עבור לתוכן

זקוק להמלצה על SSD בנפח של 128 בקירוב עם דגש על אמינות. תקציב עד 700 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

אשמח לקרוא היכן מצאת ביקורת שמראה שהמהירות שלו נחותה ::)

אולי המהירות הכתיבה שלו לא בשמיים(באיזור ה200MB/S) אבל יחסית הוא כונן אמין, ובשימוש השוטף הוא מספק את הסחורה.

בתור משתמש בM4 ככונן ראשי במערכת שלי קצת יותר מחצי שנה, אני יכול להעיד שהוא עובד מצויין ולא ממש מרגיש שצריך לחדש מע' הפעלה כיוון שעד היום המחשב מגיב כמו מחשב חדש 8)

• תגובות 30
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אולי נחות זאת מילה קשה מדי

אבל בהחלט יש כוננים מהירים בהרבה במחיר דומה

פורסם

גם "מהירים בהרבה במחיר דומה" זאת הגזמה.

רוב הכוננים בסביבות אותו מחיר לא יותר מהירים מהM4.

ומעט מאוד מהירים יותר בכמה דברים ספציפים, ועדיין איטיים בדברים אחרים.

אם תשים ציון סופי משוכלל לכל המדדים, הM4 עדיין כונן SSD די מהיר.

בהתחשב במחיר, נראה שה330 אינטל הכי משתלם כרגע.

במיוחד אם קונים אותו בהנחה כחלק מהקניה הקבוצתית.

פורסם

כל כך הרבה תגובות עד שמישהו נזכר לציין שמתארגנת ממש כאן באתר רכישה קבוצתית של SSD של אינטל...?

לפותח הדיון, הייתי בודק כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=538810.0

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חברים!

אז ללכת על אינטל 330 עם מהירות כתיבה גבוהה יותר?

אני מוכן לשלם עוד קצת בשביל איכות,

אך חשוב לי מאוד שהכונן יהיה אמין כמו ה-M4.

פורסם

לא ידוע כרגע בדיוק מה מצב האמינות באינטל 330.

אבל בהתחשב בבעיות האמינות בדגם הקודם שלהם, ובהתחשב במעבר לשימוש בבקר אחר, הייתי מאמין שהם מודאגים מבעיות אמינות בדגם החדש לא פחות ממך.

וסביר להניח שהם עשו/עושים הכל כדי שזה יעבוד חלק.

בהתחשב בכל זה, בביצועים הסך הכל טובים, ובהזדמנות להשיג אותו במחיר טוב, לא הייתי חושש לקנות אותו כחלק מהקניה הקבוצתית.

פורסם
  • מחבר

מעולה, תודה רבה!

כל ההבדלים במהירות קריאה כתיבה וכו' זה משהו שמשתמש ממוצע ירגיש?

יש איזה אתר שעשה השוואות בביצועים בין כוננים שונים ואפשר להסתמך עליו?

פורסם

בשימושים רגילים לא תרגיש בשום הבדל.

פורסם
  • מחבר

במה זה כן בא לידי ביטוי?

(משחקים/עיבוד גרפי/עיבוד וידאו וכדו')?

תודה רבה! :xyxthumbs:

פורסם

היי,

הm4 טוב אבל הייתי הולך על הסמסונג 830

בדומה לcruial גם סמסונג מייצרת את הבקרים בעצמה והוא קצת יותר מהר מהm4

פורסם
  • מחבר

הוא יותר יקר מאינטל ובעל מהירות נמוכה יותר...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

כל הגרפים האלו מסובכים בשבילי...

אם מה שאתה טוען נכון, מה פשר הנתונים שהיצרן מביא במפרט של המוצר?

פורסם

להגיד שהM4 הוא כונן איטי זה לא נכון .. כמו כל דבר בעולם הטכנולוגיה לכל מוצר יש את היתרונות שלו בתחומים מסוימים וגם חסרונות בתחומים אחרים .. כשמסתכלים על מהירויות הכתיבה אולי הוא לא מהיר כמו כל כונני הSandforce החדשים אבל גם הSamsung 830 לא מראה את מהירויות הכתיבה הגבוהות ביותר למרות שהם בהחלט גבוהות יותר מאלו של הM4 (גם של גרסת ה256GB למען האמת ..) והוא עולה לא פחות מאותם הכוננים שמציגים מהירויות כתיבה גבוהות יותר .

ככה שלM4 אולי אין את מהירויות הכתיבה של הכוננים החדשים ,אבל כמו שיש לו את החסרון שלו ,יש גם את היתרון ואלו מהירויות הקריאה הגבוהות שאפילו היום בהשוואה לכוננים החדשים הוא "לא נשאר פראייר"

בAnandtech אפשר להשוות את הכוננים השונים בצורה נוחה בכל מה שקשור למהירות ,הנה בהשוואה ל830 :

http://www.anandtech.com/bench/Product/425?vs=533

אפשר לראות שברוב המבחנים שקשורים למהירות הכתיבה ה830 מנצח אבל יש כמה שהCrucial נותן אחלה תחרות ואפילו עוקף את הסמסונג בכמה מהם ,ובמהירות הקריאה יש כאלו שהסמוסנג עוקף אבל ברובם הM4 מצליח להחזיק את היתרון שלו ..

ומדובר פה על SSD שעולה כיום 540 שקל לגרסת ה128GB (בפעם האחרונה שבדקתי בKSP) , הSSD הזה נמצא כבר כמה חודשים טובים בשוק והוא הוכיח את עצמו ,חוץ מזה שהכונן עצמו מגיע מחברה מכובדת שיודעת מה היא עושה בתחום ,הבקר של MARVEL עם שבבי NAND של Micron שנמצאים גם בSSD של אינטל ככה שמבחינת אמינות הוא הוכיח את עצמו .

חוץ מזה שכשמשווים אותו מבחינת ביצועים לכוננים אחרים כמו Samsung 830 הוא עדיין נשאר תחרותי כאשר יש יתרונות מסויימים לדגם הזה ויתרונות אחרים לדגם השני ולמרות שנשמע שגם הSamsung כונן אמין הוא עדיין עולה קרוב ל800 שקל בגרסת ה128GB שלו שזה משמעותית יותר מהM4 128GB .. ככה שבסך הכל הM4 עדיין כונן מצויין וכמובן אטרקטיבי לדעתי .

פורסם

המחיר של ה830 הוא כרגע בסביבות ה100 יורו

משום מה הוא עולה בארץ בסביבות ה900 ויש אותו רק בחנות אחת

אני מאמין שהמחיר שלו ירד לסביבות ה500 כשיהיה ייבוא סדיר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים