך חדשה מרצונו בוחר אותה והולך בה, ומתקדם לאיפה שהוא רוצה. העובדה שהחזרה בתשובה הזאת נראית כמו "פרוייקט" מעלה את השאלה אם p7972 בכלל בחר את זה בעצמו, או שה "פרוייקט" הזה מתוכנן בשבילו על ידיי מפעל ההחזרה בתשובה שאליו הוא הגיע, וכנראה שעדיין לא מכיר טוב לאיפה המפעלים האלה הולכים

ובכן, המפעלים האלה (חבד ומי לא) _אינם_ מייצגים את העם היהודי. האנשים מאחורי המפעלים האלה מקורבים ביותר לאותם קיצוניים בדיוק שעוסקים בהדרת נשים, מאבקים נגד גיוס לצהל ונגד מפעל אינטל, וחלק גדול מיתר הכפייה הדתית הממוסדת במדינה. אחד מהדברים החמורים שקורה במעגל קיצוני זה הוא דיכוי מחשבה עצמית וחיפוש תשובות עצמי. ההלך הכללי הוא שהולכים אם כל שאלה לרב, ואילו חומרים מבחוץ (אינטרנט, מחשב) הם אסורים. יותר מזה, לפחות חלק מהידע הדתי עצמו הוא שקר, וזה לא מונע ממפעלי ההחזרה בתשובה להשתמש במידע שקרי כדי להחזיר בתשובה (ולבנות על זה שמי שקורא את החומר שלהם לא הולך מייד לבדוק ולחקור אלא פשוט מאמין), וכן נעשים מאמצים למנוע ממי שנולד בפנים לגלות את התשובות בחוץ (היעדר לימודי ליבה בבתי ספר קיצוניים, צנזור אינטרנט וכדומה)

אני לא רוצה להיגרר כאן לויכוח דתי כי הנקודה שאני רוצה לעלות היא לא על דת בכללי ואני לא רוצה שהדיון יהפוך לכזה. הנקודה שאני רוצה לעלות היא על מערכת ספציפית שפועלת בחסות הדת. אני רוצה בבירור להזהיר את p7972 מפניי המערכת הזאת

ו p7972, אני מעריך את זה שאתה רוצה לתקן את מה שנעשה, וזה טוב באותה מידה בין אם אתה חוזר בתשובה או סתם נזכרת בזה והחלטת לתקן בלי כל קשר ל "בחירת דרך". אבל מה שלא תעשה לא יוכל להשפיע עלהעבר אלא רק על העתיד. לכן זה איםה שאתה אמור לתכנן מה יהיו ההשפעות. לא איך למצוא את השאריות של חברה שכבר לא קיימת, אלא איך עכשו לעשות משהוא שיעשה את ההשפעה הטובה ביותר לעתיד הקרוב, בשביל מישהוא שבאמת יקבל את העזרה שלך - שיאכל טוב יותר השבוע, שיהיה לו ספר לקרוא או אינטרנט לגלוש, או שיוכל לחמם טוב יותר את הבית. זה לא חייב להסתכם ב 200 שקל מזומן - יכול להיות שאתה תעשה הרבה יותר טוב מזה אם תיתן לילד ספר / סרט שיש לך ואתה לא צריך / DVD לפתוח בו את הסרט

פורסם

הבנתי.

אני בטוח שמיודענו פותח השרשור חש הקלה גדולה מאוד לאחר שבן אדם שהוא כלל לא מכיר וכינויו מורכב מהספרות אפס ואחת בפורום כלשהו באינטרנט דאג להזהיר אותו מהגורל הצפוי לו באם ילך שולל אחר תעשיית החזרה בתשובה.

פורסם

לא בא לזלזל אבל אם כבר יצאת במסע לטהר את שימך לא עדיף לתת לצדק לעשות את שלו? אם יש צורך שתיענש- שכך יהיה, כל דבר אחר נראה לי די צבוע.

פורסם

אני לא מחפש לתת לאף אחד תחושת הקלה. מהחיים האמיתיים בחוץ לא קלים, לא הוגנים, אבל אמיתיים וראויים לחיות אותם כמו שהם

כל דבר שהוא מעבר לזה שקול לשימוש בסמים

פורסם

עזוב בחייך.

תראה, אני לא מכיר אותך אישית, רק מההודעות כאן בפורום, ואתה יודע מה, אתה בדרך כלל כותב לעניין.

אבל אני מוכרח לומר שהתגובה הקודמת שלך היתה פשוט חצופה.

בא בן אדם, ובגלל שזה פורום של חובבי מחשבים מחליט לשאול כאן שאלה מאוד מסויימת. בטח שמת לב שמונה ההודעות שלו הוא אפס עגול, זאת אומרת שהוא כמו עובר אורח בפורום.

יש לך אפשרות לעזור לו עם הבקשה שלו? תבורך.

אין לך אפשרות? אתה מוזמן להמשיך לשרשור הבא שמעניין אותך.

מי אתה שתטיף לו מוסר על הדרך שבה הוא בחר?

כן עשה מזה פרויקט, לא עשה מזה פרויקט, מה זה עניינך?

למה אתה חושב שהשקפת העולם שלך אמורה לעניין אותו?

מצחיק שאתה כותב שאתה לא רוצה להכנס לויכוח דתי, אבל מתחיל את התגובה עם ארבע פסקאות שהן האמא של הויכוח הדתי.

אני במקומך הייתי מוחק את רוב ההודעה ומשאיר רק את הפסקה האחרונה. לא שיש בה הגיון לדעתי, אבל היא לפחות קשורה איכשהו לנושא.

אתה מוזמן לא להקשיב לי,

שבוע טוב.

פורסם
  • מחבר

בס"ד

יאיר אני מודה לך מאוד אך אין צורך שתכנס לעימות עם אחד מחברי הפורום.

כמו שכתבת אני כאן רק בגלל שאלתי וככל הנראה את התשובות שאפשר לקבל כאן כבר קיבלתי.

אז שוב אני מודה לכל מי שכתב ועזר.

רק אוסיף דבר קטן לMothership- לא נראה לי שמישהו חושב שעל גניבה של ילד בן 12 צריך לשבת במיוחד כשמדובר על סכום לא ממש גדול, ובכל זאת קורה לא פעם ולא פעמיים שמגזימים בעונשים או שהדבר יכול להתפרסם (במיוחד כשמדובר על אדם דתי) ואין מקום להרחיב.

פורסם

רק רציתי להביע את דעתי. כל הכבוד לבן- אדם הזה שמכיר בטעות שלו ובכלל רוצה לתקן אותה.

בלי קשר לדתי או לא דתי. אתה נשמע לי אדם טוב ואני מקווה שיהיו יותר כמוך, ולא חשוב לי דתיים או לא.

אני, אגב, לא הייתי צריך להתמודד עם זה.

כשהייתי בן 4 גנבתי צעצוע מהגן שלי. למחרת אמא שלי הכריכה אותי להחזיר לגננת. בשיא הרצינות, הטראומה והבושה כל כך הפריעו לי שלא חשבתי יותר על לקחת משהו שלא שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים