עבור לתוכן

המלצה למערכת דיי רצינית למחשב..

Featured Replies

פורסם

בשני הנושאים אתה טועה. למרות שעניין הרמקולים הוא עניין של טעם גרידא...אני חושב שפותח התרד יואב את הרמקולים ע"פ הדרישות שציין (שומע דאפסטאפ ומוזיקה שחורה). שים לב מה רשמת..זה בדיוק מה שהוא מחפש. והם מדוייקים בבאס ובהכל.

לגבי מגבר..גם פה פותח התרד יכול לחסוך במקום לקנות רסיבר עם עשרות חיבורים למינהם כולל ווידאו וכאלו, בעוד שכל מה שהוא צריך זה מגבר הספק חזק (לפחות 400W לרמקולים אלו) עם שני ערוצים. מניסיון של בניית מגבר כזה בעצמי, הוא הרבה יותר איכותי מרסיבר כזה או אחר. רסיברים מצטיינים בהגבר של אות דיגיטאלי בתקנים כמו DTS, AC3, DOLBY..וכ"ו. פה צריך הגבר הספק בלבד ואיכות תושג במגבר ייעודי דו ערוצי. למשל הנה אחד שמצאתי ברפרוף מהיר:

http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250508323011&refid=store

מיצר בארה"ב ומשלוח של 15 דולר שזה כלום. ובטוח שעדיף על כל רסיבר כזה או אחר שבו לא יהיה שימוש ממצה והאיכות תהיה ירודה.

• תגובות 43
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל, מי זה יואב ומה קשור תרד פה לעניין? ;)

עכשיו, אני מסכים איתך שסרווין ווגה זה מותג שממש מתלבש על הסגנונות האלה, אבל באותו משפט לומר שהם גם מדוייקים "בבאס ובהכל"... ::) נניח שכן, איזה דגם, ראית מדידות שלו?

דבר שני, מאיפה הקרצת את הנתון של ה400W? לאיזה דגם? למה נראה לך שמגבר של 100W לא יהיה מספיק טוב? כי הוא לא יגיע ל140db בעיוות של 15%?

דבר שלישי, אתה מבין שהמלצת לו על חתיכת קיט ולא על מגבר מוכן נכון? מן הסתם, יהיה קצת הבדל במשקל ובמחיר משלוח אם איזה מארז אלומיניום נוצץ בתוספת.

דבר אחרון, אף אחד חוץ ממף לא דיבר פה רסיבר עד עכשיו, תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

ֶֶ^^ כנראה לא שמע על מגבר הספק / קדם / אינטיגרייטד וכל מה שהוא מכיר זה רסיבר ק"ב.

פורסם
  • מחבר

חברה תודה רבה על ההתייחסות ועל העזרה.

אני חושב שאני אלך כמו על רוב ההמלצות פה לחנויות ואשמע סטאפים שיושבים לי בתקציב ואז אחליט מה הכי מתאים לי.

עוד שאלה ששכחתי לשאול, המערכת הזאת הרי תחובר למחשב, הבנתי שהדרך הכי טובה היום היא לעבוד עם DAC,

אפשר המלצה על אחד כזה?

ואשמח אם בכל זאת תוכלו להגיד לי מה אתם חושבים על הסטאפ הראשון שהזכרתי.

תודה שוב. :)

פורסם

ֶֶ^^ כנראה לא שמע על מגבר הספק / קדם / אינטיגרייטד וכל מה שהוא מכיר זה רסיבר ק"ב.

"לא שמעתי" אבל אני רק בונה כאלו בעצמי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=505017.msg4321156#msg4321156

אני עם רצון לעזור לפותח התרד מניסיוני האישי עם הרמקולים שישר קפצו לי לראש לסגנונות שבנאדם רשם. כמו כן אני בונה מגברים בעצמי ומכיר כאלו שנרכשו באיביי וזה שאתה פוסל אותה על הסף, זה אולי מחוסר ידע שלך עד כמה הם טובים..לא מוסיף לאף אחד ללגלג על אחר ועל מה שהוא מכיר ויודע.

ובכל מקרה מה הקשר מגבר קדם לעניין פה..הוא מקבל אות נקי מהמחשב. כל מה שהוא צריך זה מגבר הספק לאות שיוצא מהמחשב.

דבר שני, מאיפה הקרצת את הנתון של ה400W? לאיזה דגם? למה נראה לך שמגבר של 100W לא יהיה מספיק טוב? כי הוא לא יגיע ל140db בעיוות של 15%?

דבר שלישי, אתה מבין שהמלצת לו על חתיכת קיט ולא על מגבר מוכן נכון? מן הסתם, יהיה קצת הבדל במשקל ובמחיר משלוח אם איזה מארז אלומיניום נוצץ בתוספת.

נתון ה- 400W הוא לגבי דגם הרמקולים שהמלצתי (VE-12F) הם 300W רמקול בשיא. לכן מגבר של 400W הוא עוד גבולי. צריך להבין שהרמקולים האלו דורשים זרם גבוה מאוד בגלל הסאב העוצמתי (12") ובמוזיקה רוויה באסים בהחלט יש צריכת זרם שיכולה להגיע ל- 250W לערוץ ויותר...מגבר יותר מיזה כבר עלול לעוות את הסאונד ברמקול, אך פחות עלול לעמעם את הבאסים. 100W הוא ממש נמוך לרמקול הנ"ל.

דבר שני המגבר שלנקקי הוא מעגל הגבר סטנדרטי..לא הבנתי מה הבעיה איתו? אם אתה מחפש גוף אלומיניום הוא בדר"כ להספקים נמוכים ומקורר פחות. אתה מניח את המגבר בצד ולא נוגע בו! הווליום נשלט מהמחשב, כך אני עושה עם מגבר דומה שיש לי.

בכנות אני חושב שהרמקולים האלו טובים לדרישות הספציפיות האלו, יחד עם מגבר הספק דומה למה שלנקקתי..זאת מניסיון אישי ולא המלצה באוויר.

פורסם

שוב, אתה מוכיח שאין לך שום ידע בנושא. 50W זו כבר עוצמה מחרישת אוזניים ואין שום צורך במגבר יותר חזק - רק כשמדובר ברמקולים בלתי רגישים בעליל, ובעלי עכבה גבוהה.

פורסם

O.K מה שתגיד :yelclap: . לא מחפש לשכנע אותך או להסביר לך מבחינת אלקטרונית, לא יודע מה אתה מכיר אבל כנראה שאתה לא מהתחום.

פותח התרד מוזמן לקנות רמקולים כאלו יחד עם מגבר של 50W ולעדכן על האיכות...בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

לא יודע מה אתה מכיר אבל כנראה שאתה לא מהתחום.

אם כך גם אני לא מהתחום..

עריכה: לפתוח האשכול - השילוב שהצעת ככל הנראה יתגלה כנחות לעומת ציוד היי-פיי אמיתי, גם אם זול יחסית. מאיפה אתה בארץ?

פורסם
  • מחבר

אם כך גם אני לא מהתחום..

עריכה: לפתוח האשכול - השילוב שהצעת ככל הנראה יתגלה כנחות לעומת ציוד היי-פיי אמיתי, גם אם זול יחסית. מאיפה אתה בארץ?

דווקא הבנתי שהציוד הזה הוא ציוד High End אמיתי, זה לא נכון?

אני מאזור המרכז.

פורסם

היי-אנד אמיתי זה דבר יחסי. מה שבטוח, ציוד היי-פיי רציני זה לא ממש. באזור המרכז, אם אתה הולך לפיוז, סינמה פרדיסו ואמנון סאונד, אתה מכסה פחות או יותר את כל מה שיש בתקציב שלך. בפיוז תבקש לשמוע מגבר בסיסי של קיימברידג' ורוטל מחוברים לזוגות רמקולים מדפיים. בסינמה פרדיסו יש סיסטם אודיו נחמדים שאפשר לשמוע. אצל אמנון תוכל לשמוע NAD מחובר לרמקולים חמודים של אפוס או צ'אריו, אם כי כאן המבחר קטן ופחות מתאים לסוג המוסיקה שלך (בכל זאת, לא הייתי מדלג על התחנה הזו).

פורסם
  • מחבר

היי-אנד אמיתי זה דבר יחסי. מה שבטוח, ציוד היי-פיי רציני זה לא ממש. באזור המרכז, אם אתה הולך לפיוז, סינמה פרדיסו ואמנון סאונד, אתה מכסה פחות או יותר את כל מה שיש בתקציב שלך. בפיוז תבקש לשמוע מגבר בסיסי של קיימברידג' ורוטל מחוברים לזוגות רמקולים מדפיים. בסינמה פרדיסו יש סיסטם אודיו נחמדים שאפשר לשמוע. אצל אמנון תוכל לשמוע NAD מחובר לרמקולים חמודים של אפוס או צ'אריו, אם כי כאן המבחר קטן ופחות מתאים לסוג המוסיקה שלך (בכל זאת, לא הייתי מדלג על התחנה הזו).

תודה רבה על הכיוון, עזרת לי מאוד :)

בנוגע לחיבור למחשב, הדרך הכי מומלצת היא דרך DAC?

אם כן, אפשר גם לתת לי כיוון למשהו?

תודה שוב.

פורסם

בלפחות חנות אחת מאלו שציינתי יש DAC-ים למכירה, כך שתוכל לשמוע. חברים פה בפורום טוענים שכרטיס קול ייתן תמורה טובה יותר לכסף, ברמות המחיר שאתה נמצא בהן. עם זאת, ל-DAC יש יתרון מבני על כרטיס קול בכך שהוא חיצוני למארז המחשב. אם אין לך כרטיס קול טוב, כדאי אולי להחליפו או לקנות DAC.

דוגמא ל-DAC שיתאים למערכת בסדר גודל שלך הוא זה הבסיסי של מיוזיקל פידליטי הנמכר בפיוז. אם זה חורב מהתקציב ואתה מגיע לירושלים, אולי תוכל עדיין לשמוע את השילוב שקנה אותו בחור בשרשור מ-2010. המגבר שלו הכיל DAC מובנה.

פורסם
  • מחבר

בלפחות חנות אחת מאלו שציינתי יש DAC-ים למכירה, כך שתוכל לשמוע. חברים פה בפורום טוענים שכרטיס קול ייתן תמורה טובה יותר לכסף, ברמות המחיר שאתה נמצא בהן. עם זאת, ל-DAC יש יתרון מבני על כרטיס קול בכך שהוא חיצוני למארז המחשב. אם אין לך כרטיס קול טוב, כדאי אולי להחליפו או לקנות DAC.

דוגמא ל-DAC שיתאים למערכת בסדר גודל שלך הוא זה הבסיסי של מיוזיקל פידליטי הנמכר בפיוז. אם זה חורב מהתקציב ואתה מגיע לירושלים, אולי תוכל עדיין לשמוע את השילוב שקנה אותו בחור בשרשור מ-2010. המגבר שלו הכיל DAC מובנה.

אתה מתכוון לזה?

http://www.fuse.co.il/?CategoryID=367&ArticleID=500

אם כן, הוא נורא יקר ולא רלוונטי.

עריכה:

אתה מתכוון לזה?

http://www.fuse.co.il/?CategoryID=329&ArticleID=585

מבחינת המחיר יכול להיות שיתאים אם אני ימתח טיפה את התקציב.

הוא שווה את זה? מוצר טוב?

ה D1 של Audioengine יהיה אופציה טובה?

פורסם

תחליט רק לפי האוזניים שלך. אני מבין את הצורך בזה שמנוסים יחליטו עבורך, אבל בתחום הזה באמת שאין מדד ראוי יותר מהערכתך שלך. אתה הולך לשמוע במערכת מוסיקה, לא אני.. אל תשכח את זה.

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב..

הייתי עכשיו בחנות אודיו לקבל קצת כיוון

המוכר שם השמיע לי רמקולים של פרדיים ורסיבר של ימאהה,

הוא הסביר לי שעדיף לי רסיבר במקום מגבר בגלל שהמחיר יותר זול ויש אפשרות בגלל זה לקחת משהו יותר איכותי.

מה אתם אומרים על ההצעה הזאת? באמת יותר משתלם רסיבר? במידה וכן אפשר לחבר אותו גם ל DAC?

תודה..

עריכה:

הייתי גם בחנות Fuse כמו שהצעת לי Fkl0ster.

הוא השמיע לי שם מגבר של קיימבריג' רוטל ו NAD, יותר התחברתי לקיימבריג' ול NAD.

רמקולים הוא השמיע לי את ה Pulkaudio, Quad ו JAMO, יותר החברתי ל JMAO, אך עדיין לא הייתי כל כך מסופק.

איכשהו הגעתי לתקציב של 3000 שקל לרמקולים, וחשבתי שבתקציב כזה אקבל יותר.

אפשר הכוונה או הצעה למשהו שיותר יתאים לי?

תודה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים