עבור לתוכן

כמה שווה המפלצת הישנה שלי

Featured Replies

פורסם

עיקרון המחירים? מה הקשר בכלל!? מה פשר ההשוואה ההזויה הזו בין שוק הרכבים לשוק המחשבים? אלוהים ישמור. לא בטוח אם אתה טרול או באמת כזה ...מבריק.

"מגיע קצת כבוד" . פחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אתה בטח מאלה שחושבים שGTX460 שווה בערך 600 ש"ח בשוק היד השנייה.

אני מאחל לך שתקנה לעצמך מחשב יד שנייה עם חומרת "היי אנד שהייתה בזמנה" ושעכשיו לא מגיעה לקרסוליים של הציוד הכי בסיסי שיש בחנויות.

לפי מה שאתה טוען, אתה תהיה מרוצה מזה.

ואני לא בטוח אם אתה אשכנזי שאין לו ערך לכלום שאבא שלו קונה לו הכל או סתם אחד שעשה עמידת ידיים שחילקו לו תשכל

ושוב אם הייתה מבין את העיקרון היה אפשר לדון איתך כמו בן אדם בלי להוריד את הרמה של הדיון ההשוואה לרכבים היא סתם בשביל דוגמא

ד"א כרטיס מסך אני בחיים לא יקנה משומש

הדוגמה שהבאת זה מחשב ענתיקה. ענתיקות עולות הרבה כסף בכל התחומים, כי הם מיועדים לאספנים שמפוצצים בכסף.

מי שקונה מחשב יד 2 בן 3 שנים, קונה אותו מהסיבה ההפוכה - על מנת לחסוך בכסף.

אין מה להשוות בין תחום חלקי המחשב לתחום הרכב.

ברכב, אם תקנה סוברו או תקנה רולס רויס, כולם ידעו על מה אתה נוסע... "מקדם פוזה" . ואילו במחשב אף אחד לא ידע איזה לוח אם יש לך בפנים, ואת אף אחד זה גם לא מעניין.

ברכב, פרט לביצועים היבשים, יש את איכות היצרן, נוחות הרכב, נוחות מושבי העור וכ'. במחשב בן 3 שנים שנרכש על מנת לחסוך בכסף, הדבר העיקרי שמשנה זה הביצועים היבשים. כי גם אם הלוח היוקרתי יחזיק מעמד עוד שנים (מה שבספק), המחשב יזרק לפח בעוד כמה שנים בכל מקרה.

אני וכל אחד שעושה בחירה מודעת, יעדיף מחשב חדש זול ופשוט, שנותן לי את אותם ביצועים כמו מחשב "מגניב" מלפני 3 שנים, אלא אם המחשב המשומש עולה 50% או פחות. מהסיבה הפשוטה: בחדש יש "ביטוח" לקנייה למשך 3 שנים - בישן אין שום ביטוח, וסביר להניח שאני יהיה חייב במהלך ה 3 שנים להוציא עוד כסף, עד שיעלה יותר מהחדש שהייתי כבר קונה מראש.

קודם כל אני לא קונה מחשבים יד שניה אלה רק חדש ואני לא מבין מאיפה באה לי הסטיגמה הזאת

אני לא נרקומן או רעב ללחם פשוט השיקול שלי היה לשדרג את המחשב בסכום מסוים וקטן

ושיצאו מעבדים חדשים או חומרה טובה בהרבה אז כבר לקנות מחשב חדש ולא ב 1000 שקל אלה ב 5K או 6K ושיחזיק כמה שנים

ורק שתדע גם אוטו זורקים לפח אחרי כמה שנים טובות(אותו יותר פשוט לתקן אז זה לוקח יותר זמן)

ואני לא יודע מה איתך אני לא קונה לא אוטו ולא מחשב בשביל הפוזה

וגם בלוחות אם יש פצ'רים כמו במכוניות

ואני לא מתכוון להמשיך בדיון הזה איש איש באמונתו יחיה :)

• תגובות 41
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אה, רשמתי משהו והחלטתי להוריד. אין טעם להתווכח עם גזענים או אנשים שטוענים בשם עקרונות שרק הם מכירים בהם.

שא ברכה.

פורסם

הדיון היה מעניין וייצג עניין של גישה מקצועית.

לכל אחד שיקולים משלו אבל הרוב אמר את דברו (ונתן את הערכתו...).

מה שחשוב הוא באמת להנחות את מי שרצה למכור, שימכור במחיר הוגן.

כרגע הדיון הזה עובר לפסים לא מכובדים, וחבל....

אפשר לנעול.

פורסם

אחד הדיונים היותר :s07: :s07: שנתקלתי בו באתר וחבל שהוא ירד לטמיון ולכן יש לי שאלה לאדון ofekR הנכבד

בכמה אתה מתמחר פלאפון נוקיה N95 כיום?

פורסם

^ שלושה חיילים של דמקה. :xyxthumbs:

ולדיון .. לוח שעלה פעם מעל 2,000 שקל.. אולי טיפונת יותר איכותי מאיזה לוח מעפן של I3.

הבעיה זה עם התאימות. אין כבר מעבדים שמתאימים לו. (למרות שהתושבת של המעבדים לא משתנה כל כך מהר)

אם היה - הוא עדיין היה שווה הון.

פורסם

המערכת יכולה להימכר במחיר שפוי של 600-650 ש"ח

ועכשיו לנושא למה בפורום ישר חותכים בחצי. כי זה פשוט השוק ככה זה עובד ואי מה לעשות אני עם מחשב בן 4 חודשים מבוסס

I3 לא יכול לדרוש אליו 1100 ש"ח כי לקוח נורמלי הולך לחנות משלם עוד 200 ש"ח וקונה את המערכת חדשה לחלוטין ...

פורסם

^ מחזק , לא קראתי את כל הדיון אבל די ברור שמחשב הוא לא מכונית , הרי אם זה לא נראה כמו ברווז ,לא הולך כמו ברווז ולא נשמע כמו ברווז - הפלא ופלא ---> זה לא ברווז .

וברצינות : כל מנועי המכוניות ( בנזין ודיזל ) נשארו בעלי אותה היעילות ואולי היה שינוי קטן ..

הדבר היחיד שאולי השתנה זה כל הכריות אוויר ומקדמי הבטחון , אך אם תקח מכונית שנת 2012 ומכונית שנת 2000 , הרי שההבדל בינהם הוא הפח , מספר כריות האויור ואולי הטכנולוגיה של התיבת הילוכים .

אבל סך הכל הן יהיו כמעט אותו הדבר ( שום הבדל בביצועים , בצריכה וכדומה ..)

פורסם

לא לא, כולכם טועים, אתם פשוט לא מכירים את העיקרון הכלכלי הנודע "עיקרון המחירים" של הכלכלן ידוע השם אופקR, ולכן השכל שלכם בתחת האשכנזי שלכם או משהו מטומטם בסגנון...

פורסם

לא יודע אם זה רלוונטי,

אני מכרתי, Q6600, כרטיס מסך GS 9600 (אם אני זוכר נכון), 4 גיגה זיכרון 667, עם חלונות 7 חוקי + מקלדת ועכבר סגורים כשכל העסק הוא של HP ב 900 שקל פני חודש.

מחשב בן 4.

אולי מי שקנה משוגע או השד יודע מה :)

פורסם

מכרת מחשב שלם ועובד, כולל מארז, ספק ודיסק קשיח?

פורסם

לא יודע אם זה רלוונטי,

אני מכרתי, Q6600, כרטיס מסך GS 9600 (אם אני זוכר נכון), 4 גיגה זיכרון 667, עם חלונות 7 חוקי + מקלדת ועכבר סגורים כשכל העסק הוא של HP ב 900 שקל פני חודש.

מחשב בן 4.

אולי מי שקנה משוגע או השד יודע מה :)

תלוי בגרסא של חלונות 7. אתה יודע כמה עולה רשיון ל ultimate?!

פורסם

קבלת מחיר שהוא הרבה מעבר למכובד.

אבל אם נניח לדוגמה שאני בעל עסק שחייב מחשב עם רשיון חוקי (מה שמומלץ לכולם), ברור שדי משתלם לי לשלם מחיר כזה.

הנקודה היא שתמיד אפשר למכור מפרט מסוים במחיר גבוה יותר מהערך הריאלי שלו, אבל בדיוק כאן נכנס הקטע של האמינות ווהגינות.

זכותו של המוכר לדרוש כל מחיר שהוא מוצא לנכון וזכותו של הקונה לשלם את המחיר שהוא חושב שכדאי לו להשקיע.

כשנותנים כאן הערכת מחיר בפורום מתייחסים לערך ההכספי הריאלי של המחשב.

ברור שיהיו מצבים מסוימים שבהם המוכרים יקבלו מחיר גבוה יותר - לא תמיד בהצדקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים