עבור לתוכן

ת'ראד אמנון יצחק

Featured Replies

פורסם

מה, שהיקום דטרמיניסטי באופן מוחלט?

זה לא מדוייק ומכניקת הקוונטים ערערה את התפיסה הזו.

• תגובות 176
  • צפיות 12.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יאיר

זה לא רק מבחינתך.. זה כלל ידוע ובסיסי. איאפשר במדע להפריך/להוכיח מציאות רוחנית ..המדע אינו יכול לעצב

השקפה, לא השקפת עולם, לא ערכים, לא תפיסת מציאות רוחנית או מטריאליסטית.ולכן אין קשר בין מדע לבין כל הדברים האלו.. . לכן זה דיון פילוסופי.

דוגמא:עובדה שיש סדר היא מדע, המסקנה שתבונה יצרה אותו אינה מדע, אלא הגיון. הדת לא נשענת על מדע, אלא על הגיון (ועוד), שיכול להיות תואם עם המדע. מי שיגיד שהתבונה זה מדע הרי שהוא מערבב תחומים שאינם מתאימים.

אין אמונה.. תבדוק היכן יש הכי הרבה הוכחות... מכל היבט פילוסופי.. ,היסטורית (היהדות מבוססת על התגלות של אל )וכדו'..

פורסם

מה?! מאיפה העלת את התאוריה חסרת הביסוס הזאת? (בתוגבה לכתוב ע"י רוני)

המגמה הכללית בעולם המערבי היא איחוד הפילוסופיה והמדע. ההשקפה שאתה מדבר עליה הייתה נהוגה לפני למעלה משישים שנים.

שוב, יאיר, תורת הקוונטים לא ערערה את התפיסה הזו, היא ניסחה חוקים שכ"כ מונעים מאיתנו לדעת את המצב הנוכחי של היקום באופן מדויק, מה שמקשה על חיזוי העתיד או ראיית העבר. (יש לציין כי הפיסיקה מתייחסת אל העתיד והעבר כאל שווים) זה כלל לא מבטל את האופציה (הסבירה ביותר, לעניות דעתי) שהיקום דטרמיניסטי. ושוב, האם יכולה להתקיים מערכת בה רק חלק מסויים בעל חוקים ועתיד\עבר ידועים?

הרי המדע יודע לחזות דברים רבים (עם אי דיוקים מסויימים, כי עדיין יש סטיות במדידות כמובן) ומכך ניתן להסיק כי ישנם חוקים, מה שמבטל את הסבירות לאקראיות.

כמובן שיש לזה השלכות מבחינת "משמעות החיים", "החיים אחרי המוות" וכו'.

**נ.ב. - זה לא היה אמור להיות דיון מדע\פילוסופיה\דת\אמונה...

פורסם
  • מחבר

^אתם יכולים לעשות בת'ראד כרצונכם ממילא נגמרו לי הקטעים "הטובים"...

פורסם

אמנון יצחק הוא ליצן שהופך אנשים לחרדים...

אין לי בעיה שאנשים יהיו דתיים, אבל חרדים זה קו אדום......

הדתיים הלאומיים, והמתנחלים הם הציבור הכי טוב בישראל.

אבל ליצנים יותר גדולים הם האתאיסטים שלא נותנים לו לדבר.

פורסם

כל פילוסופיה מתחילה מעובדה מסויימת, למשל הקיום של האדם, הקיום של המחשבה וכדו', והעובדה פותחת דיון פילוסופי . בקיצר אין לי את הכוח בדברים כאלה פשוטים (כל מי ששוחחתי איתו ועיסוקו מדע - אף פעם לא היו בעיות בעקרונות -זה קורה רק בסוגי האתאיסטים הפולשים ברשת שחושבים שיודעים מדע). אה וזה לא מופנה אליך אישית פשוט נמאס בכלליות.תמונה.

Benor

כבר נגמר? תן משהו... עדיף שנמשיך בזה.

פורסם

שוב, יאיר, תורת הקוונטים לא ערערה את התפיסה הזו, היא ניסחה חוקים שכ"כ מונעים מאיתנו לדעת את המצב הנוכחי של היקום באופן מדויק, מה שמקשה על חיזוי העתיד או ראיית העבר. (יש לציין כי הפיסיקה מתייחסת אל העתיד והעבר כאל שווים) זה כלל לא מבטל את האופציה (הסבירה ביותר, לעניות דעתי) שהיקום דטרמיניסטי. ושוב, האם יכולה להתקיים מערכת בה רק חלק מסויים בעל חוקים ועתיד\עבר ידועים?

הרי המדע יודע לחזות דברים רבים (אם אי דיוקים מסויימים, כי עדיין יש סטיות במדידות כמובן) ומכך ניתן להסיק כי ישנם חוקים, מה שמבטל את הסבירות לאקראיות.

יש לך הכשרה אקדמאית בתחום?

אמנון יצחק הוא ליצן שהופך אנשים לחרדים...

אין לי בעיה שאנשים יהיו דתיים, אבל חרדים זה קו אדום......

הדתיים הלאומיים, והמתנחלים הם הציבור הכי טוב בישראל.

אבל ליצנים יותר גדולים הם האתאיסטים שלא נותנים לו לדבר.

אני מודה לך מאוד על כך שאתה מרשה לאנשים להיות דתיים.

פורסם

הוא צודק מה עם זה

פורסם
  • מחבר

Benor

כבר נגמר? תן משהו... עדיף שנמשיך בזה.

אתה מוזמן לחפש ולהוסיף לדיון. כמו הדוד משה, אני כבר לא מסוגל לראות ולשמוע אותו יותר. אני חושב שמיציתי אותו לבינתיים...

פורסם
:smile1: אל תיקח ברצינות .
פורסם

רוני, ראיתי עד דקה 5 וחצי, איזה אנשי תרבות מתוקים!

יש טעם להמשיך ולראות או שהצעקות ממשיכות?

פורסם

מה אתה באמת לא מכיר את זה? לא נתנו לא בכלל לדבר... זה מה שנקרא אתאיסט קיצוני דרגה א'.

פורסם
  • מחבר

:smile1: אל תיקח ברצינות .

אני צריך לעבור כמה מדורים, עד שאני אזדכך מאמנון ואוכל לצפות בו שוב.

פורסם

מה אתה באמת לא מכיר את זה? לא נתנו לא בכלל לדבר... זה מה שנקרא אתאיסט קיצוני דרגה א'.

לא, אני לא מכיר. בנתיים ממשיך לצפות, זה קטע חזק...

מסוג האנשים הדמוקרטיים והליברליים עבור עצמם בלבד.

פורסם

עוד לא ראיתי אתאיסט שבקיא הן בתורה והן במדע אצל ר' אמנון --- וזה רוב רמתם בנמצאים ברשת. ככה אם כבר צוחקים אז יש גם על עוד ...

אנשים ברמה אפשר למצוא רק ב'ערכים' כולל המרצים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים