עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט 4K-5K (כנראה יירכש באילת ללא מע"מ)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

התלבטות נוספת :)אני רואה שהמליצו למישהי אחרת עם צרכים לדומים לשלי את ה-Latitude E5430.

מדובר במחיר בערך אותו דבר. מצד אחד הלאטיטיוד איננו אולטרה בוק והוא לא הכי קליל, אך מצד שני אני מבין שאיכות הבנייה מעולה, המסך מצויין והאחריות היא של דל. כמו כן, נפח האחסון גדול יותר.

בהשוואה בין שני המחשבים (סאמסונג מול לאטיטיוד) לצרכים שלי - איזה לדעתך עדיף?

פורסם

שם ניידים שונים לגמרי שנועדו לענות על דרישות קצת אחרות.

הסיבה שלא הזכרתי את הנייד הזה, היא שעל פי הדרישה שלך כתוב שהנייד יקנה באילת (KSP או באג ממה שאני יודע) וה-5430 פשוט לא זמין בחנות באילת.

אם אין לך בעיה להזמין מחנות רגילה ולשלם מחיר כולל מע"מ, זה סיפור קצת שונה.

פורסם
  • מחבר

אכן אני מתכנן לקנות את המחשב ב-KSP באילת, חנות שלא מוכרת את הלאטיטיוד. שאפו על רמת הדיוק בייעוץ ;)

העניין הוא שהסאמסונג במחיר רגיל יקר יותר מהלאטיטיוד. לא יודע אם זה בגלל שהוא טוב יותר או שזה בגלל שהוא מוגדר כאולטרה בוק ובעל כונן SSD.

לאחר הפחתת המע"מ, הסאמסונג יוצא בערך אותו דבר כמו הלאטיטיוד במחיר רגיל.

http://www.zolprice.co.il/product-1574-Dell_Latitude_E5430__L065430105E_.aspx

במקרה הזה - לאחר הוספת מערכת ההפעלה זה בערך אותו דבר.

אין לי התעקשות לקנות באילת. חשבתי שזאת הזדמנות טובה בזכות הפחתת המע"מ, אך במידה והלאטיטיוד טוב יותר - אולי אעדיף לרכוש אותו עם מע"מ במחיר דומה לזה של הסאמסונג באילת.

אשמח לדעתך בעניין.

מעריך מאוד את העזרה!

פורסם

מה שאתה עושה דומה ללהשוות תפוחים ותפוזים ולשאול מה עדיף. כמו שאמרתי לך הניידים האלו פונים לדרישות שונות.

המחיר היחסית יקר של הסמסונג נובע מהיותו אולטרה בוק. וזה כולל לפיכך כונן SSD , בניה דקה וקלה, מעבד חסכוני בחשמל - כל אלו עולים יותר מרכיבים סטנדרטיים.

תחליט מה יותר חשוב לך ולפי זה תקנה את המחשב.

אם אתה מחפש נייד קל ביותר, הסמסונג בגרסת ה-13 אינצ' הוא כנראה הבחירה הנכונה.

אם אתה מוכן להתפשר על משקל כי אתה רוצה מחשב גדול יותר, תבדוק כמה אתה מוכן לשלם במשקל תמורת דברים אחרים.

הסמסונג 14 אינצ' שוקל כ-1.8 ק"ג מול הדל ששוקל 2.1 ונותן זמן סוללה עדיף, לעומת זאת המפרט בדל עדיף בלא מעט.

אם אני הייתי צריך לבחור נייד היום אחרי שימוש של כ-3 שנים בנייד 14 אינצ' ששוקל כ-2.5 ק"ג, הייתי בוחר כנראה בנייד ששוקל עד כ-1.5 ק"ג.

שים לב שזו ממש לא המלצה בשבילך, יכול להיות שהמפרט של הדל קורץ לך בהרבה מעוד כמה גרמים.

פורסם
  • מחבר

אני באמת צריך להיסגר על חשיבות המשקל בהחלטה שלי.

פשוט עצם העובדה שהלאטיטיוד היא הסדרה העסקית של דל (איכות בנייה ואמינות לפי הבנתי), בשילוב עם האחריות של דל שנחשבת לטובה, גורמים לי לתהות עד כמה המשקל חשוב.

הצלחתי למצוא מידע בדבר חיי הסוללה בסאמסונג, לעומת זאת בלאטיטיוד אני מתקשה למצוא על זה משהו.

הסאמסונג, לפי הביקורות, אמור להחזיק בערך 5 שעות במצב חסכוני עם אינטרנט אלחוטי ובערך 8-9 שעות במצב הכי חסכוני. מישהו יודע לגבי הלאטיטיוד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים