עבור לתוכן

לכידת וידאו ממצלמת וידאו 8 מילמיטר (עם קסטה)

Featured Replies

פורסם

שבת שלום לכולם,

יש לי מצלמת 8 מ"מ ישנה שעד היום אני מתעד איתה חוויות ובד"כ אני לוכד וידאו עם תוכנה דרך המחשב.

הבעיה היא שלכידת הוידאו מהקלטת בצורה כזו פוגמת מאוד באיכות, כאילו שלא מספיק שהמצלמה הזו כמעט מתה...

להבדיל מכך, אם אני מחבר את המצלמה עם חיבור RCA connector (בננה) למסך ומריץ את הקלטת הוידאו נראה נפלא, כאילו צילמתי במצלמת HD... ואני שואל אתכם - איך אני מקליט את הוידאו ה"איכותי" שעל המסך ולא את החרטה שמתקבל דרך התוכנה במחשב???

יש לי בבית ממיר YES MAX למקרה שאפשר להשתמש בו לפתרון...

פורסם

הבעיה שלך היא בקידוד הוידאו עצמו דרך התוכנה.

הרי אתה גם מחבר אותה לכרטיס לכידה עם RCA, לכן גם שם לא אמורה להיות בעיה, לכן הפתרון הוא לעבור על ההגדרות של הקובץ המוצא בתוכנה.

אני מניח שכרגע ההגדרות שקובץ הוא ברזולוציית CIF 344X258, כך שלמעשה כאשר אתה מחבר למסך, הוא מבצע סוג של ZOOM דיגיטלי ואיכות התמונה נפגעת.

רזולוציית PAL שהוא 768X576 כבר יותר טובה...

אם יש לך אפשרות להעביר ולקודד 16:9 עם מתיחה חכמה וברזולוצייה גדולה יותר סביר להניח שתהיה תוצאה טובה יותר, אך זה לא בטוח כי בכל זאת אתה מקליט מRCA שזה COMPOSITE VIDEO...

פורסם
  • מחבר

אכן, מצתי מגוון רחב של אפשרויות שניתן לשנות לצורך קידוד הוידאו, כמו רזולוציה וביט-רייט וסוג קובץ, אבל עדין האיכות היא נוראית.

השאלה היא האם יש דרך כל שהיא להקליט את המסך, אם אני מחבר את המצלמה ישר למסך ומריץ את הקלטת?

פורסם

יש מגוון אפשרויות, חלקן עובדות טוב, חלקן פחות ומריבתן בתשלום.

אני מניח שיותר טוב, פשוט וזול יהיה לרכוש DVD מקליט, לחבר את המצלמה אליו ולהקליט בקלות רבה את התוכן לכונן דיגיטלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים