עבור לתוכן

SSD ככונן יחיד למחשב חדש (וזול)

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני קונה להורים שלי בקרוב מחשב חדש סביב ה-2000-2200 שקל.

עד עכשיו תיכננתי לקנות כונן 500GB סביב ה-380 שקל, אבל בעקבות הקנייה הקבוצתית אני נוטה כרגע לSSD 128 סביב ה-450 שקל

אציין שבמחשב הנוכחי (בן 5) יש להם דיסק 80GB והם לא מנצלים אפילו חצי ממנו, כך שנראה לי טפשי לקנות 500GB שהם לא ינצלו אם ב-70 שקל יותר אני קונה כונן קטן יותר (שגם אותו לא בטוח שהם ינצלו) אבל מהיר יותר (שייתן להם פיצוי על התקופה האחרונה שהמחשב שלהם זז כמו צב ומרעיש כמו פיל).

ואז נשאלת שאלת האמינות ואורך החיים ושהטכנולוגיה חדשה, ושלא הייתי רוצה שיהיו להם בעיות כאלה...

האם הSSD של אינטל מספיק "בוגר"? אם יהיו לא עידכוני חומרה, זה סיפור רציני לעדכן או משהו פשוט יחסית?

תודה רבה

פורסם

קודם כל, זו בחירה נכונה מבחינת ההורים שלך, בדיוק מהסיבות שהזכרת - עדיף מהירות ואיכות על פני כמות במקרה שלהם.

אינטל נחשבת בין האמינים בשוק מבחינת איכות מוצרים.

למרות ששוק ה SSD הוא יחסית צעיר, אינטל כבר הוכיחה בו את אמינותה.

דגם ה 330 שלהם הוא חדש, אבל בינתיים אין שום תלונות יוצאת מהכלל.

מבדיקות של אתרים כדוגמת anandtech, נראה כי לא רק שה SSD הקיימים הם אמינים לאורך זמן, (מבחינת הזדקנות התאים, ומותם) אלא שפוטנציאלית אורך החיים שלהם הוא יותר ארוך משל דיסקים קשיחים. וזה לפני חישוב הפגיעות הרבה של דיסקים קשיחים. (זעזועים)

מה שגם אינטל הלכה צעד קדימה ומשתמשת באחד הצ'יפים כדי לכסות על מוות של תאים בין השאר. (לכן זה 120GB ולא 128GB) מה שחלק מהמתחרות בשוק לא עושות, לדוגמת ה m4.

קח בחשבון שלפני שבועיים ה 330 עלה 570-630 שח. המחיר הנוכחי הוא בעקבות הקניה הקבוצתית, וכנראה יהיה מעט טוב יותר בקבוצתית.

אבל יש סיכוי טוב שהמחיר יעלה ויחזור למקומו הקודם מיד לאחר סיום הקניה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים