עבור לתוכן

לכל מי ששוקל לעשות תואר במדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

אני כבר 11 שעות במשרד. עכשיו אני מחכה שמישהו אחר יסיים משהו בשביל שאני אוכל לבדוק אם הקוד שלי עובד אחרי השינויים שלו, אני בטח אהיה פה עוד שעתיים. ואני רוצה הביתה. :s07:

אל תעשו את זה לעצמכם.

פורסם

כמעט כמו יום עבודה רגיל של איש סיסטם. :P

אצלי הבעיה שאני לא שם לב איך הזמן עובר מרוב זה שאני אוהב את העבודה....

פורסם

והמשכורת שלך היא?

פורסם

אני כבר 11 שעות במשרד. עכשיו אני מחכה שמישהו אחר יסיים משהו בשביל שאני אוכל לבדוק אם הקוד שלי עובד אחרי השינויים שלו, אני בטח אהיה פה עוד שעתיים. ואני רוצה הביתה. :s07:

אל תעשו את זה לעצמכם.

אם פיסת קוד שכתבתי שוברת קוד במקום אחר, כתבתי קוד רע.

בנוסף, למה צריך להשאר כדי לבדוק? אין איזה build לילי שגם מריץ סדרה של טסטים?

פורסם

החיים קשים ולפעמים עובדים הרבה שעות.

אני בא לעבודה שלי עם חיוך , נהנה לפתח, מאמין במוצר ובחלק גדול מהזמן מרגיש שאני מתפתח והאתגר האינטלקטואלי משמח אותי.

אז לפעמים עובדים יותר (אם עובדים נכון ובמקום נורמאלי - לרוב לא. ואני עובד בסטארטאפ שכשהצטרפתי אליו היינו 6 אנשים כן? ועבדתי גם בחברה של אלפים ובשל עשרות אלפים)

הפלוסים , התנאים והסיפוק - לי שווים - גם כי אני מאוד אוהב את התחום.

מי שבא בגלל ש"יש כסף" יסבול חבל על הזמן. ומי שלא נהנה - תמיד יכול להחליף מקצוע.

פורסם

החיים קשים ולפעמים עובדים הרבה שעות.

אני בא לעבודה שלי עם חיוך , נהנה לפתח, מאמין במוצר ובחלק גדול מהזמן מרגיש שאני מתפתח והאתגר האינטלקטואלי משמח אותי.

אז לפעמים עובדים יותר (אם עובדים נכון ובמקום נורמאלי - לרוב לא. ואני עובד בסטארטאפ שכשהצטרפתי אליו היינו 6 אנשים כן? ועבדתי גם בחברה של אלפים ובשל עשרות אלפים)

הפלוסים , התנאים והסיפוק - לי שווים - גם כי אני מאוד אוהב את התחום.

מי שבא בגלל ש"יש כסף" יסבול חבל על הזמן. ומי שלא נהנה - תמיד יכול להחליף מקצוע.

:hizuk:

פורסם

הנחת היסוד פה היא שרק מהנדסי תוכנה (או מפתחי תוכנה, איך שתרצו לקרוא למקצוע) "טוחנים" עבודה. זה, כמובן, פשוט לא נכון ומייתר את כל הת'רד הזה. :nixweiss:

פורסם

גם חשוב לציין שזה לא המצב תמיד. כן, יש מקומות שעובדים 11 שעות אבל יש גם מקומות שעובדים 8 שעות ולפעמים יש תקופות לחוצות אז

עובדים קצת אקסטרה.

גם יש מקומות שאתה יכול לעבוד מהבית.

זה שאתה רוצה כבר הבייתה, מראה שאתה קצת סובל שם. זה לא ככה אצל כולם...

פורסם

בהרבה מקצועות עובדים 11 שעות ביום בלי משכורת ותנאים של הייטק.

פורסם

אז מה? בעבודה הקודמת שלי נשארתי ער 24 שעות כי רציתי להספיק משהו נורא חשוב. העניין הוא שאני אוהב את תחום התכנות, ולא מדובר בעוול מבחינתי. כדאי שתחשוב שוב אם בחרת במקצוע הנכון..

פורסם

אני לא מבין מה אתה מתבכיין .. ( אלא אם זה לשחרור לחץ)

אחד שעובד בניקיון או בשמירה יותר שעות ממך מקבל הרבה פחות ולפעמים עובד הרבה יותר ..

פורסם

יחד עם זאת אחד שעובד בניקיון לא חושב על העבודה כשהוא חוזר הביתה, לא עלול להיקרא שוב למשרד חזרה , ולא השקיע 3 שנים + אלפי שעות בלמוד דברים.

עדיין - הכל שווה כדי לעשות משהו מעניין ומאתגר

פורסם

נכון, אבל רואה חשבון השקיע אלפי שעות בלימוד וישב 7 שעות רצופות בבחינה קשה ומתישה. רואה חשבון אחרי סטאז' מרוויח היום בסביבות ה-6.5-7 ברוטו בחודש.

פורסם

יש אינפלציה ברואי חשבון, עו"ד ועוד כמה מקצועות. כך שמובן שהשכר ההתחלתי שלהם יהיה נמוך יחסית להייטק אשר יש ביקוש ואף מחסור בעובדים.

פורסם

בסדר, אבל זה בכלל לא הנושא.

פותח הת'רד התלונן על שעות העבודה הארוכות שלו. על שכר בכלל לא דובר פה. לטענתו, רק העובדים בפיתוח תוכנה "טוחנים" ועובדים שעות כאלו. זה פשוט לא נכון. :lol:

הטענה של "לא כדאי ללמוד מדמ"ח כי אחרי זה תטחן שעות וזה לא שווה את זה" היא פשוט לא נכונה, כי:

א. יש מלא מקצועות (ובואו נפריד מקצוע מתואר אקדמי) אחרים שבהם הרבה שעות.

ב. גם אם לצורך העניין הוא כן עובד יותר שעות, נגיד, אז לפחות הוא מקבל תמורה כספית טובה, לעומת הרבה אנשים שעוסקים במקצועות אחרים.

לגבי הטענה שקיימת קורלציה מלאה בין "אינפלציה במקצוע" לבין שכר התחלתי או שכר בכלל:

אני מסכים שיש מתאם כלשהו, אבל הוא בטוח לא 1 (מתאם מלא). צריך רואי חשבון ולפי מיטב ידיעתי כל רו"ח שמסיים את הבחינה מוצא עבודה. יש עבודה. בהייטק וכדומה מקבלים יותר כסף כי פשוט מקבלים יותר כסף. זהו עיוות כלשהו שנוצר. נוצר המצב בו בתעשיה הזו יש מלא כסף. בתעשיה הזו משלמים מלא כסף גם לאנשים בינוניים לחלוטין ולא מוכשרים לחלוטין.

האם אני חושב שמי שלא "זורם" עם המציאות הזו ומתעקש ללכת למקצוע עם פחות כסף ואז להתלונן הוא טיפש? בגדול, כן. אבל בין זה לבין להגיד לבן אדם שלמד מקצוע אקדמי מכובד ואחרי זה ביצע השתלמות מקצועית ארוכה, קשה וגם יקרה (רו"ח, לדוגמה) שזה הגיוני שהוא מרוויח מעט, לעומת אחרים שעשו הרבה פחות - זה קצת מעוות ולא הוגן.

liviur:

אתה מציג בדיוק את ההתנשאות הזו של עובדי תעשית התוכנה. מסיבה כלשהי, הם בטוחים שהם טובים יותר מאחרים ושמגיע להם יותר מאחרים.

• מאיפה אתה יודע שעובדים אחרים לא חושבים על העבודה כשהם חוזרים הביתה? אני מכיר לא מעט מהנדסי תוכנה שממש לא חושבים על העבודה כשהם חוזרים הביתה. וכן - הם טובים במקצוע שלהם.

• גם עובדים במקצועות אחרים עלולים להקרא למשרד בחזרה. וגם פה אציין שאני לא מכיר מקרים כאלו אצל מהנדסי תוכנה. במקצועות תפעוליים או ניהוליים כלשהם הרבה פעמים צריך דברים מיידיים. נדיר שזה כזה קריטי לתקן קטע קוד ב 23:00 בלילה. (אולי יש מקרים שאני לא מכיר, אבל הם בטוח לא הרוב).

• יש גם עובדים בהרבה מקצועות אחרים שהשקיעו את זמנם בלימודים אקדמאים ובסוף פשוט נפלו על עבודה לא מכניסה. זה לא נכון להגיד את זה.
  • יש גם עובדים בתעשית התוכנה שאין להם תואר בכלל והם עדיין מרוויחים הרבה. :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים