עבור לתוכן

מס' שאלות לאחר קניית ST200DM001 - צילומי מסך

Featured Replies

פורסם

שלום,

אז לאחר המלצות הפורום קניתי את הכונן הנ"ל אתמול והיות שהיה לי ניסיון רב רע מאוד עם HDD למיניהם אני מריץ בדיקות עליהם מרגע הקנייה

יש לי 2 כוננים של 2TB במחשב (שניהם דרך המלצות פה)

אחד זה הכונן הנ"ל, והשני זה HD204UI של סאמסונג (שעובד כבר כשנתיים בערך בלי שום בעיות)

אני מצרף כמה צילומי מסך (2 הראשונים זה של הHD204UI)

בנוגע לHDD, הוא משמיע גם לפעמים מין "תיק" מלחיץ קצת - אבל לאחר בירור בפורום החברה מסתבר שזה נושא ידוע וכנראה לא מזיק - אם זאת אומרים שניתן לעשות עדכון קושחה ש"אמור" לתקן את העניין... האם אתם ממליצים על העדכון? האם זה יכול להרוס את הכונן? ועד כמה זה בעייתי? (לא יצא לי לעדכן קושחה לHDD מעולם)

פורסם
  • מחבר

ה2 האלה זה בנוגע לST2000 - שמשום מה יש לו קפיצות מדאיגות, בתמונה האחרונה זה benchmark חדש שעשיתי אחריו שמראה שזה יותר מתון.. אבל עדיין הקפיצות בראשון מדאיגות מאוד.

בSMART של כולם הכל מופיע על GOOD/HEALTHY

אשמח להכוונה מסויימת או עזרה בקניית הbenchmarks כי אני קצת אבוד ומודאג.

תודה.

פורסם

הנפילות בבדיקה הראשונה מעידות על פעילות או עיכובים במהלך הבדיקה.

אם המערכת הפעלה מותקנת על הכונן זאת יכולה להיות הסיבה.

בנוגע לתיק הנשמע שתיארת לא יודע מה הסיפור.

קודם כל הייתי מעביר לחיבור חשמל אחר(למקרה ש...).

אם התופעה מוכרת ע"י היצרן ואינה מזיקה, אפשר להרגע.

אם היצרן שיחרר עדכון לFW שפותר את העניין לא הייתי מהסס להתקין אותו(אחרי גיבוי נתונים חשובים).

רק תוודא שהעדכון FW תואם בדיוק לנתוני הכונן שלך(דגם, סדרה, FW, וכו...).

פורסם
  • מחבר

הנפילות בבדיקה הראשונה מעידות על פעילות או עיכובים במהלך הבדיקה.

אם המערכת הפעלה מותקנת על הכונן זאת יכולה להיות הסיבה.

בנוגע לתיק הנשמע שתיארת לא יודע מה הסיפור.

קודם כל הייתי מעביר לחיבור חשמל אחר(למקרה ש...).

אם התופעה מוכרת ע"י היצרן ואינה מזיקה, אפשר להרגע.

אם היצרן שיחרר עדכון לFW שפותר את העניין לא הייתי מהסס להתקין אותו(אחרי גיבוי נתונים חשובים).

רק תוודא שהעדכון FW תואם בדיוק לנתוני הכונן שלך(דגם, סדרה, FW, וכו...).

המע' הפעלה לא על הכונן.. הוא חדש מאתמול וכרגע ריק לחלוטין - אני לא חושב שזה קשור לכבל החשמל כי גם הHD204UI עושה צליל דומה במשך כל הזמן מאז שנרכש

ה"תיק" המדובר

http://www.tomshardware.com/forum/283832-32-brand-st2000dm001-makes-random-single-click

וישנם גם פוסטים דומים בפורום היצרן - זה לא מוכר ע"י היצרן באופן רשמי.. אבל זה כן תופעה שישנה לרוב המוחלט של מחזיקי הכוננים - ומסתבר שכל "תיק" כזה מעלה את מס' הTotal load cycles בדיווח הSMART

בנוגע לעדכון הFW - בדקתי את העניין לפי הסיריאל, והכונן הזה כן ניתן לעדכן את הFW - רק שישנה סוגייה אחת, הFW שמגיע עם הכונן "מפגר" ב2 FW אחורה

העדכני הינו CC4H, לפני היה CC4C והכונן מגיע עם CC4B - האם אמורה להיות בעיה בעידכון ישירות מCC4B לCC4H? באתר היצרן לא רשום שום דבר על זה (ובכלל אין כמעט שום מידע לגבי עדכון הFW, חוץ מקישורים להורדה)

אשמח לדעתך.

פורסם
  • מחבר

ראיתי את זה.. תודה

מה לדעתך יכולה להיות עוד סיבה לנפילות/קפיצות האלה שהיו בבדיקה הראשונה? חוץ מהפרעות וכ"ו? כי אין על הכונן כלום והמחשב בכלל לא היה בשימוש בזמן הבדיקה

פורסם

תריץ את הבדיקות במצב בטוח, לא כשמלא תהליכים פועלים לך ברקע.

פורסם
  • מחבר

מעקב

מז"א מעקב?

מצטער אני לא מגיב פה כלכך הרבה

פורסם

הקלילקים האלו לפי מה שהבנתי קשורים למערכת חסכון בחשמל של הכונן... (ADVANCED POWER MANAGEMENT)

גם אני נלחצתי מהם בהתחלה... אבל אפשר לבטל אותם איכשהו... לא יצא לי להתעסק בזה מאז שהבנתי שזה לא מזיק...

פורסם

מה לדעתך יכולה להיות עוד סיבה לנפילות/קפיצות האלה שהיו בבדיקה הראשונה? חוץ מהפרעות וכ"ו? כי אין על הכונן כלום והמחשב בכלל לא היה בשימוש בזמן הבדיקה

אי אפשר לדעת בוודאות בלי בדיקות נוספות.

אם התוצאה לא חוזרת על עצמה, אפשר להתייחס אל זה כנקודת עומס חריגה לא ברורה במערכת.

מז"א מעקב?

מצטער אני לא מגיב פה כלכך הרבה

כל דיון שאתה מגיב בו נוסף לרשימת ה"תגובות חדשות להודעות שלי" ומופיע שם כל פעם שנוספת תגובה.

פורסם
  • מחבר

אי אפשר לדעת בוודאות בלי בדיקות נוספות.

אם התוצאה לא חוזרת על עצמה, אפשר להתייחס אל זה כנקודת עומס חריגה לא ברורה במערכת.

כל דיון שאתה מגיב בו נוסף לרשימת ה"תגובות חדשות להודעות שלי" ומופיע שם כל פעם שנוספת תגובה.

דבר ראשון תודה,

עדכנתי את הכונן לCC4H (קשוחה עדכנית) ואיך שיצא לי לראות (לפני שהייתי צריך לצאת לעבודה) ה"תיקים" נפסקו - או לפחות ירדה התדירות שלהם

עשיתי benchmark נוסף ושוב לפעמים הוא "מתנהג יפה" ויש גרף סביר (כמו שאמור להיות) ולפעמים ישנם קפיצות חריגות (לא בהכרח באותו חלק בגרף - לפעמים בהתחלה, לפעמים באמצע, לפעמים בסוף.)

אחרי העבודה אני אנסה לבצע שוב במצב בטוח (כמו שהומלץ מקודם)

אשמח לקבל עוד קצת מידע על ה"בדיקות הנוספות" שציינת... איזה תוכנות או בדיקות ניתן לעשות שיכולות לשפוך יותר אור על הנושא?

אשמח אם תוכלו לעזור לי לברר או לחלופין לפתור את הסוגייה שכן אני לחוץ וקשה לי לבטוח בכונן כרגע שישמור על המידע שלי.

תודה.

פורסם

וודא שמוגדר בביוס AHCI, שכל הדריוורים במערכת מעודכנים(לוח/וידאו/קול/רשת/בקר SATA).

וודא שהוינדוס מעודכן בכל העידכונים החשובים(WINDOWS UPDATE).

פורסם
  • מחבר

וודא שמוגדר בביוס AHCI, שכל הדריוורים במערכת מעודכנים(לוח/וידאו/קול/רשת/בקר SATA).

וודא שהוינדוס מעודכן בכל העידכונים החשובים(WINDOWS UPDATE).

אני אברר את כל זה לאחר העבודה בערב ואבצע בדיקה נוספת ואעדכן פה.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים