עבור לתוכן

שאלה לגבי רשת באג

Featured Replies

פורסם

מה זאת אומרת?!

אתה לא יודע שכל הדתיים הם צדיקים וכל החילונים הם פושעים חסרי מוסר?

מה אוכל אותך?

הבן אדם חזר בתשובה וזה מה שגרם לו לרצות לנסות לתקן את מה שהוא עשה לפני 8 שנים.

• תגובות 39
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא תהיה שום התערבות משטרתית על דבר מה שנגנב לפני 8 שנים

נכון אתה צודק יש חוק התישנות אחרי 7 שנים

פורסם

מה אוכל אותך?

הבן אדם חזר בתשובה וזה מה שגרם לו לרצות לנסות לתקן את מה שהוא עשה לפני 8 שנים.

אי אפשר לתקן את זה. אנחנו צריכים לחיות עם מה שעשינו בעברינו. אפשר רק להתקדם הלאה.

גם אם אפשר - הטענה היא שזה לא צריך להיות קשור ל"חזרה בתשובה". אני לא דתי (וגם לא קרוב) ותופס את עצמי כבן אדם מוסרי וטוב.

(וכך גם רבים אחרים)

פורסם
  • מחבר

בס"ד

תודה על כל התגובות וההצעות.

בקשר לכך שציינתי שאני חוזר בתשובה; רציתי להסביר מדוע עולה בי הרצון לתקן את מעשיי ולמה דווקא להחזיר את הגניבה לבעלים (לפי ההלכה צריך להחזיר את הגזלה לנגזל או ליורשיו ולא למישהו אחר). חלילה מלחשוב שהדבר נכתב כדי להשמיץ את מי שאינו מקושר ליהדות, חברים מאוד קרובים אליי לא שומרים תורה ומצוות אבל אני מעריך אותם,כמו שכתב THE AVATAR לא חסרים אנשים מוסריים וערכיים מאוד החזרה בתשובה לא נגרמה מראיה שלילית על 'העולם החילוני' אלא מהדברים החיוביים שנמצאים בדת, מה שיחפש ימצא גם הוא.

אוסיף עוד שוודאי שהרהורי חרטה עלו בי גם לפני התקרבותי ליהדות (בכלל ראיתי את עצמי כאדם טוב ואין תקרית בודדה שקרתה בהיותי בן 12 מעידה דבר) אך החזרה בתשובה גרמה לי להבין שלא די בחרטה אלא יש להוסיף מעשה (במקרה הזה בכל אופן שהדבר בר ביצוע).

LOL ו- THE AVATAR מה שכתבתם הוא האופציה השניה העומדת לרשותי במידה ולא אוכל להחזיר את סכום הגניבה לבעלים אך שוב זו אופציה משנית (אם כי בהחלט יכולה להיות יותר מועילה).

פורסם
  • מחבר

בס"ד

ל-Alex-k אני לא מורשה לשלוח הודעות פרטיות לכן אני פונה אליך דרך ההודעה הזאת, בקשר למה שהצעת במידה ואתה חושב שזה יכול להועיל ואפשר לקבל כך מידע אני אשמח. רק חשוב שתדע שאני לא רשום באתר שם (ואני גם מעדיף שלא להרשם) אז תצטרך לעדכן אותי

אם יש תגובה רלוונטית אז קח את זה בחשבון.

תודה :xyxthumbs:

פורסם

גם אם העובד נקנס בשעתו על הגנבה (ואני בספק כי קודם כל זה לא חוקי ושנית במקרה הכי גרוע עלו על חוסר בספירת מלאי תקופתית) לא תמצא שום תיעוד. אף אחד לא יטרח לחפש. חבל על הזמן והמאמץ.

פורסם

יש לך מספר אפשרויות כמו שהציעו- או לפתוח תיבה חדשה של מייל ולשלוח לשירות הלקוחות שלהם מייל ישירות

אפשרות שנייה-להתקשר אל שירות הלקוחות שלהם ממספר חסוי..

וכמו שאמרת בעצמך יש גם אפשרות של תרומת הכסף למשהו כללי (גמח לדוג)

בהצלחה

פורסם

תנסה להיזכר אם גנבת מסטיק מהשפורסל כשהיית ילד, אם כן תשלח צ'ק לנוחי דנקנר, שמעתי שהוא בצרות פיננסיות כרגע.

פורסם

אני שובר קצת את רוח הדברים כאן, אבל כנגד החזרה בתשובה שלך אני רוצה לעלות שאלה :

מה שקרה לרשת עתיד מחשבים - קרה (נסגרה, נקנתה על ידי באג, ....) ה 200 שקל שלך, וגם לא הסליחה שאוליי תקבל, לא יחזירו את עתיד מחשבים לתחייה. אם באג קנתה אותם, אז ה 200 שקל שלך לא יזיזו לבאג בכל מקרה. רק ההתעסקות של המנהלים אם המכתבים שלך ייתכן שתעלה להם יותר מזה (מבחינת זמן = כסף)

ובכן, בהלכה (או בדברי הרבנים) כתוב שעליך להחזיר את הסכום לנגזל בלבד. אבל שאלה : לאור שיקולים אלה, כנראה שלא יצא לאף אחד כלום מה 200 שקל האלה. מובן שתעשה הרבה יותר תועלת ישירה אם תתרום את ה 200 שקל לאיפה שכן יש להם משמעות : נוער בסיכון, ארגון יד לנזקקים (ולא רק בקטע של אוכל, עוד מעט יבוא חורף ואנשים יצתרכו כסף חי רק בשביל לשלם חשמל על חימום הבית לצורך קיומי), וכדומה

כדאי לעלות כאן שאלה : האם ההלכה ודברי הרבנים הם תמיד הדבר הנכון לעשות ? האם לא עדיך לחיות על שיקול דעת עצמאי תמיד, בכל מצב ?

תבדוק את מה שעומד מאחורי ה "תשובה" שאתה חוזר בה. תפעיל שיקול דעת. לפעמים האור שאתה שואף אליו הוא בעצם הנאון במלכודת יתושים

פורסם

ממה שאני מכיר, אם הוא ישאל רב, התשובה תהיה דומה למה שאתה אומר (11010010110)

פורסם

בינארי, מה שאתה כותב זה נחמד, אבל ההלכה לא אומרת שאת הגזילה יש להחזיר לנגזל בלבד. מה אם הנגזל נפטר ואין לו יורשים, או למשל אין שום אפשרות לאתר את הנגזל? למי תחזיר?

דבר שני, ובלי קשר להלכה, אני לא מבין את השיקול שלך. אז מה אם ה-200 ש"ח האלה לא יזיזו לבאג? העובדה שהבעלים שלהם עשיר לא אומרת שלא צריך להחזיר להם את הגזילה (וזה נכון כמובן לכל עשיר אחר).

לתרום לנזקקים זה דבר יפה מאוד, אבל לא צריך לגנוב מהעשירים עבור זה (את זה נשאיר לרובין הוד...).

פורסם

בחיי שאני לפעמים קורה תגובות של אנשים ומתבייש בכך שהם חלק מהעם שלי.

פותח הדיון חזק ואמץ. אין לך מה לפחד מהתנכלות משטרתית כי חלה התיישנות על המקרה וגם בגלל להחזיר 200 שקל אחרי כל כך הרבה שניפ ועוד מרצונך החופשי. אף אחד לא יעשה לך כלום, המשטרה לא עד כדי כך אטומה.

בכל מקרה אני מציע שאין לך מה להתעסק עם באג. תנסה לברר מי הבעלים של אלוף מחשבים ותשלח לו במכתב רשום את הכסף.

במידה ואתה לא מצליח ליצור עימו קשר, תעגל את הסכום כלפי מעלהה ותתרום לעמותה כלשהי. אנא השתדל שהוועדה אכן תהיה לגיטימית והכסף ילך לנזקקים. חולי סרטן או חסרי בית או משהו בסגנון. אל תתרום לעמותות פוליטיות או לעמותות דתיות

בנימה אישית כל הכבוד. מדינת ישראל כיאה למדינת עולם שלישית תומכת בגניבה ובפירטיות בין אם זה גניבה בפועל ובין אם זה הורדת תכנים המפרים זכויות יוצרים באינרטנט. טוב לדעת שיש אנשים ישרים בארץ הזאת

פורסם

אתה מתכוון אלי ::) ?

פורסם

ובכן, בהלכה (או בדברי הרבנים) כתוב שעליך להחזיר את הסכום לנגזל בלבד(דרוש מקור).

כדאי לעלות כאן שאלה : האם ההלכה ודברי הרבנים הם תמיד הדבר הנכון לעשות ? האם לא עדיך לחיות על שיקול דעת עצמאי תמיד, בכל מצב ?

תבדוק את מה שעומד מאחורי ה "תשובה" שאתה חוזר בה. תפעיל שיקול דעת. לפעמים האור שאתה שואף אליו הוא בעצם הנאון במלכודת יתושים

הוא כבר חזר בתשובה! הוא כבר ראה את האור וזה לא היה של MOSQUITO! הוא רק מנסה להחזיר 200 שקל לבעליהם[quote

אל תתרום לצער בעלי חיים או לעמותות דתיות

קודם כל למה?

ושנית כל מה ההגיון לומר לבן אדם שחזר בתשובה, לא לתרום לעמותות דתיות?

לא לצער בעלי חיים?????????

השנאה אוכלת אותך! הייתי מצפה שתגיד לו לא לתרום לחמאס או לחזבאללה או לשלום עכשיו וכדומה

פורסם

לא יאיר, לא התכוונתי אליך אלא לכל אלה שירדו עליו (נדמה לי שזה לא אתה, אני לא מתכוון לעבור על כל הנושא מחדש)

ברוס לי - הכוונה שלי הייתה שאם כבר הוא תורם כסף אז שיתרום למשהו חשוב באמת. עם כל הכבוד חיי אדם חשובים יותר מלתרום לעמותת דתיות שישתמשו ב כסף הזה להדפיס ע וד עלונים. לא יודע למה רשמתי בעלי חיים, לא יודע על מה חשבתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים