עבור לתוכן

שדרוג מחשב ישן בעזרת כונן ssd

Featured Replies

פורסם

שלום, ברשותי מחשב בן 5 שנים עם מעבד core 2 duo ו2 ג׳יגה זכרון.

הדיסקים הקשיחים שלו כבר ישנים ומרעישים והמהירות בהתאם, רציתי לשאול האם כונן ssd בעל נפח קטן למטרת מערכת הפעלה ותוכנות יראה שיפור כל שהוא?

כמו כן ראיתי המון קינפוגים שאנשים מבצעים למערכת ההפעלה לאחר התקנת כונן ssd, האם זה באמת נחוץ? האם כונן ssd לא יכול להחזיק את ה5 שנים ללא קינפוגים ותחזוקה מיוחדת כמו כונן רגיל? המחשב הוא מחשב עבודה שפועל קבוע ומריץ הרבה חלונות של דפדפן, פוטושופ, לפעמים משחקים וכו..

שאלה אחרונה, כאשר הבקר של הכונן מזהה שהוא מתקרב למספר הכתיבות המקסימלי, האם תהיה לי התראה כל שהיא לפני שהכונן ימות? למשל דיסק קשיח רגיל לרוב עושה רעשים לפני המוות ואז יש זמן לגבות,

בתודה, עדי.

פורסם
  • מחבר

יש למישהוא רעיון?

פורסם

1. יראה שיפור

2. קנפוגים- לא חייב, אבל זה חצי שעה גג עבודה חד פעמית אז למה לא

פורסם
  • מחבר

תודה, אשמח לגבי פירוט לאורך חייו של הדיסק והאם ישנה התראה כלשהיא לגבי זה?

מדבר היחידי שמטריד אותי זה שהדיסק מת ישר ללא כל סימנים מקדימים ואז אין אפשרות לגבות, שלא כמו דיסק קשיח רגיל שעושה רעשים וקורס אבל עדיין אפשר להשתמש ולגבות ממנו

פורסם

מישהו יכול לפרט על הקינפוגים?

פורסם
  • מחבר

מדריך לקינפוג הSSD במערכת הפעלה 7:

פורסם

תודה, אשמח לגבי פירוט לאורך חייו של הדיסק והאם ישנה התראה כלשהיא לגבי זה?

מדבר היחידי שמטריד אותי זה שהדיסק מת ישר ללא כל סימנים מקדימים ואז אין אפשרות לגבות, שלא כמו דיסק קשיח רגיל שעושה רעשים וקורס אבל עדיין אפשר להשתמש ולגבות ממנו

קודם כל, דיסק קשיח רגיל יכול לקרוס לך ישר בלי התראה מוקדמת, ואז הוא יעשה רעשים אבל כבר יהיה מאוחר מידי. אף פעם אין לסמוך על רעשים מהדיסק כדי לקבוע האם הוא תקין או לא, ובכל מקרה יש לגבות קבוע בלי קשר למצב הדיסק.

לגבי ה SSD, דווקא בכוננים האלו יש אינדיקציה ברורה לגבי אורך חייו. מכיוון שאין בהם חלקים נעים, אורך חייהם נקבע לפי מחזורי כתיבה (כמה כתבת לSSD), זה נתון שמופיע בנתוני S.M.A.R.T ואפשר לבדוק את זה בצורה פשוטה על ידי התוכנה CrystalDiskInfo. מספר מחזורי כתיבה מקסימלי(כמה אתה יכול לכתוב עד שהדיסק מגיע לסוף חייו), זה תלוי ב SSD ובדרך כלל תמצא נתון זה בביקורות על הכונן.

אבל שוב, אל תסתמך על זה, וכדאי תמיד לגבות קבצים חשובים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה והזמן שהשקעת בכדי לכתוב אותה, יש אומרים שהכונן יכול להחזיק בקלות 3 שנים ויש שאומרים 10 שנים,

עדיין לא מצאתי נתונים מדוייקים בנושא הזה,

בכל מקרה הSSD יתפסו את מקום הכוננים הרגילים בעוד מספר שנים לדעתי, והגיע הזמן כי הדיסק הקשיח הוא צוואר הבקבוק במחשבים של היום.

פורסם

זה תלוי בכמה מידע אתה כותב לכונן.

יש לי Crucial M4 128GB, שיש עליו וינדוס ותוכנות, מתקין עליו לפעמים משחקים. אבל אני לא עושה פעולות כמו עריכת סרטים שהן כותבות הרבה לדיסק.

הכונן שלי מיועד ל 3,000 מחזורי כתיבה. הוא ברשותי שלושה חודשים, ולפי S.M.A.R.T ניצלתי 8. שזה אומר כ-32 מחזורים בשנה אם אשתמש בו באותו קצב, והכונן ישרוד תיאורתית 93 שנים.

זה כמובן לפי נתוני יצרן, אבל אפילו אם הם אינן מדויקים, עדיין מקבלים פה זמן ארוך מאוד שהכונן לא יהיה רלווטי הרבה לפני שהזמן הזה עובר.

פורסם

מעקב

גם לי יש את ה-128 של CRUCIAL -

אני מאוד מרוצה ממנו - ואכן הגיע זמנו של הדיסק הקשיח המכני להיעלם - או לכל הפחות להצטמצם.

כמו כן אני מאמין שבקרוב מאוד מחירם של SSD מבוססי PCIE ירד אל העם ואז יהיה ממש כיף גדול

היום זה עדיין כמעט כפול - הערכה שלי עוד שנתיים...

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227745&nm_mc=OTC-FroogleNEW&cm_mmc=OTC-FroogleNEW-_-Solid+State+Disk-_-OCZ+Technology-_-20227745

פורסם
  • מחבר

House M.D

האם ביצעת שינויים בהגדרות המערכת כמו הפעלת TRIM והגדרות נוספות?

האם המחשב שלך פועל כל הזמן? תודה

מה ההבדל בין הכונן שמחובר לPCIE לבין הכונן שמחובר בSATA?

איזה סוג חיבור יותר אמין ומהיר?

פורסם

House M.D

האם ביצעת שינויים בהגדרות המערכת כמו הפעלת TRIM והגדרות נוספות?

האם המחשב שלך פועל כל הזמן? תודה

אם אתה מתקין וינדוס מחדש על ה SSD, מה שמומלץ לעשות, הוא מפעיל לך TRIM אוטומתית. מה שעשיתי : התקנתי דרייברים לצ'יפסט של AMD, ביטלתי שחזור מערכת + pagefile (שזה מומלץ אם יש לך כמות גדולה של זיכרון, וזה פשוט מגדיל את נפח האחסון הפנוי שיהיה לך) וביטלתי מצב שינה שזה פינה לי 8GB.

כפי שאמרתי אורך חיי הכונן נקבע לפי כמות המידע שאתה כותב אליו, ולא לפי כמות שעות הפעילות שלו. אם תבטל את מה שאמרתי למעלה ובמיוחד ה pagefile, לא ייכתב הרבה מידע לכונן.

פורסם

...

מה ההבדל בין הכונן שמחובר לPCIE לבין הכונן שמחובר בSATA?

איזה סוג חיבור יותר אמין ומהיר?

הבדל עצום במהירות הגישה וגם לדעתי יותר אמין (כי אתה עוקף את כל ממשק ה-SATA)

לצערי עדיין יקר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים