עבור לתוכן

מחפש מחשב נייד עוצמתי לעבודה גרפית\צילום בשטח במחיר עד 8000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

הפרש הביצועים בין מעבדים במחשבים ניידים ונייחים היום קטנים בהרבה ממה שהיה לפני מספר שנים.

עם מעבד חזק יחסית לניידף אתה יכול לצפות לביצועים של מחשב נייח ממוצע.

מהשוואה באתר - notebookcheck.net , ניתן לראות כי Intel Core i5-2400 שולחני מקביל בביצועים פחות או יותר ל-Intel Core i7-3612QM שקיים בסוני.

מעבדים כמו ה-3610QM וה-3615QM שחזקים מה-3612 יציגו אפילו ביצועים טובים ממנו.

• תגובות 36
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני לא מומחה במפרטים, אז תוכל לענות לי ספציפית לגבי המחשב הנוכחי שלי? האם הסוני יתפקד יותר טוב בעריכת וידאו ופוטושופ?

ושאלה נוספת, האם הסוני משתווה למפרט של

המקבוק פרו? אני שואל בגלל שכתוב שם רק המהירות, ואני לא יודע איזה דגם של מעבד יש שם ספציפית.

פורסם

סביר מאוד להניח שהנייד של סוני יהיה חזק בהרבה בעריכת וידאו. קח בחשבון שזה תלוי בגורמים נוספים - כמות הזכרון שיש לך במחשב, והאם התוכנה יודעת לנצל כרטיס מסך (במידה ויש לך אחד שניתן לנצל) במחשב הנייח נכון להיום.

בנוסף כמות תוכנות ה"זבל" שגוזלות משאבי מערכת גם משפיעות על הביצועים ויכולות להתפרש על ידך כהפרש ביצועים בין המערכות.

מבחינת חוזק מפרט המאק עדיף מ-2 סיבות

- יש לו מעבד חזק יותר (3615QM) וכרטיס מסך חזק יותר (650m)

- מערכת ההפעלה של אפל תפורה לחומרה ולכן יעילות המערכת גבוה יותר (על פניו זה נראה כאילו המחשב עובד מהר יותר בפעולות של מערכת ההפעלה)

אני לא יודע להגיד כמה הדבר השני נכון לגבי תוכנות צד שלישי כמו פוטושופ.

מצד שני

- המק עולה הרבה יותר (גם אם קונים אותו מחו"ל)

- האחריות עליו היא לשנה אחת, והרחבה עולה כ-350 דולר.

- רזולוציית המסך בגרסה הבסיסי היא 1440X900 בלבד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות.

1. המקבוק עדיף חומרתית, אבל הוא עדיין לא רלוונטי, גם בכלל המסך, וגם בגלל המחי

2. אז ממה שאני הבנתי, החולשה שיש לי במחשב הנייח העכשוי בזמן עריכת וידאו לא תחזור על עצמה במקרה שאני אקנה את המחשב של סוני

Access Denied - כתבתי את כמות הזכרון שיש לי ואת כרטיס המסך שיש לי בנייח, כמו כן התכנה שאני משתמש בה היא Premiere CS6, האם זה משנה את התמונה או עדיין הסוני יהיה עדיף על המחשב הנוכחי? אני שואל שוב כי זאת סיבה מרכזית מאוד מדוע אני רוצה להשתדרג.

פורסם

לדעתי אתה מנסה לתפוס מרובה ובסוף יוצא עם כלום. תפעל כך לדעתי:

חפש מחשב עם מעבד חזק+כ.מסך חזק+מסך טוב. תתעלם לחלוטין מזיכרון, HDD ובטרייה. אותה תוכל לשדרג בקלות אחר כך ליותר טוב וכך תפתח יותר אופציות לקנייה!

ממליץ לך בכל מקרה לשדרג ל- SDD מייד איך שאתה קונה את המחשב ולשדרג גם זיכרון מייד. בטרייה 12 תאים של 6 שעות עבודה עולה לא יותר מ- 250 שקל באיביי (קניתי בעצמי פשוט תענוג..כמובן זיוף אבל עובד). למשל השילוב הבא:

מחשב:

http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..8..432.&list=1&sort=3&glist=0&uin=15913&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice=

זיכרון:

http://ksp.co.il/?uin=15762

SSD:

http://ksp.co.il/?select=.1033..152..378.&list=1&sort=3&glist=0&uin=14857&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice=

יוצא לך פחות מהתקציב. המחשב אומנם שוקל 2.7 אבל בשביל 200 גרם שווה לך החיסכון בכסף כי התוצאה הסופית היא מחשב ממש חזק! וכמובן שאתה יכול לקנות בטרייה של 9 או 12 תאים כמו שאמרתי ולקבל זמן עבודה של לפחות 4 שעות רצופות.

פורסם
  • מחבר

זה באמת נשמע הגיוני. לא ידעתי שאפשר להחליף דברים בתוך המחשב הנייד, חשבתי שהכל מרותך שם ביחד. או שאולי מה שאפשר להחליף זה רק זכרונות וסוללה?

מה שראיתי בדגם שהצעת זה באמת את המעבד הטוב יותר, ואת כרטיס המסך שיש למק.

בכל מקרה, מה שלא הצלחתי לברר, האם המסך הזה הוא ISP אם TN?

פורסם

לא ראיתי את כל הביקורת, יכול להיות שהוא מציין שם סוג פנל. בכל אופן יש את גרסת 720P ואת היקרה יותר של 1080P..מה שלנקקתי היא 1080P עם תאורת לד ולדעתי זה די בטוח שזה IPS, אבל הכי חכם זה למצוא את זה בברור ואפילו לשלוח מייל לחברה. לקראת הסוף יש לך את החלק האחורי שם רואים שניתן לשדרג HDD וזיכרונות (נדמה לי 3 סלוטים). אגב סקירה ממש מקצועית.

עידכון:

בסקירה בסוף יש מייל..לדעתי שלח להם מייל ושאל אותה, זה האתר שלהם:

http://www.gentechpc.com/showpages.asp?pid=1165

פורסם

זה ממש לא IPS.

מתן כנראה שהיינו ממליצים על הנייד הזה ב-4 עמודי דיון אם הוא היה רלבנטי לבקשה.

פותח הדיון הדגיש בהודעה הראשונה שנייד מיועד לעריכה תמונות ודיוק הצבעים יותר חשוב מכל דבר אחר (להבנתי)

האסוס הזה בהחלט מחשב מומלץ לדרישות מסויימות, אבל לא במקרה הזה.

פורסם
  • מחבר

מצאתי ביקורת שזה מה שכתוב שם:

"For a TN panel, the viewing angles are pretty good, but the N56 can't keep up with IPS panels like the one on the Zenbook UX32VD."

הביקורת נלקחה מכאו:

http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-N56VZ-S4044V-Notebook.78305.0.html

המחשב עצמו נראה טוב, אבל המסך זה בעדפות ראשונה. תודה בכל זאת.

פורסם

חבל..מחשב חזק ואסוס דפקו אותו במסך חסכוני של TN.

בכל מקרה עדיין ממליץ לך לחפש מחשב כמו שאמרתי: להתעלם מכמה פקטורים ולהתרכז באחרים, יהיה לך קשה למצוא מחשב בדיוק לצרכים שלך. הכי טוב כאמור להזנחה זה HDD, RAM ובטרייה שלהבנתי חשוב לך לעבודת שטח. אותם שדרג אח"כ בקלות והרבה יותר זול ואיכותי, לבנתיים ייפתח לך יותר היצע מבחינת מחשבים (גם כאלו עם נניח 4G או בטרייה חלשה).

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

וואו, אני מנסה לקרוא את המאמרים ששמת, וזה לא פשוט.

ממה שקראתי על premiere , אני מנסה להסיק מספר נקודות

-יש תכונה של Mercury Playback Engine - MPE שזה משהו שיש לכרטיסי מסך מסויימים של NVIDIA, וזה מאוד מומלץ

-כדאי מאוד שהזכרונות של הכרטיס מסך יהיו מסוג DDR5, ושיהיו כמה שיותר bit.

-עוד נקודה זה שכדאי שהמעבד יתמוך ב-SSE 4.1+. חיפשתי באינטרנט, ונראה לי שהדור החדש של Ivy Bridge אכן תומך בזה. האם לסוני יש את הדור החדש?

בקשר לכרטיס מסך, באתר של סוני כתוב שזה כרטיס המסך:

Graphics Processor : NVIDIA® GeForce® GT 640M LE

במאמר מסבירים שכדאי כרטיס בעל 384 CUDA CORE, ובדף של החברה כתוב שיש עד 384.

במאמר עצמו, יש שלוש סוגים של NVIDIA 640, איך אני יודע איזה סוג מופיע במחשב של סוני? וכמה ליבות יש לו, ואיזה זכרון?

בנוסף, יש איזשהי נעילה שבמאמר מסבירים איך לפתוח, אבל כרגע כרטיס המסך שלי לא תומך בזה, אבל זה של סוני כן.

פורסם
  • מחבר

לפחות ניסיתי להבין.. :)

תודה!

פורסם

מה עם הDELL הזה LT-RD33-6252

פורסם
  • מחבר

חיפשתי הרבה, ובכל מקום לא כתוב שהמסך עם פנל IPS, ובדרך כלל אם לא מציינים את זה אז אין.

פורסם

הוא לא מסך IPS. הניידים היחידים שאני מכיר אצל דל (בגודל של 15 אינצ') עם פאנל IPS הם מסדרת ה-precision וחורגים בהרבה מהמשקל והתקציב שאתה מתכנן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים