עבור לתוכן

עזרה: התחממות כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

יש לי במחשב כרטיס מסך , יחסית ישן אבל עושה את העבודה עד עכשיו מדגם ATI Radeon 4800 .

לאחרונה שמתי לב שהמחשב מרעיש מאד אז עשיתי לו ניקוי מלא מאבק והא עדיין הרעיש אז החלטתי לבדוק את החום שלו ואת רמת העבודה של המאווררים .

גיליתי שבמצב מנוחה ( עבודה משרדית כמו גלישה וכו' - ללא שום משחק ברגע ) הכרטיס עומד על 80 מעלות והמאוורר על 70% עבודה - וזה רק כשהמחשב עולה! וכשאני מפעיל משחק ( לדוגמא COD4 - שהוא משחק יחסית קל ) הוא תמיד עומד על 105 מעלות ומהירות מאוורר מקסימלית.

רציתי לשאול האם זה תקין,

ממה זה יכול לנבוע,

והאם אפשר לטפל בזה.

תודה,

גיא.

פורסם

ATI Radeon HD4800 הוא לא דגם של כרטיס מסך אלא סדרה של כאלה הכוללת 4 דגמים.

אני יכול רק לנחש שיש לך את דגם ה-HD4850 או HD4870. בכל מקרה, כל עוד הכרטיס באחריות אני ממליץ לפני ששולפים את כפפות העבודה ללכת ולממש אחריות על כרטיס המסך כי מדובר במצב שהוא בספק תקין, 105 מעלות ופעולה מקסימאלית של המאוורר ביחד זה המצב הגרוע ביותר לפני שהכרטיס מכבה את עצמו ואין ספק שבמצב זה ימיו של הכרטיס ספורים.

פורסם
  • מחבר

המחשב כבר ישן ( 3 שנים ויתר ) אז אין לי אחריות...

יש מה לעשות בנושא? לשלוף איזה כפפות עבודה?

ויש לי את ה 4850 HD

פורסם

כל עוד אתה מכיר ויודע ב-100 אחוזים איך לעשות זאת יש לך 2 אפשרויות שהולכות גם אחת אחרי השניה

1 - לפרק את הקירור מכרטיס המסך ובאמצעות קומפרסור להעיף משם את כל האבק (אם אין קומפרסור אז אפשר מקלות אוזניים או כל מה שתמצא מתאים),

ליישם מחדש משחה טרמית בין הליבה הגרפית לקירור (זאת אחרי שכמובן ניקית את שאריות הקודמת באמצעות אלכהל), לחבר הכל שוב ולקוות שיעבוד כמו שצריך

2 - אני מניח ויש לך את קירור הסופר-מודל הדק והנוראי שאופייני לדגמים הפשוטים של HD4850 ויכול להיות שגם אופציה 1 לא תעזור אלא להשתמש בפתרון צד שלישי לכרטיס המסך, פה כנראה תקנס ב-80-120 שקלים על מנת שתוכל להתקין קירור מתקדם על גבי כרטיס המסך, מה שיורד באופן משמעותי את טמפרטורות הפעולה והרעש כמובן. העניין הוא שפה צריך לשים לב שגם מיישמים קירור על גבי רכיבים רגישים אחרים שדורשים קירור כמו מייצבי המתח.

האם יש לך את הגרסא הזאת של HD4850?

http://images.bit-tech.net/content_images/2008/09/ati-radeon-4850-4870-architecture-review/2.jpg

http://images.hardwarecanucks.com/image/skymtl/GPU/SAPPHIRE-HD4850/SAPPHIRE-19.jpg

אם כן אז שים לב לחלק השמאלי של לוח המעגל המודפס, יש שם 8 מייצבי מתח (רואה את פיסת הנחושת שמתלבשת?), הם זקוקים לקירור (בדרך כלל מגיע עם ערכת הקירור היעודי לכרטיס המסך)

פורסם
  • מחבר

הרטיס שיש לי הוא של SAPHIR עם גרסת ה 1 GB זיכרון.

http://ixbtlabs.com/articles3/i3dspeed/0410/itogi-video-radeon4850-1024.html

עד היום לא התעסקתי עם פירוק של כרטיס מסך מעבר לשלפיפה מהמארז.

אני בטוח שאפשר למצוא מדריכים טובים באינטרנט ולעקו אחרי השלבים ,

השאלה היא האם זה יהי אפקטיבי ? האם באמת הוספת משחה טרמית תעזור?

ולגבי גוף קירור - איך אני בודק מה מתאים לכרטיס מסך שלי ומה טווח המחירים הרגיל ?

פורסם

לדעתי לא שווה להשקיע מעל ל-120 שקלים בקירור, קצת מתחת לשווי כרטיס המסך עצמו אבל מכיוון שאין לך ברירה במצב הזה או להשקיע או לא להשתמש.

לגבי מה שהראתי לך בתמונות הקירור צריך להיות פחות או יותר זהה. לגבי המשחה הטרמית אני רק מדגיש שמדובר בהחלפת המשחה הטרמית של הליבה, יש פדים טרמיים בצצדים ואותם קצת בעייתי להחליף שכן לא מוכרים כאלה בכל חנות (אם בכלל בארץ). להפ אפשר לעשות היפוך (כמו שהופכים סטייק) מה שישנה את שטח הפנים שלהם ביחס לחלק עליו הם לוחצים ואז ייוצר לחץ מחדש והיווצות של הצורה שלהם וכך מגע טרמי טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על עזרה .

שאלות אחרונות :

-איך אני יודע איזה גוף קירור מתאים לכרטיס מסך שלי?

-משחה טרמית אני יכול לקנות בכל חנות של ציוד למחשבים ?

-אולי עדיף לקנות כרטיס מסך זהה וחדש? לפי מה שכתבת הוא לא עולה הרבה.

-אתה חושב שזה ישפר את הטמפרטורה?

פורסם

1. חוששני שתאלץ לפנות לשוק יד שניה שכן קירורים חדשים שמתאימים ל4850 יעלו כמעת 200 שקלים, לא שווה ההשקעה

2. כל חנות מחשבים עם מעבדה מחזיקה משחה טרמית

3. אני מדבר על ערך שווי יד שניה, אפשר למצוא כרטיסי מסך כאלה צצים במחירים שנעים באיזור 250 שקלים

4. אני בטוח שזה ישפר טמפרטורה מקצה לקצה, לדעתי מ105 מעלות עם קירור מתאים אתה תירד לאיזור 65 במאמץ. (בעבר לי היה HD4850 שעם קירור מתאם לא עבר 58)

באמת שלצערי אני לא יכול לתת לך קישורים לקירורים שאתה יכול לקנות כרגע כי אני לא מוצא. אבל קירורים כמו Arctic cooling accelero S1\S2\Twin Turbo יהיו מעולים.

אבל לפני שאתה קופץ לזה, קודם תנסה את העניין עם ניקוי גוף הקירור והשמת משחה טרמית מחדש על הליבה הגרפית.

פורסם
  • מחבר

בקשר לקניה מיד שנייה,

אני קצת מפחד לקנות כי אין לך דרך באמת לדעת האם מדובר במשהו פגום או לא ( אין לך דרך לבדוק את זה חוץ מהתקנה במחשב ).

יש לך המלצה על אתר\מקום שממנו אפשר לקנות דברים כאלו ( אתרים יעודיים לנושאים של מחשבים ולא משהו כללי כמו YAD 2 ) .

ולגבי משחה טרמית, מה המחירים שלה? או שזה משהו זניח?

פורסם

כפי שכבר אמרו לך, קודם תפרק את הכרטיס, תבצע ניקוי יסודי ותחליף משחה טרמית (סדר גודל של 30-20 ש"ח). במידה וזה לא יעזור, אז כבר תחשוב על הצעדים הבאים. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים