עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס עדיין לגיטמי למחשב ישן, או שווינדוס 7 כבר יעיל כיום לא פחות?

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה!

קיבלתי מחשב "חדש" :lol: שאני מעוניין לעבוד עליו באופן שוטף בעיקר לגלישה באינטרנט ותו לא.

עכשיו, בעיקרון ידעתי שמחשב ישן - מתאימים לו לינוקס , ואפשר לעבוד עליו בכיף לצרכים כאלו. מהיר, חלק ועושה את העבודה ללא דופי.

השאלה היא האם היום, כשוינדוס 7 כ"כ השתפרה ויציבה - גם למחשבים חלשים - יש כבר את רמת ההבדלים הזו מבחינת ביצועים ששווה לי לספוג את החסרונות של לינוקס, או שבאמת כבר ברמת הביצועים אין כזה הבדל היום?

אגב, המפרט כדלקמן:

DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+

nVIDIA GeForce 6100, AMD Hammer

1GB RAM

פורסם

כעיקרון אפשר לומר שוינדוס 7 השתפרה ונהיית הרבה יותר יציבה, אלא חייבים להוסיף שהיא נהיית כבדה יותר, ובחלק מן המקרים היא גם לאעונה לקריטריונים , כמו דרייברים או שטח איחסון של מערכת הפעלה(היא תופסת 12 ג'יגבייט אם אני לא טועה בזמן לינוקס גרסת דסקטופ היא 700מגהבייט). אני בין את הדילמה של להישאר בשטח הנוחות עם משהו שהוא מוכר ואפשר להיסתדר איתו, למרות זאת ניתן לומר שללינוקס יש סיכוי גדול יותר לתת לך חווית משתמש טובה יותר, על די ביצועים משופרים של חומרה ישנה יחסית. כפי שידוע לך VELVE נכנסו ללינוקס, משמעות הדבר שגם המשחקים יתחילו לבוא עם הזמן. יש לך תחליף או מקביל של מוצרי מיקרוסופט בלינוקס, לכן אתה צריך לדעת מה בדיוק הצרכים שלך בשביל לא לבזבז זמן בהתקנות והסרות.

אני תמיד ממליץ לנסות, תתחיל מאובונטו או לינוקס מינט בשביל הנוחות אם יתיאם לך תמשיך הלאה - אם לא.... אז לא :xyxthumbs:

פורסם

זה לא כ"כ ישן, בכל זאת, מעבד כפול ליבה.

windows 7 כן יעבוד בצורה טובה. מה שכן, לאינטרנט מומלץ להוסיף עוד 1GB זיכרון.

אם אתה מעדיף פיתרונות חינמיים, כמובן שלינוקס יעשה את העבודה בקלות.

למתחילים האובונטו (עם דסקטופ 2D) יהיה רעיון טוב.

פורסם

אם אתה רוצה לינוקס רק בגלל שהמחשב "ישן" אז אתה טועה זו לא סיבה לשים לינוקס.

וינדוס 7 יעבוד לך מעולה מקסימום תוסיף זיכרון.

פורסם

עכשיו, בעיקרון ידעתי שמחשב ישן - מתאימים לו לינוקס , ואפשר לעבוד עליו בכיף לצרכים כאלו. מהיר, חלק ועושה את העבודה ללא דופי.

השאלה היא האם היום, כשוינדוס 7 כ"כ השתפרה ויציבה - גם למחשבים חלשים - יש כבר את רמת ההבדלים הזו מבחינת ביצועים ששווה לי לספוג את החסרונות של לינוקס, או שבאמת כבר ברמת הביצועים אין כזה הבדל היום?

קודם כל "תתחדש" על המחשב...

דבר שני, אתה אומר את זה על סמך ניסיון עם הפצות לינוקס או על פי דברים שקראת באינטרנט?

פורסם
  • מחבר

בסיס המחשבה שלי נבע בעקבות דברים שקראתי באינטרנט, למעשה אפילו כאן. אבל יכול להיות שהמידע הזה זכור לי מהעבר, עוד לפני וינדוס 7 בכלל.

בעיקרון, שתי המערכות לא מספקות ביצועים מספקים, בלשון המעטה. גם וינדוס 7 היה איטי מאוד, וגם אובנטו שכרגע התקנתי (כפי שאתם ודאי שמתם לב) עובד ממש ממש לאט. סה"כ אינטרנט לעזאזל - אני מתחיל לחשוש שיש בעיה יותר מורכבת במחשב הזה.

אפילו לתפריטים ולקלט שאני מקליד ברגע זה לוקח זמן לעלות. זה לא אמור להיות עד כדי כך גרוע , סה"כ זה באמת מעבד כפול ליבה.

מה גם שבאונטו המצב אפילו יותר גרוע , והוא גם מרבה פשוט להיתקע. יש הרגשה שהמעבד ממש מתאמץ ונטחן עד שהוא פשוט ניתקע.

כנראה שאצטרך לחזור לוינדוס ולבדוק את הבעיה לעומק.

פורסם

מתקינים לינוקס אם רוצים אותה כמערכת, על מה שטוב בה יותר ממערכות אחרות ועל מה שפחות טוב. היא נותנת תמורה טובה יותר מוינדוס על חומרה קיימת, אבל בלי קסמים

מחשב שיכול להריץ XP יכול להריץ מערכת לינוקס מודרנית ולעבוד איתה טוב. על 1GB ו 2 ליבות ניתן להריץ בכיף מערכת לינוקס שתהיה דומה יותר ל Windows 7 מאשר ל XP, לגלוש איתה באינטרנט, לראות סרטים וגם יותר מזה

אם כאמור המחשב יכול להריץ XP, אז גם XP עצמה היא אופציה אם אתה מעדיך וינדוס. בכל מקרה תנסה את לינוקס, יכול להיות שהיא תתאים לך ויכול להיות שלא

חלק מההמלצות "רק לנוקס למחשב ישן" מכוונות לקבוצה אחרת : מחשבים שלא יכולים להריץ XP, בעיקר בגלל מעבד וזיכרון. ניתן להתקין עליהם וינדוס 2000 או 98 אבל יש בעיה שאלה מערכות שלא נתמכות יותר (גרסאות חדשות של דפדפנים לא תומכות, אין עדכוני אבטחה וכו) ואז לינוקס היא האופציה היחידה. במחשבים חדשים יותר יש בחירה לשים לינוקס או XP

פורסם

תעלה את הדסקטופ במצב 2D (במסך הכניסה)

פורסם

אם זה רק לגלישה ואתה רוצה להימנע משדרוגים אז XP או איזשהי גירסת Lightweight של לינוקס (עם XFCE Desk environment או משהו בסגנון. אני לא הייתי רוצה להתחיל להסתבך עם שדרוגים של זיכרון גם אם זה יעלה גרושים.

פורסם

איזה Lightweight? אני מריץ את כל הכובד של KDE על P4 מ 2004 והוא עף

פורסם

כעיקרון אפשר לומר שוינדוס 7 השתפרה ונהיית הרבה יותר יציבה, אלא חייבים להוסיף שהיא נהיית כבדה יותר, ובחלק מן המקרים היא גם לאעונה לקריטריונים , כמו דרייברים או שטח איחסון של מערכת הפעלה(היא תופסת 12 ג'יגבייט אם אני לא טועה בזמן לינוקס גרסת דסקטופ היא 700מגהבייט). אני בין את הדילמה של להישאר בשטח הנוחות עם משהו שהוא מוכר ואפשר להיסתדר איתו, למרות זאת ניתן לומר שללינוקס יש סיכוי גדול יותר לתת לך חווית משתמש טובה יותר, על די ביצועים משופרים של חומרה ישנה יחסית. כפי שידוע לך VELVE נכנסו ללינוקס, משמעות הדבר שגם המשחקים יתחילו לבוא עם הזמן. יש לך תחליף או מקביל של מוצרי מיקרוסופט בלינוקס, לכן אתה צריך לדעת מה בדיוק הצרכים שלך בשביל לא לבזבז זמן בהתקנות והסרות.

אני תמיד ממליץ לנסות, תתחיל מאובונטו או לינוקס מינט בשביל הנוחות אם יתיאם לך תמשיך הלאה - אם לא.... אז לא :xyxthumbs:

גיבוב של שטויות בחיי...

לפחות תן גיבוי לשטויות שאתה כותב.

פורסם

פשוט נכון

וינדוס XP ולינוקס מסתדרים בכיף אם 1GB, וינדוס 7 לא (הוא יעבוד אבל לא משאיר הרבה headroom לתוכנות שצריכות זיכרון כמו דפדפנים)

מערכת לנוקס מותקנת כולל KDE וכל התוכנות לוקחת 4-7GB (תלוי מה עוד מותקן ואם ה cache של מנהל ההתקנות מלא או לא). את הנתונים של כמה וינדוס לוקחת תבדוק במחשב שלך, אין לי וינדוס לבדוק

מערכת לינוקס ב 700MB זה אימג', הוא יכול לתפוס 700MB אבל כשמשתמשים בו הוא נפתח ל ramdisk שתופס יותר מקום. אם רוצים שהמערכת תהיה מותקנת (ולא תבזבז זמן על פתיחת חלקים מהאימג' ל ramdisk) זה יקח כ 2-4G למערכת שהגיעה מאימג' כזה

וינדוס 7 לא תמיד מזהה חומרה - ולא מדובר בכרטיס מיוחד או חדש אלא כרטיס רשת בסיסי מובנה בלוח במחשב בן 6 שנים שעובד מהקופסה בכל מערכת לינוקס. הייתי צריך להביא את הדרייבר על USB. יותר מזה, יש מדפסות מלפניי כמה שנים ש XP מזהה ו 7 לא ואני לא אהיה מופתע אם יש עוד חומרה שהיתה נתמכת ועכשו לא

חווית משתמש היא חווייה אישית לכן לא ניתן לאמר כאן משהוא מוכלל. גם חויית המשתמש שלי על KDE טובה יותר מכל מערכת Windows שאני מכיר (לא יצא לי לראות את 8 עדיין)

פורסם

פשוט נכון

וינדוס XP ולינוקס מסתדרים בכיף אם 1GB, וינדוס 7 לא (הוא יעבוד אבל לא משאיר הרבה headroom לתוכנות שצריכות זיכרון כמו דפדפנים)

אף מערכת לא תסתדר טוב עם 1GB, זה לא משנה במה תשתמש.

בסופו של דבר המערכת תכתוב דפים לדיסק מחוסר זיכרון RAM, זאת רוטינה בררת מחדל לכל מערכות הפעלה.

אם תעמיס את הלינוקס בשטויות שרצות ברקע המערכת גם תקרטע לא פחות מווינדוס.

ואם כבר מדברים על דפדפנים, ברגע שתריץ תכני פלאש זה בכלל יקרטע על לינוקס בהשוואה לווינדוס, לא בגלל שווינדוס טובה יותר-

אלה בגלל שאדובי זורקים בכתיבת קוד עבור לינוקס.

פורסם

תלוי מה אתה מריץ. אם אתה לא פותח עשרות טאבים בדפדפן ולא פותח דברים כבדים אחרים אז 1GB מספיק לשימושים בסיסיים במחשב. נבדק על ידי במחשב שלי, אם 1G זיכרון, ארצ', KDE 4.X ו Konqueror

אם אתה רוצה יותר מזה תוסיף זיכרון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.