עבור לתוכן

בדיקה של מפרט למחשב רב תכליתי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לבנות מחשב שישמש להרצה של סרטי HD, משחקים ותוכנות כבדות.

קיבלתי שני מפרטים שאני חושב שעונים על הצרכים שלי אבל איני יודע אם החלקים הם טובים או ששווה להחליף אותם בחלקים אחרים:

המחיר של המפרט הראשון(תמונה) עומד 6000 ש"ח המחיר של המפרט השני(קובץ) עומד על 4200 אבל השאלה היא מבחינת היצרניות של החלקים אם שווה ה הבדל ! תודה לעוזרים!!

פורסם

מה זה "תוכנות כבדות"?

על איזה משחקים מדובר ובאיזה רזולוציה?

פורסם
  • מחבר

בעיקרו תוכנות לעריכת מוזיקה כמו Cuebase

משחקים חדשים כמו MAX Payne 3 וכד' ברזולוצייה של 1280 על 1024

השאלה שלי היא אבל אם שווה להשקיע 2000 שקלים יותר על מוצרים שפחות או יותר עם אותם נתונים אבל של חברות קצת יותר טובות!?

פורסם

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: Intel Core i5 3550 3.3Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray 1

מאוורר למעבד: Scythe Katana 4 CPU Cooler 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz HyperX LOVO Dual Channel CL9-9-9 (Low Voltage) 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX550 Ti 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E 1

דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB Sata III WD20EARX 1

כונני SSD: Crucial m4 2.5'' 128GB SSD MLC SATA III CT128M4SSD2 1

צורבי DVD: LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA (Oem) 1

ספקי כוח: ספק כח SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem) 1

מארזים: מארז Antec Nine Hundred Two V3 Mid-Tower Gaming Case No PSU 1

מחיר החבילה: 4899 שקל

לרכישה

<div id=rtl>

זה בערך אותו מפרט כמו בתמונה , רק ששיניתי את המעבד , הספק כוח , הלוח והזיכרון.

שים לב , שהכרטיס מסך הוא עם הקירור היותר טוב!!

פורסם

Cubase זאת הגדרה מאוד כללית. אתה יכול לעבוד על כמה ערוצי אודיו או לשלב ולשרשר VST.

ברזולוציה כזאת באמת שלא צריך יותר מדי משאבים, אלא אם כן אתה מכוון לקנות מסך חדש בהמשך.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה אשים לב לפעם הבאה!!

1. מה התקציב המקסימאלי?5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,תכני HD

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תוכנות ליצירת מוזיקה

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 1280 על 1024

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבת מחשב

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.בת ים

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?יכול להיות

השאלה שלי בכלל אבל בין שני ההבעות שפירטתי מי היא היותר טובה ?

פורסם

אני עדיין חושב שהמפרט שבניתי מצוין בשבילך.

גיל , אם אתה חושב שהמפרט גרוע , בבקשה תסביר את עצמך ותפרט את הסיבה.

פורסם

מה אופי השימוש ב-cubase? האם שימוש כבד \ לצורך פרנסה? בתקציב אתה יכול לקחת גם מסך גדול יותר עם יותר שטח עבודה.

^למה המפרט לא מוצלח? כרטיס מסך לא משתלם. ניתן למצוא חזקים ממנו. ה-6850 יהיה עדיף ויספיק לרזולוצייה שלו.

הלוח יקר ולא משתלם. מארז איכותי אך יקר. זכרונות low voltage ש- א.לא עומדים בדרישות אינטל ב.עלולים להוות בעייה אם ירצה להוסיף.

הנה מפרט עדיף שגם יהיה חזק יותר הן בכח עיבוד והן למשחקים:

מעבד:

Intel I7 Quad Core I7 2600 3.4GHZ 1155 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1412

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪129

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪389

מארז:

SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Seasonic 430W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪455

קירור למארז:

Raidmax 120mm Retail Quiet Fan

כמות: 1 - מחיר: ₪22

זיכרון:

Infinity 4GB DDR3 1600

כמות: 2 - מחיר: ₪123

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda LP 7200 64MB

כמות: 1 - מחיר: ₪628

קשיח למחשב שולחני:

Crucial 128G SSD Marvell M4

כמות: 1 - מחיר: ₪540

כרטיס מסך:

MSI 6850 1GB GDDR5 Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪655

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4575

.

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4484 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/5zwkej9n

פורסם

קודם כל , הרכבתי את המפרט באתר של KSP לפי החלקים שקיימים שם , בגלל כנראה העדפה של פותח התרד ולא באיזה חנות שבא לי!!

חשבתי על 6850 אבל לא ראיתי אותו בKSP

הלוח לפי דעתי צריך להיות תלוי בתקציב ולא סתם לוח אחד לכל תקציב.בתקציב שלו ,למה לא להוסיף קצת ולקבל לוח הרבה יותר איכותי , במקום לוח כמו מה שאתה (גיל) בחרת , שמיועד בעיקר למשרדים?!

המארז ששמתי הוא מארז שפותח התרד בחר , הוא מארז טוב שכנראה משך את העניין של דניאל , ולעומת חלקים פניימים , אתה רואה את זה מול העיניים שלך , אז המראה חשוב , לא פחות ולחלק מהאנשים אפילו יותר מאשר השימושיות שלו.(ועדיין זה מארז טוב). אז לא מצאתי סיבה לשנות את המארז.

אם תשים לב, המעבד והלוח לא תומכים בזכרונות של מעל 1.5 , ועובדים מצוין עם זכרונות כאלה עם מתח משתנה.ו4 גיגה לא מספיקים היום.

צימצמת בעלות של הרכיבים ושמת לו מעבד שאני כמעט בטוח שהוא לא ינצל את ההפרש ביכולות ביניהם.

פורסם

קודם כל , הרכבתי את המפרט באתר של KSP לפי החלקים שקיימים שם , בגלל כנראה העדפה של פותח התרד ולא באיזה חנות שבא לי!!

חשבתי על 6850 אבל לא ראיתי אותו בKSP

הוא רשם בת-ים ותו לא

הלוח לפי דעתי צריך להיות תלוי בתקציב ולא סתם לוח אחד לכל תקציב.בתקציב שלו ,למה לא להוסיף קצת ולקבל לוח הרבה יותר איכותי , במקום לוח כמו מה שאתה (גיל) בחרת , שמיועד בעיקר למשרדים?!

אני אשמח אם תסביר את המשפט הזה, למשל במה הלוח שבחרת טוב יותר או איך מה שאני בחרתי לא יתאים לו

המארז ששמתי הוא מארז שפותח התרד בחר , הוא מארז טוב שכנראה משך את העניין של דניאל , ולעומת חלקים פניימים , אתה רואה את זה מול העיניים שלך , אז המראה חשוב , לא פחות ולחלק מהאנשים אפילו יותר מאשר השימושיות שלו.(ועדיין זה מארז טוב). אז לא מצאתי סיבה לשנות את המארז.

אלה מפרטים שהוא קיבל, לא בחר. בכל מקרה הוא יכול להסתכל על מארזים אחרים ולראות. בכל מקרה אני מסכים שמארז זה גם סוג של רהיט.

אם תשים לב, המעבד והלוח לא תומכים בזכרונות של מעל 1.5 , ועובדים מצוין עם זכרונות כאלה עם מתח משתנה.ו4 גיגה לא מספיקים היום.

צימצמת בעלות של הרכיבים ושמת לו מעבד שאני כמעט בטוח שהוא לא ינצל את ההפרש ביכולות ביניהם.

זה לא שהלוח והמעבד לא תומכים. אינטל ממליצים על מתח של 1.5V. אם לא שמת לב, שמתי לו 8GB. המעבד שבחרתי צלוי באופי העבודה

שלו כמו ששאלתי. cubase בהחלט מנצל ריבוי נימים וזה עשוי להיות משתלם בשבילו. בכל מקרה אחר ה-3450 יהיה מספיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים