עבור לתוכן

ת'ראד אמנון יצחק

Featured Replies

פורסם

סיימתי את הסרטון עכשיו.

מה אני אמור לעשות, לצחוק או לבכות?

• תגובות 176
  • צפיות 12.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עצוב שקבוצה כ"כ קטנה קובעת דברים באמצעות כוח וסתימת פיות.

אבל בסך הכל הם שיחקו לידיים שלו, הסרטון הזה לא ממש החמיא להם (בלשון המעטה), ואם מישהו מהסטודנטים באמת ירצה ללכת להרצאה שלו הרי לא תהיה לו בעיה ללכת למקום אחר.

את ערכים אני כמובן מכיר, בזמנו הייתי הולך הרבה להרצאות שלהם. עכשיו זה קצת כבד לצפות בזה...אולי מחר :) .

פורסם

יש לך הכשרה אקדמאית בתחום?

לא, עדיין לא. אך יצא לי לדבר עם מספר אנשים בעלי ד"ר (ופוסט ד"ר חלקם) שעוסקים בדיוק בתחום הזה כמו גם לקרוא מספר ספרים מהתחום (שחלקם מנסים להראות הקבלה עם הדת, אם כי בעיקר עם האמונות של המזרח-טאואיזם\בודהיזם\אינדואיזם וכד').

אכן, הסטודנטים מהסרטון היוו דוגמא לפלך הבעייתי יותר, אך בדיוק כמו שבקרב האתאיסטים ישנם ברברים שלא יכולים להגיב באופן מתורבת לטיעוני הצד השני, כך גם הדבר במחנה השני.

עריכה: ראיתי את הסרטון ואני בהחלט לא מקבל את הטיעונים שלו. אני לא יכול להסתמך על עדויות של אחרים, אלא על עובדות מוכחות. (תיאוריות המבוססות על רצף לוגי או עובדות אמפיריות)

רוני - ישנה אפשרות להפריך טיעונים דתיים בעזרת המדע. כמו גם שישנו תחום שלם במדעי המוח שמטרתו לחקור את מקור האמונה. מה גם שאני, שאינני בקי ביהדות, יכול לבחון את טיעונייך בעין מדעית. מה הבעיה בכך?

פורסם

מאה אחוז, אם ככה דיון על מכניקת הקוונטים ללא ספק יהיה שקול לטחינת מים :)

מעבר לכך, אני לא ממש מבין מה אתה בא לומר. אתה יכול להוכיח את אי קיומו של אלוקים באופן מדעי?

פורסם

הבורא מעבר למסגרת הזמן הכפופה לחומר.. המדע לא יכול לעסוק במה שהיה לפני המפץ הגדול. וכן אין לו כלים לבחון רוחניות.

יש נטייה לבני-אדם להאמין ורק רוצים לבדוק מהיכן זה נובע במוח. היהדות מבוססת על הוכחות לוגיות,פילוסופיות (דוגמא : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=452461.30 ) והיסטוריות ...

אין שום עובדה מדעית המתנגשת עם היהדות וזה חובה לדעת בדיוק את שתי הצדדים.

אתאיסטים בלינק. הרי נאמר קיצוניים סוג א'. אותי לא תמצא מכליל.

פורסם

הוכחת קיום האלוהות פשוט אינה רלוונטית. כפי שרשמתי מקודם, היקום הינו מערכת בעלת חוקים, משמע גם במידה וקיים אינו רלוונטי כי אינו יכול להתערב "במערכת שיצר".

רוני, זה בלתי אפשרי לנהל דיון ברגע שאתה מבטל את הקשר בין השניים. מה גם שאתה לא מוכן לנסות לראות את הדברים מזווית שונה.

כיוון שאני לא מעוניין לחזור על דבריי, וללא שום זלזול או רצון לפגוע, אני רק אבקש שתחזור על שכתבתי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=539335.110

פורסם

אני מציע להמשיך ולנהל את השיחה הזו ב"דת ואמונה".

פורסם

אין שום עובדה מדעית המתנגשת עם היהדות וזה חובה לדעת בדיוק את שתי הצדדים.

אין שום עובדה מדעית המתנגשת עם הארי פוטר.

פורסם

אין לי כוח להתחיל דיון חדש \ להקפיץ דיון ישן...

רוני: אני לא יודע למה אתה קורא "יהדות", אבל לא כל הסיפורים בתנ"ך יושבים עם ההיגיון הבריא. (כל הניסים למיניהם...אלא כמובן אם אתה נכנס ומתחיל לספק פרשנות ומתייחס אל הניסים כאל דימויים כאלה ואחרים)

פורסם

רוני אתה טוען שהרב צודק במה שהוא אומר.

אני טוען שאפילו מבחינת היהדות הרב מקשקש.

אני יודע (כי במקור אני מבית דתי) שבקבלה כתוב שהגוף הוא ביטוי של הנשמה , היא מעצבת את הגוף והיא בוחרת לפי ההורים לאיזה גוף של תינוק

להיכנס. לפי ההסבר הזה של הקבלה אדם כן בורא ומחדש את עצמו.

ההוכחה הממש "לוגית" של הרב היא שאף אחד לא ברא את עצמו ומישהו חייב לברוא אותו. איך אתה יודע שזה האל שלך ?

בגלל שלפי התורה (שלא מתקבלת על רוב האנשים) כתוב שהתורה ניתנה מול עדים ? תעשה לי טובה..

פורסם

הנה עוד שני סרטונים קורעים מצחוק:

איך עושים חלון youtube מובנה?

פורסם

giloman

הי.לטענות של הרב אמנון תפנה אליו ולא אליי. איפה טענתי משהו לגביו.

.......

Sphere

שים לב שאתה גולש לנושא שונה לגמרי והוא התערבות האל בטבע, בלי שום קשר

לקיומו.

גם הדעה שאין צורך באלהים היא פילוסופית, גם כשזה נושק לפיזיקה . עצם זה שאתה גוזר את הקיום מתוך חוקי היקום זה מגוחך, הרי גם לחוקים האלו צריך להיות מחוקק.

אין דרך לדעת אם אלהים מתערב או לא, הפיזיקה לעולם לא תיפול באם היא תניח הנחות יסוד שאינן ניתנות להפרכה או להוכחה כגון זו שהזכרת.

כל אקסיומה שאינה ניתנת לבדיקה לעולם לא תיפול, וכך דינה של האקסיומה שאלהים אינו מתערב. ייתכן בהחלט שאלהים מתערב בחוקי הפיזיקה שלש פעמים ביום, ואין שום דרך לגלות זאת, שהרי איננו רואים את הסיבתיות, אלא רק מניחים אותה ומפרשים את הממצאים על פי הנחת היסוד. כשאנו רואים חור באדמה מסוג מסויים אנו מניחים שנחפר על ידי בעל חיים, וחור מסוג אחר אנו מניחים שנעשה בתזוזת של הקרקע, ייתכן שחלק מן החורים האלו נחפרו על ידי האל. אין דרך לדעת, ואין זה מבטל את השיטתיות של ההסברים הסיבתיים שעלינו לתת באין ידע אחר.

הוכחה היסטורית אינה יכולה לאמת נס באופן ישיר, היא יכולה רק לגבות את העדות האנושית עליו בצורה רצינית. נו זאת הגדרה של נס ,שהוא לא הגיוני ולא הולך ישירות עם חוקי הטבע.

פורסם
  • מחבר

תראו את ה- 10 שניות הראשונות זה מספיק.

פורסם

הנה אדם שצודק. אוקי אצלי עכשיו :-X . התחילו עכשיו שוב לפרסם..סירטונים.. השבת עשתה רענון טוב אה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים