עבור לתוכן

דיסק קשיח עושה רעשים מוזרים

Featured Replies

פורסם

היי.

יש ברשותי דיסק קשיח מדגם WD6400BEVT בנפח 640GB, שהוצאתי מלפטופ והוא פועל כדיסק קשיח משני בנוסף ל SSD.

לאחרונה שמתי לב שכאשר אני מבצע העלאה לטורנטים או פעולה דומה שמשתמשת בדיסק באופן רצוף, אני שומע קליקים מוזרים מכיוון הדיסק. זה לא נשמע כמו דיסק שקורס, אלא כמו הצליל שהדיסק עושה בעת הפעלת המחשב.

הסתכלתי קצת בנתוני SMART והבנתי שמדובר ב Load/Unload cycle count, בעצם כל פעם שאירוע כזה קורה הראשים של הדיסק זזים מחוץ לפלטות, ונוחתים באזור שהם אמורים להיות בו כשהדיסק כבוי.

הבעיה היא שהתהליך קורה פעם ב10 שניות בערך בזמן שימוש בטורנטים, וזה גם עושה רעש מעצבן וכנראה גם מזיק לאורך חיי הכונן.

איך אני פותר את הבעיה הזו, וגורם לדיסק להיות פעיל כל הזמן בזמן השימוש?

תודה.

פורסם

רוב הסיכויים שהכונן כבר לקראת סוף חייו, ממליץ לבדוק אותו באמצעות תוכנת הבדיקה של WD או כל תוכנה אחרת.

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל זו לא הבעיה, כי חיפשתי את הבעיה בגוגל ומצאתי הרבה מאוד אנשים עם כונן כמו שלי שהיתה להם בדיוק אותה בעיה. ההצעה שם היתה להשתמש בתוכנה של WD שנקראת WDIDLE, שמבצעת שינוי ב firmware של הקשיח כדי למנוע את הבעיה. אבל באתר של WD כתוב שהתוכנה מיועדת רק לסדרה מסוימת של קשיחים, שהכונן שלי לא שייך אליה. לכן שאלתי פה.

נתוני ה SMART תקינים, ומדווח 100% תקינות של הכונן באמצעות תוכנת Hard disk sentinel

פורסם
  • מחבר

ביצעתי בדיקת באמצעות התוכנה המדוברת והכול תקין.

נראה שלא הבנתם אותי נכון. הדיסק תקין. מדובר בתכונה שקיימת בדיסקים של ניידים שכדי לחסוך בחשמל, הראש כתיבה של הדיסק זז אל מחוץ לפלטות והדיסק נכנס למצב חיסכון בחשמל. אני רוצה לבטל את התכונה הזו, מכיון שהדיסק נמצא בנייח.

פורסם
  • מחבר

ואם מאורר של מחשב עושה רעש, הוא עדיין עובד, זה לא אומר שאין צורך לנקות אותו.

אני חושב שהפיתרון לבעיה היא לא כזה מסובך, אולי אפילו הגדרה כלשהי בתוך windows עצמו. (בהגדרות צריכת חשמל מוגדר שהדיסק לא נכבה אף פעם). אבל הרעש הזה מספיק מעצבן כדי לנסות לפתור את הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים