עבור לתוכן

תסבירו לי משהו שקשור לתרנגולות

Featured Replies

פורסם

לא יודע אם זה מסרטן, אבל זה בטוח לא בריא.

אתה תמיד יכול לגדל תרנגולת בחצר.

• תגובות 97
  • צפיות 11.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הפרה ועוד איך קורסת ממחסור חמור בסידן - בד"כ פשוט נותנים לה תוספי מזון כדי למנוע זאת. הפרות בתעשיית החלב מעוותות גנטית כך שהגוף שלהן מפיק הרבה יותר חלב ממה שהן מסוגלות לעמוד בו, ונוסף על כך הן מוזרעות (שלא להגיד נאנסות) כך שכל חייהן (חוץ מבערך 60 יום בשנה) הן נמצאות בהיריון או בתקופת ייצור חלב (הנקה, רק שאף אחד לא יונק כי העגל נלקח בימים הראשונים לחייו). תגגל milk fever.

אני מקווה שאתה צוחק כשאתה אומר "אין שום חישוב כלכלי" :kopfpatsch: , כל התעשייה הזאת מבוססת על חישוב כלכלי ועל דרכים לסחיטת גופם של בעה"ח עד טיפת הדם האחרונה במחיר הכספי הנמוך ביותר (דוגמה).

ותרנגולות שכלואות בכלוב כל חייהן בלי יכולת לזוז הן ממש לא בריאות (לא יודע אם רזות, אבל בטח לא בריאות)... :nixweiss:

הסיבה היחידה שהן לא מתפגרות היא שמלעיטים אותן בתוספי מזון.

בואו נבהיר את זה פעם אחת ולתמיד, כדי שאלו שלא יודעים או לא מבינים ידעו ויבינו.

פרות לא קורסות מחוסר סידן בגלל חליבה. הנקודה מספיק גדולה?

בתור מושבניק שהיה 20 שנה קבור בחרא של פרות, מעולם לא קרסה פרה מחוסר סידן,

לא אצלנו או אצל המשקים האחרים במושב או בכל האיזור שלנו, קל וחומר לא ממחסור ח-מ-ו-ר בסידן.

ומאחר והועלה הצ'יזבט הזה, יבוא מי שטוען ככה ויוכיח.

עד אז למי שאין הוכחה לסיפור מגוחך שכזה, ולכל הסיוון כהן האחרים בבקשה לשתוק ולא להטעות.

פרות מקבלות תזונה המכילה יותר ממה שהגוף היה מקבל בטבע. בין אם זה הבליל, התערובת, התחמיץ, פירות ההדר בעונה,

הירק הטרי הכלול מתירס, אספסת, זון, תלתן, דוחן וסתם ירק פרא. בל נשכח את הקש, והחציר.

כל זה כדי שלפרה יהיה מגוון ולגוף שלה יהיה כל מה שהוא צריך. פרות לא מקבלות תוספי מזון. די עם האגדה האורבנית הזו.

כמו כן, כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, בשלב מסויים הפרה מפסיקה להניב חלב.

נאנסות ??? טוב שלא הגזמת.

העגל אמנם לא יונק ישירות אבל הוא כן מקבל את החלב של הימים הראשונים עד שהחלב מתאזן. חלב הימים הראשונים לאחר הלידה אסור לשיווק.

פרות לא מעוותות גנתית (תגיד מאיפה אתה שואב את כל הממבו ג'מבו הזה?) הן מושבחות גנתית. יודע מה ההבדל?

בהשבחה לוקחים פרה טובה שמייצרת הרבה חלב ובעלת נתוני בריאות מצויינים, ומרביעים אותה עם פר בעל ייחוס טוב.

עושים את זה גם בסוסים אתה יודע.

עיוות גנטי זה מה שקורה במוח של זה שמכניס לך את כל השטויות האלו.

יש לך ביסוס לכל הטענות שאתה מעלה?

אני הייתי שם, חייתי את זה, הייתי ברפת שנים, עשיתי שם בקרים וערבים.

אני במקרה יודע על מה אני מדבר.

אתה יודע על מה אתה מדבר?

פורסם

כאמור - הפרות לא קורסות בגלל שהן מקבלות תוספי מזון. ברור שלא נותנים להן כוס מים ואומרים להן "תבלעי". התוספים נמצאים בתערובות המזון שניתנות להן.

http://www.phibroisrael.com/feedadditives_cattles.aspx?pid=635

http://www.bar-magen.com/proDt.asp?proId=50&pCId=6&id=3

http://www.ambar.co.il/Media/Doc/%D7%AA%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA%20%D7%9C%D7%A2%D7%A0%D7%A3%20%D7%94%D7%A8%D7%A4%D7%AA%20-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%202012.pdf

להלן ציטוט מדו"ח מבקר המדינה משנת 2008:

"חוסר שקיפות בתחום תוספי המזון: בעלי חיים מקבלים תוספי מזון מכל מיני סוגים. רשימת תוספי המזון שמקבלים בעלי חיים אינה מתפרסמת לציבור. עקב כך הציבור אינו יכול לדעת אילו תכשירים מורשים לשימוש ולאילו מטרות"

אני ממש לא ממציא דברים. אם אתה רוצה אני יכול להפנות אותך לסטודנט לחקלאות שיספר לך בדיוק מה מלמדים אותו על תוספי המזון הניתנים לבעה"ח במשקים. [אם הוא יסכים כמובן]

מושבחות גנטית = מעוותות גנטית. תעשיית החלב רואה זאת כהשבחה מכיוון שהיא עושה יותר כסף. מבחינה אבולוציונית/הישרדותית זה עיוות כי הפרה מייצרת יותר ממה שהיא אמורה ונפגעת מכך. כל פעם שנולדה פרה עם פאק גנטי כזה שגרם לה לייצר יותר חלב, בני האדם לקחו אותה והרביעו אותה עד שהגיעו לפרות ה"מושבחות" שיש היום. פרה שמייצרת הרבה חלב היא לא "פרה טובה" - היא פרה מסכנה מאוד. כנ"ל לתרנגולות המטילות.

אה ולגבי עגלים - הם מקבלים תחליפי חלב - פשוט תגגל "תחליפי חלב לעגלים".

אגב, סתם ציטוט מעניין מאתר חברת "מוצרי מעברות" המספקת כ-65% מתחליפי החלב לעגלים בארץ: "ניתן לשלב בתחליפי החלב: זרזי גדילה אנטיביוטיים, פרוביוטיקות ופרה ביוטיקות, קוקסידיוסטטים, אימונו גלובולינים,

תוספים למניעת שלשולים, תרופות למיניהן ע"פ מרשמי רופא, לדוגמא: אנטיביוטיקה כנגד דלקת ריאות."

ועוד ציטוט מדו"ח המבקר שהזכרתי קודם: "שימוש בחומרים אנטיביוטיים לזירוז גדילה: בארצות הברית משתמשים בזרזי גדילה אנטיביוטיים, ובישראל צו הפיקוח מאפשר לרשום חומרים אנטיביוטיים כזרזי גדילה אף שבאירופה הם נאסרו לחלוטין לשימוש מינואר 2006. ניפוק התכשירים האלה אינו דורש מרשם רופא, והם מוספים לתערובות ללא פיקוח וכדרך קבע. משרד הבריאות רואה בזרזי גדילה אלה תרופות לכל דבר, ועל כן, לדעתו, קודם כול צריך לרשום אותם כתרופות לפי פקודת הרוקחים. השירותים להגנת הצומח רשמו את החומרים האנטיביוטיים כזרזי גדילה בלי שדרשו שיירשמו כתרופות."

אם מישהו מעוניין - כתבה רלוונטית לנושא האנטיביוטיקה: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3580201,00.html

פורסם

שטויות. הכל קישקוש אחד גדול.

אז נתת לי קישורים כל הכבוד :yelclap: ממש נהדר אתה.

עכשיו תראה לי לפחות אחד מכל התכשירים שם שמונע חוסר סידן. אותו חוסר שאתה טוען שהפרות קורסות בגללו.

על הדרך בגלל שאתה כל כך בטוח בעצמך, תוכיח לי שהפרות מקבלות את זה באופן קבוע.

התוספים היחידים שניתנים באופן קבוע הם התוספים לשמירת הטריות של הבליל ואין לזה שום קשר לחוסר סידן.

ואל תנפנף לי בסטודנט לרפואה שלך, כל זמן שהוא לא יכול להוכיח לי שנותנים את התוספים באופן קבוע, הוא לא שווה לי הרבה.

מושבחות הן לא מעוותות ואל תמציא. בשבילך הן מעוותות זה משהו אחר.

לא מהנדסים גנטית את הזרע או הביצית, לא משנים אותם, לא משביחים אותם ולא נוגעים בהם. תבין קודם על מה אתה מדבר.

הזרע מוחדר לפרה בשלבי ייחום באותה צורה בה זה היה יכול להיעשות ע"י פר.

ההשבחה יוצרת מצב של בקר בריא יותר, אם זה מעוות בשבילך אז אני מעדיף את הבקר שלי מעוות.

ציטוטים משנת 2008 זה נחמד אבל דברים השתנו ומשתנים. ציטוטים משנת 2011 יש לך? להזכירך אנחנו בשנת 2012.

וגם לגבי העגלים זה אותו דבר. מילת הנפתח היא ניתן. ניתן להביא אנטיביוטיקה, ניתן להביא תוספי מזון.

ניתן גם להפסיק להיות פרנואיד או פתי.

אתה לא מאמין לי שאני מדבר ממקור ראשון זו זכותך המלאה. אבל לפחות תוכיח אתה הטענות אותן אתה מציג.

פורסם

מגדלי גראס משתמשים בברירה מלאכותית כדיי לגדל גראס שיש בו יותר THC (חומר ממסטל). זה לא נעשה במעבדה אלא במקום לא אחר מהחדר הסודי שבו מגדלים את הגראס

הסיםור הוא פשוט, המספרים הם לדוגמה :

בגראס טבעי יש ריכוז X של THC. עקב הבדלים (שהם, נחש מה : שינויים גנטיים קטנים שקרו בצורה טבעית) בין צמח גראס אחד לשני, יש ביניהם הבדל של +-10% ב X

המגדל שותל 10 צמחים ונותן להם לגדול, לאחר מכן מעשן אותם. מתוך ה 10 צמחים האלה כמות החומר תהיה בהתפלגות נורמלית - הרוב יהיו אם ריכוז קרוב מאוד ל X, והקצוות יהיו באיזור של X+10% ו X-10% (הכל עניין של סיכוי כמובן)

הוא מכין ומעשן קצת מכל אחד מהצמחים ובודק איזה מהם הכי ממסטל. רוב הסיכויים שהצמח שהוא בחר הוא לכיוון שבו הריכוז גבוה יותר מ X+10%. נניח שבצמח הספציפי הריכוז היה X+5%

בשלב הבא הוא שותל מחדש 10 צמחים, כשכולם נשתלו מהצמח שנמצא הטוב ביותר. כלומר עכשו הטווח שלנו הוא לא X+10% ו X-10%, אלא 1.05X+10% ו 1.05X-10%

תוך כמה חודשים, ניתן לקבל ככה 10 צמחים שהריכוז שלהם הוא 1.21X (דור 4), 1.47X (דור 8) וזה רק ממשיך לגדול יותר ויותר. לא מסובך להגיע ככה גם ל 5X בהינתן הזמן הרצוי (וכמובן שהמגדל יכול להתחיל כבר מצמח משופר שהשיג ממגדל אחר, ולא מצמח טבעי)

עכשו שאלה : הגראס היה קיים אלפיי שנים, לפניי שהאדם התחיל לעשן אותו ואוליי לפנייש בכלל המציא את האש. הצמח הזה השתתף בתהליך האבולוציה כלומר היה אמור להשתכלל אם הזמן, אבל למה שהוא הגראס ה "טבעי" עדין מכיל X THC, היה ניתן לצפות שאם הגראס שמכיל 5X THC טוב יותר אז הוא יהיה "הנורמה"

ושאלה שניה : כפי שניתן לעלות בכמות ה THC, ניתן גם לרדת. אם כל צמח יכול ליצור צמחים שהם בתחום של +-10% ממנו, אז תוך כמה אלפיי שנים היה לנו גראס טבעי שמכיל מאות % THC וכן גראס טבעי שבכלל לא מכיל THC. אבל למה שהוא הטבע לא הביא לנו את המגוון הזה, אלא רק גראס ירוק שריכוס ה THC בו קרוב לאותו X קבוע

מסקנות ? השינוי הזה בכמות ה THC (ב 2 הכיוונים) אינו מגיע בחינם. הוא מגיע קצת על חשבון "יכולות החיים" של הצמח. צמח ש "נפל רחוק מהעץ" יכול להיות חזק יותר ולכן בדורות הבאים יהיו יותר ויותר ממנו _בצורה טבעית_, צמח שיצא חלש יותר ילך וייעלם בדורות הבאים

באותה מידה בני אדם : יש קבוצות (והיו הרבה יותר כאלה בעבר) שמאמינות בטוהר דם, ולכן מתחתנות רק בינם לבין עצמם. בקבוצה קטנה כזאת כמובן נשמר טוהר דם וכדומה, אבל נשמרים גם כל הפאקים הגנטיים שמצטברים בקבוצה כי אין חומר גנטי בריא מבחוץ שידלל אותם

באותה מידה פרות : הן "מהונדסות גנטית" בצורה דומה. זה לא נעשה במעבדה. זה נעשה בכך שמרבים אותן מהפרות שהכי טובות לניצול בני האדם (מקסימום חלב - פי 5 ממה שיש בפרה טבעית), וזה על חשבון דברים אחרים. אז בואו נחשוב שניה : מה הגודל של השינו במבנה הגוף של הפרה שצריך להיות, כדיי שהיא תייצר X5 חלב ?

היא צריכה ציצי X5 גדול יותר בנפח, כלומר X שורש 3 של 5 (כ 1.7) גדול יותר בגובה. האם הרגלים שלה גבוהות יותר כדיי שהציצי לא יגע באדמה ? לא, זה לא הספיק להתפתח. ברפת אין דשא ואין שטח אדמה טבעי אם אבנים כך שהאדמה "נמוכה" יותר, ולכן זה עובר "בשתיקה" _ברוב_ הפרות (ויש פרות שמקבלות זיהומים בדיוק בגלל שהציצי מגיע לאדמה, רק שהן מיעוט שלא כלכלי להתייחס אליו)

היא צריכה X5 סידן לחלב, ולכן הרבה יותר סידן שייכנס אליה. איפה יש כמות כזאת של סידן ?

היא צריכה גם עצמות קצת יותר חזקות כדיי להחזיק את המשקל שלה ושל כל ה 50 ליטר חלב האלה. לא מדהים עכשו למה היא כל כך מתה שיחלבו אותה - הגוף שלה פשוט לא מיועד להתמודד אם כמות כזאת של חלב שלוחץ בציצי, ושוקל X5 ממה שהגוף של הפרה יכול להחזיק בצורה טבעית. אבל מכיוון שהיא כמעט לא זזה ברפת (גם אין לה כל כך מקום לזוז), אז אין עומס דינאמי על העצמות, רק עומס סטאטי אז הן איכשהוא מחזיקות, למרות כל האקסטרה משקל וגם למרות ששי לה בריחת סידן. מצד שני הפרה גם מוחלשת כי היא לא זזה אלא עומדת במקום, לך אומרים שלא בריא לשבת מול המחשב בלי לזוז, עכשו דמיין את זה בעמידה, על 4, כל החיים, אם משקולת של 25 קג ממוצע / 50 קג PEAK בתוך הגוף

האם פרה כזאת יכולה להתקיים מחוץ לרפת ? לא. אחת הטענות הפאתטיות ביותר של אנשים שמנסים להתווכח איתי על זה שאני טבעוני, זה ש "האדם מציל את החיות בכך שהוא מגדל אותן ברפת". אני דיי בטוח שהם בעצמם מבינים כמה שהטענה הזאת פאתטית. זה שיש כמה אנשים שפשוט ממשיכים לגדול על מה שסיפרו להם בילדות (אקווריום זה הבית של הדג, רפת זה הבית של הפרה....) לא אומר שככה זה במציאות

ואם יש לך טענות על חומר מ 2008, אז בוא נשאל : משהוא _השתנה_ בתחום מאז 2008 ?

פורסם

אפס אחד, אנשים לא מתווכחים איתך כי התגובות שלך מטופשות, אתה כותב הרבה ולא אומר כלום.

באמת, בלי לפגוע התגובות שלך ממש מטופשות.

עכשיו, מעבר למחקר על גראס שלא קשור לכלום וחישובי ציצי אידיוטיים. :screwy:

אני אחזור שוב על השאלה שלי : האם יש לך או לחכם השני הוכחות למה שאתם טוענים?

ואם השתנה משהו משנת 2008, זה תגיד לי אתה. אתם העלתם את הנושא לא אני.

פורסם

חכה רגע. תן למילפרוד צ'אנס...

אני לא מילפורד יא בנזונה

פורסם

למה לקלל?

פורסם

צודק, סליחה, אני לוקח את זה בחזרה.

אני לא מילפורד.

פורסם

ברור מילפורד הוא :bunny:

פורסם

טכנאי מיזוג, ולך יש הוכחות ? עבדת ברפת, ראית את מה שרצית לראות בלבד, ואתה זה שרוצה הוכחות. אני זה שרוצה הוכחות עכשו

פורסם

אפס אחד, אנשים לא מתווכחים איתך כי התגובות שלך מטופשות, אתה כותב הרבה ולא אומר כלום.

באמת, בלי לפגוע התגובות שלך ממש מטופשות.

עכשיו, מעבר למחקר על גראס שלא קשור לכלום וחישובי ציצי אידיוטיים. :screwy:

אני אחזור שוב על השאלה שלי : האם יש לך או לחכם השני הוכחות למה שאתם טוענים?

ואם השתנה משהו משנת 2008, זה תגיד לי אתה. אתם העלתם את הנושא לא אני.

.

יש לו גם כמה אחדים אחרי האפס... אז מה, הוא הביא יותר מדי טיעונים לוגיים להתמודד מולם אז אתה יורד לפסים אישיים? מראה משהו עלייך.

אתה יודע בכלל מה זה עיקרון הברירה הטבעית, הומיאותזיס, גנטיקה מנדלית? אם כן אז יש לך בעייה רצינית ביכולת ההקבלה.

הביאו לך ציטוט מדו"ח של פאקינג משרד מבקר המדינה מלפני פחות מ-4 שנים, לא 40 שנה, במקום להתמודד עם הנתונים אתה שללת אותו כקשקוש כי הוא לא מועדכן נכון לאתמול. למה נראה לך שהשיקולים הכלכליים בתעשיית החלב שונים מאלה של תעשיית הבשר, האחת הרי משלימה את השנייה.

.

לא חסר מידע (למשל חפש cattle improvemnt), גם ויזואלי שמאשר לפחות לגבי ההשבחה/עיוות (סמנטיקה) אבל להתלהם יותר קל, ומראה מי פה האפס לדעתי.

פורסם

טכנאי מיזוג, ולך יש הוכחות ? עבדת ברפת, ראית את מה שרצית לראות בלבד, ואתה זה שרוצה הוכחות. אני זה שרוצה הוכחות עכשו

אני לא צריך להוכיח אפס אחד. אתה זה שטוען את הממבו ג'מבו על חוסר סידן ושאר החרטא.

מילא תגיד יש רפתנים שנותנים תוספי מזון ואין פיקוח, הייתי אומר, יאללה ניחא, באמת אחד לכמה, אבל בצורה גורפת?

אם אתה מדבר בהכללות, בוא ותוכיח.

להביא מאמר על גראס וחישובי ציצי, זה לא נקרא הוכחה.

llyaN - לא אני בחרתי את השם שלו, הוא בחר. ולמה פסים אישיים? השם שלו מתחיל באפס אחד וזה מספיק בשבילי.

אגב אם לא חסר מידע, בוא אתה ותוכיח את מה שהם לא יכולים.

פורסם

איך משאלה תמימה על זכר או נקבה זה הגיע למלחמת עולם.

פורסם

^ צודק. שניהם טעימים.

ולעוף שמסתובב כאן חופשי - מהר, חזרה לפריזר שלי!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים