עבור לתוכן

מתחרפן מהפונט עברית באתרים כמו פייסבוק

Featured Replies

פורסם

אני משתמש באובונטו די הרבה זמן וכבר נמאס לי מזה...

תמיד הפונט בפייסבוק נראה נורא.

בלי restricted extras הוא פשוט נראה מרוח ומגעיל. עם ה'ס' בו נראית כמו ביצה, ויש עוד אותיות מעצבנות...

אני גולש בכרום, ואני יודע שאפשר להגדיר בכוח פונטים לכל האתרים, אבל זה תמיד דופק משהו אחר.

איך אפשר להתמודד עם זה בצורה נורמלית?

תודה!

פורסם

ממה שאני מכיר יש פונט Helvetica שמגיע איכשהוא אם המערכת והוא על הפנים, אם אתה מעיף אותו אז המערכת עוברת לפונט אחר במקומות האלה

כמו כן אתה יכול להתקין ידנית את כל ה TTFים מהוינדוס

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי אותך... אפשר תמונת מסך?

בכל מקרה יש פרוייקט ממש מגניב בשם culmus, אני תמיד מתקין את החבילות שלהם.

תריץ את זה ותראה אם זה פותר לך את הבעיה:

gksu "apt-get --yes install culmus culmus-fancy" 

פורסם

אצלי למשל בארצ' Konqueror כן עובד לפי הםונטים שאני בוחר לו, פיירפוקס לא תמיד כי יש אתרים שמגדירים Helvetica כפונט ממש בתוך האתר

דוגמה אם פיירפוקס בתמונה

הפונטים של Culmus הם אחלה וכו' וניתן להתקין גם את Culmus Fancy, עכשו אם רוצים סתם פונט נורמלי אז אני מעדיף את DejaVu Sans שמגיע כבר אם המערכת על פניי קולמוס, ואם תבטל את Helvetice יש סיכוי גבוה שהמערכת תשתמש ב DejaVu Sans בברירת מחדל

פורסם
  • מחבר

בבקשה. אפילו עם טעות כתיב של חדשות 2.

קולמוס מותקן אצלי, החלבה הזאת לא מותקנת...

פורסם

הפונט הזה נראה לי כמו אריאל מוינדוס

פורסם
  • מחבר

אז...מה אני עושה כדי לפתור את הבעיה? כנראה שזה באמת פונט של ווינדוס, אבל מה זה עוזר לי?

פורסם

תחפש anti aliasing settings בלוח בקרה. ב KDE למשל זה נמצא תחת application appearance - fonts. בתוך זה יש sub pixel hinting תשחק אם האפשרויות של זה. אמור להיות במקומות דומים בדסקטופים אחרים

אם לא עובד תעיף את הפונט וכך תחייב את המחשב להשתמש בפונט ברירת מחדל אחר כמו DejaVu Sans (שעובד טוב)

פורסם
  • מחבר

ניסיתי גם את AA וגם את Hinting, שום דבר לא השתנה בנוגע לס'

אני יכול למחוק את הפונט, אבל אז פייסבוק נראה מרוח...

פורסם

יש קומבינה שעבדה לי....

תמחוק את הפונט הבעייתי. תעתיק פונט טוב כלשהוא (לקובץ חדש). תתקין FontForge (תוכנה לעריכת פונטים, אמורה להיות קיימת במאגרים) ותערוך איתה את העותק של הפונט הטוב, תשנה בפנים בכל מקוםפ את השם של הפונט לפונט הבעייתי. תשמור ותתקין את הפונט החדש כך שהמחשב ישתמש איתו במקום הפונט הגרוע המקורי

פורסם
  • מחבר

יותר מדי עקום כבר \=

יש לך במקרה את הפונט ששינית?

למי בכלל מעלים באג כזה?

פורסם

אין לי....

אמורה להיות הגדרה, עכשו אם כבר אז יש לך תוכנה שלא נשמעת לזה ואז זה בעיה אחרת

אם אתה על KDE והבעיה בתוכנות GTK בלבד, תתקין gtk-qt-engine ותגדיר שהוא ישתמש אם הפונט של QT

פורסם
  • מחבר

אני בגנום והבעיה רק בפייסבוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים