עבור לתוכן

איך משלבים כמה תמונות בקובץ אחד ב-GIMP וב-Paint.net?

Featured Replies

פורסם

מכיוון שאין לי כסף לקנות פוטושופ, עומדות בפניי שתי חלופות טובות חינמיות לפוטושופ: GIMP וכן Paint.net.

תחילה הורדתי את Paint.net, אך לא ידעתי איך לשלב כמה תמונות מקבצים שונים לקובץ אחד, אז הסרתי והתקנתי את GIMP וגם שם אין לי שמץ של מושג איך עושים את הפעולה הזאת.

אני רוצה לדעת האם יש בכלל אפשרות בשני התוכנות הללו לשלב שתי תמונות או יותר מכמה קבצים בקובץ אחד, והם יש הבדל באופי הביצוע בשתי התוכנות הללו (לפי הערכתי בשני התוכנות, האופציות אמורות להיות זהות אחת לשנייה).

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לדעת האם יש בתוכנות GIMP וכן Paint.net שהן חלופיות לפוטושופ, אופצייה למיזוג שתי תמונות לתמונה אחת באופן אוטומטי, ואם כן איך למזג שתי תמונות לתמונה אחת (בויקיפדיה, כתוב אמנם שב-GIMP יש אופצייה כזאת, אך אינני יודע איך להשתמש בה).

עדכנתי את הכותרת לאחת מובנת יותר.

פורסם

השאלה היא למה הכוונה במיזוג שתי תמונות?

פורסם
  • מחבר

כן. אני לא יודע איך ממזגים שתי תמונות או יותר. ב-GIMP יש את האפשרות הזאת עפ"י ויקיפדיה, אולם בגלל שאני לא יודע איך ממזגים בין שני תמונות, אינני יודע איפה היא נמצאת. ב-Paint.net אני לא יודע אם האופצייה הזו קיימת בכלל.

פורסם

מה זה מיזוג? תמונה לצד תמונה? אחד על השני בשתי וערב של פיקסלים? למה הכוונה?

פורסם
  • מחבר

כן, תמונה לצד תמונה.

פורסם

אפילו בצייר אתה יכול לעשות את זה

פורסם
  • מחבר

איך עושים את זה? ואני מתכוון תמונה לצד תמונה מבלי שישתנה יחס ה-x-y של שתי התמונות כך שהן לא תתעוותנה.

כמוכן הנני מעריך שבצייר מבצעים זאת באופן ידני. בתוכנה לעריכת תמונות צריכה להיות אפשרות שהתוכנה תעשה חלק מהעבודה באופן אוטומטי ובכך תקל על הפעולה.

פורסם

אתה יכול לתת דוגמא למה שאתה רוצה לעשות?

פורסם
  • מחבר

מאיפה אני יכול להביא דוגמא? אני רוצה לדעת איך מצמידים שתי תמונות אחד לצד השנייה.

פורסם

1. פותחים את התמונה הימנית

2. בוחרים את כולה ומעתיקים

3. פותחים את התמונה השמאלית

4. מגדילים את מפת הסיביות

5. מדביקים את התמונה שהעתקנו

6. מישרים ימינה...

:nixweiss:

פורסם
  • מחבר

תודה גיל. הצלחתי לבצע את הפעולה בצייר לפי השלבים שאמרת, באופן ידני.

אבל האם יש בתוכנות לעריכת תמונות כמו פוטושופ, ובמיוחד GIMP או Paint.net החינמיות, אופצייה שמבצעת את כל הפעולות הללו באופן אוטומטי? או שגם בהן צריך לבצע כמו בצייר?

פורסם

לא יודע, מעולם לא חשבתי לבצע פעולה פשוטה כזאת עם פיצ'ר ולא באופן ידני...

פורסם
  • מחבר

טוב גיל, הבנתי מאחי שמומחה בעניין, כי גם בפוטושופ מבצעים השלבים שאמרת באופן ידני, במטרה לאחד שני תמונות לקובץ אחד, כך שהן יוצגו אחד אחר השני.

אז אין מה לעשות.

תודה בכל אופן!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים