עבור לתוכן

שימוש בריא לעיניים במסך

Featured Replies

פורסם

אהלן.

במסגרת הלימודים שמתי לב שאחרי שעות עבודה מרובות מול המסך העיניים מתחילות לכאוב (עד כאן אין הפתעות...)

קשה לי להחליט האם הגדרת בהירות וניגודיות גבוהות או נמוכות נחשבות לבריאות יותר, מצד אחד הנמכת הבהירות והניגודיות דורשת מהעיניים להתאמץ יותר בשביל לקרוא, מצד שני הגברת הבהירות והניגודיות "מסנוורת" את העיניים.

יש תווך מומלץ לשימוש?

אגב, אני שואל באופן כללי אבל אם זה רלוונטי אז אני משתמש בDELL LED U2312HM

פורסם

חשוב להבין שהגדרות בהירות וניגודיות לאו דווקא אמורות ללכת יחד.

בהירות מומלץ להגדיר על הרמה הנמוכה ביותר שבה הקריאה נוחה ואין אובדן פרטים בגוונים הכהים. ניגודיות - להיפך - על הרמה הגבוהה ביותר שבה הטקסט לא נראה חד מידי ואין אובדן פרטים בגוונים הבהירים.

באתר הבא אפשר לראות תבניות שונות והוראות כוונון למסך שבאמצעותם תוכל לכוון להגדרות הקרובות לאופטימליות מבחינתך:

http://www.lagom.nl/lcd-test/

פורסם
  • מחבר

ראשית - אתר אדיר! תודה על הקישור.

לפי מה שכתוב שם וגם לפי דבריך האתר נועד להגדיר את המסך כך שיציג את התמונה בצורה המיטבית (למשחקים סרטים וכו).

השאלה שלי בעצם היא לא איך להגדיר את התמונה שתראה טוב, אלא מהבחינה הבריאותית מה נחשב להכי פחות הרסני לעיניים.

אני יושב כמה שעות בכל יום מול מסמכים ובמצב הזה פחות מעניית אותי איכות התצוגה שלהם.

{אלא אם התצוגה הברורה ביותר היא גם זו שהכי פחות מאמצת את העיניים כמובן}

פורסם

שום דבר לא מזיק לעיניים מבחינה בריאותית. מסך בהיר מדי או חשוך מדי עלולים לעייף את העינים. כמו כן כדאי לכוון לתנוחת ישיבה נוחה,

בדגש על כיסא נוח, מקלדת ועכבר בגובה המרפקים ומסך שהעיניים שלך הן בגובה שני שלישים מהמסך.

פורסם

קצב רענון נמוך יכול להשפיע על כאבי ראש או עיניים. אני לא זוכר מה הכי טוב מהבחינה הזאת, אבל נראה לי ש 60Hz הוא המיטבי מבחינת רוב המסכים.

פורסם

בנוסף למה כאמרו חשוב

לא להיות בחדר חשוך לגמרי

באור יום לא לשבת עם פנים לחלון או גב לחלון.

מדי פעם להפסיק את השימוש ולהביט על משהו אחר. מומלץ במיוחד להסתכל דרך חלון על משהו רחוק במיוחד.

פורסם

כמעט כל התגובות התעסקו במסך, אבל הבעיה היא בבנאדם לא במסך :)

העיניים שלנו לא בנויות לבהיה ארוכה באותה הנקודה. מציעה כל 45 דקות לקחת הפסקה של 15 דקות ולצאת החוצה מהכיתה להסתכל על משהו בפוקוס רחוק כמו עצים, אנשים וכו'. הזה דבר היחיד שימנע עייפות בטווח הקצר, וגם ישמור על בריאות העין בטווח הארוך.

פורסם

חידדתי קצת יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים